Aen De Kerck Van Melveren

Restaurant Aen De Kerck Van Melveren, Sint-Truiden

Adres:

Sint-Godfriedstraat 15
3800   Sint-Truiden

Toon de ligging

Telefoon:

011 68 39 65

Chef-kok:

Arnout Coëme - Willem Daems

Type:

Gastronomisch, restaurant

Keuken:

Frans, Belgisch

Michelin '16:

Pagina 376
Comfort: 3 vorken

GaultMillau '17:

Pagina 551
Keuken: 14.0 /20

Faciliteiten:

Parking, terras, tuin

Formules:

Lunchmenu - menu

Middag: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 00:00 - 00:00

Aen De Kerck Van Melveren in de media

Restaurant Aen De Kerck Van Melveren
Idyllisch dineren in Haspengouw

Verschenen in knackweekend.be op 03 07 2014. Citaat:

"Arnout Coëme en zijn rechterhand Willem Daems (drie jaar ervaring in het Tongerse Magis) staan voor een eerlijke productkeuken met klassiek geïnspireerde seizoenbereidingen, die op een herkenbare manier op de borden komen. De specialiteit is koningskrab met gewelde botersaus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Een culinaire terras beleving
Aen de Kerck van Melveren

Verschenen in Be-Gusto op 26 06 2014. Citaat:

"Bij mooi weer zorgt de knappe Franse tuin voor extra beleving en een ontspannende factor. Op het bord kregen we enkele uitspattingen van culinaire kunde maar misten we soms balans en samenhang. Eens de nieuwe tandem op dreef is zien we veel potentieel aen de kerck. Mede door de hoge verwachtingen moeten we besluiten dat we vandaag toch iets meer van de omgeving en de rust in de tuin hebben genoten dan van het gastronomische luik. Misschien moeten we toch nog maar eens terugkeren want naast de unieke locatie van deze authentieke vierkantshoeve met rozentuin schijnt ook de huisspecialiteit, tarbotmoot die aan tafel van de graat gehaald wordt, verbluffend te zijn."

Lees het volledige artikel (externe link)

Puur Haspengouw aan de kerk van Melveren

Verschenen in eigen redactie op 04 06 2014.

Haspengouw telt vele plekjes waar je ten volle van de eigenheid van deze regio kan genieten. In restaurant Aen de Kerck van Melveren ervaar je tegelijkertijd het landelijke, goedmoedige als culinaire karakter van deze typische fruitstreek.

Chef Arnout Coëme gaf daarvoor onlangs het interieur van de kasteelhoeve uit de zestiende eeuw een nieuwe informele, sobere en laagdrempelige flow mee. Die past perfect bij zijn rustige no nonsense product gedreven keuken.

Om makkelijk gelijke tred met de veranderingen in de natuur te houden, kan hij rekenen op Willem Daems die sinds een paar maanden als souschef mee de culinaire lijnen uittekent en duidelijk op dezelfde golflengte zit.

'We focussen samen op gerechten die elegant verfijnd maar toch pretentieloos zijn en daardoor makkelijk kunnen gewaardeerd worden.' aldus Arnout Coëme. 'We kiezen niet voor een bistrokeuken maar ook niet voor een complexe restaurantkeuken. We zitten ergens tussenin maar blijven wel inzetten op bereidingen met hoogwaardige producten.' Het duo kiest voor een keuken zonder decoratieve snoeverij maar het oog wordt toch ook verwend. Maar smaak primeert. 'Ingrediënten komen bij voorkeur uit eigen tuin en streek maar dat is geen credo. We vullen aan met wat we verder aan vers en lekkers kunnen vinden. Hier of elders, de kwaliteit primeert,' klinkt het nuchter en oprecht.

Bij mooi weer zorgt het terras in de keurig gemanicuurde Franse tuin voor extra ontspannend plezier.

In de buurt van restaurant Aen De Kerck Van Melveren

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.