Aen De Kerck Van Melveren

Alle persartikels over restaurant Aen De Kerck Van Melveren

Restaurant Aen De Kerck Van Melveren
Idyllisch dineren in Haspengouw

Verschenen in knackweekend.be op 03 07 2014. Citaat:

"Arnout Coëme en zijn rechterhand Willem Daems (drie jaar ervaring in het Tongerse Magis) staan voor een eerlijke productkeuken met klassiek geïnspireerde seizoenbereidingen, die op een herkenbare manier op de borden komen. De specialiteit is koningskrab met gewelde botersaus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Een culinaire terras beleving
Aen de Kerck van Melveren

Verschenen in Be-Gusto op 26 06 2014. Citaat:

"Bij mooi weer zorgt de knappe Franse tuin voor extra beleving en een ontspannende factor. Op het bord kregen we enkele uitspattingen van culinaire kunde maar misten we soms balans en samenhang. Eens de nieuwe tandem op dreef is zien we veel potentieel aen de kerck. Mede door de hoge verwachtingen moeten we besluiten dat we vandaag toch iets meer van de omgeving en de rust in de tuin hebben genoten dan van het gastronomische luik. Misschien moeten we toch nog maar eens terugkeren want naast de unieke locatie van deze authentieke vierkantshoeve met rozentuin schijnt ook de huisspecialiteit, tarbotmoot die aan tafel van de graat gehaald wordt, verbluffend te zijn."

Lees het volledige artikel (externe link)

Puur Haspengouw aan de kerk van Melveren

Verschenen in eigen redactie op 04 06 2014. Citaat:

Haspengouw telt vele plekjes waar je ten volle van de eigenheid van deze regio kan genieten. In restaurant Aen de Kerck van Melveren ervaar je tegelijkertijd het landelijke, goedmoedige als culinaire karakter van deze typische fruitstreek.

Chef Arnout Coëme gaf daarvoor onlangs het interieur van de kasteelhoeve uit de zestiende eeuw een nieuwe informele, sobere en laagdrempelige flow mee. Die past perfect bij zijn rustige no nonsense product gedreven keuken.

Om makkelijk gelijke tred met de veranderingen in de natuur te houden, kan hij rekenen op Willem Daems die sinds een paar maanden als souschef mee de culinaire lijnen uittekent en duidelijk op dezelfde golflengte zit.

'We focussen samen op gerechten die elegant verfijnd maar toch pretentieloos zijn en daardoor makkelijk kunnen gewaardeerd worden.' aldus Arnout Coëme. 'We kiezen niet voor een bistrokeuken maar ook niet voor een complexe restaurantkeuken. We zitten ergens tussenin maar blijven wel inzetten op bereidingen met hoogwaardige producten.' Het duo kiest voor een keuken zonder decoratieve snoeverij maar het oog wordt toch ook verwend. Maar smaak primeert. 'Ingrediënten komen bij voorkeur uit eigen tuin en streek maar dat is geen credo. We vullen aan met wat we verder aan vers en lekkers kunnen vinden. Hier of elders, de kwaliteit primeert,' klinkt het nuchter en oprecht.

Bij mooi weer zorgt het terras in de keurig gemanicuurde Franse tuin voor extra ontspannend plezier.

10 mooiste terrassen om te dineren

Verschenen in knackweekend.be op 16 05 2014. Citaat:

In aanloop naar de komende lente- en zomerperiode heeft Knackweekend een lijst samengesteld van de 10 mooiste terrassen:
Tiecelijn (Lokeren), Altermezzo (Tongeren), Aen De Kerck van Melveren (Sint-Truiden), Auberge du Pecheur (Deurle), Restaurant Figaro (Hasselt), Gasthof Halifax (Deinze), ’t Notarishuys (Diksmuide), De Pastorie (Lichtaart), De Plezanten Hof (Hamme) en Restaurant-hostellerie Vivendum (Dilsen-Stokkem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Aen de Kerck van Melveren

Verschenen in elidesc says op 30 08 2011. Citaat:

"Stuk voor stuk perfect bereide gerechten, waarbij je echt in muggenzifterij moet vervallen om puntjes van kritiek te vinden"

Lees het volledige artikel (externe link)

Tien restaurants met een uitzonderlijk terras

Verschenen in knackweekend.be op 03 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien eethuizen met een verzorgde keuken en een uitzonderlijk terras.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Eetadressen met een tuin: Limburg

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Limburg waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Aen de Kerck van Melveren
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 12 08 2010. Citaat:

Bron: TrendTv

Aen de Kerck van Melveren: Idyllische setting

Verschenen in knackweekend.be op 14 06 2010. Citaat:

"Restaurant Aen de Kerck van Melveren (Sint-Truiden), ondergebracht in een historische vierkantshoeve, brengt een eerlijke productkeuken met klassieke bereidingen. Specialiteit is de tarbotmoot, die aan tafel van de graat wordt gehaald."

Aen de Kerck van Melveren.
Bloesempracht en roses from Picardie.

Verschenen in 6minutes.be op 10 05 2010. Citaat:

"Arnout Coëme heeft niet het traditionele profiel van een topchef. Zowel zijn opleiding als de omgeving waar hij actief is, maakt van hem een erg boeiend buitenbeentje. Na een succesvolle en prille carrière als marketeer en informaticus besloot hij aan zijn passie alle aandacht te besteden. Hij begreep dat het eeuwenoude domein met Engelse voortuin, Franse achtertuin en unieke hoogstamboomgaard een uniek kader vormde om zijn droom waar te maken. Temidden van een unieke natuurpracht en geprikkeld door de jaarlijks weerkerende bloesempracht en magistrale, rijke fruitoogst, koos Arnout als vanzelf voor een aanpak waar seizoensproducten de basis van de keuken vormen."

Aen de Kerck van Melveren

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 05 2010. Citaat:

"De naam van dit restaurant klinkt als een toponiem uit vervlogen tijden. Aen de Kerck van Melveren zegt nochtans precies waar het om gaat: bezoekers weten meteen waar ze de kookkunsten van chef Arnout Coëme kunnen proeven."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Uit eten met de Vespa.
Door Kataraktland met gastronomisch intermezzo.

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 07 2009. Citaat:

"Op iedere startplaats kan er gekozen worden uit diverse formules. De nieuwste keuzemogelijkheid is een vesparit met een gastronomische tussenstop in restaurant Aen de Kerck in Melveren, een zestiende-eeuwse kasteelhoeve waar de jonge chef Arnout Coëme achter het fornuis staat."

"De formule valt volgens Dirk Selis vooral in de smaak bij levensgenieters. 'Het zijn doorgaans mensen met een stedelijke, trendy levensstijl. Backpackers zie je bij ons minder. Qua leeftijd zitten we heel ruim, laten we zeggen van 26 tot 66 jaar', preciseert hij. Per persoon betaal je 125 euro of 99 euro als je met twee op één vespa rijdt. In die prijs zitten de huur van de vespa voor een dag en een viergangendiner, waarvoor de chef een aantal Haspengouwse ingrediënten gebruikt."

Mes & Vork : Met zacht bittere toetsen. / Aen de Kerck van Melveren te Sint-Truiden.

Verschenen in DM magazine op 28 02 2009. Citaat:

"Chef Arnout Coëme koestert een boon voor de moeilijke vierde smaak. Beweren dat zijn keuken stijf staat van de bittere toetsen is een overdrijving. Met die smaak zoekt hij op subtiele manier een aantal bereidingen meer diepgang en textuur te geven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.