Bon-Bon

Alle persartikels over restaurant Bon-Bon

Restaurant Bon-Bon, Sint-Pieters-Woluwe

Verschenen in Be-Gusto op 21 02 2016. Citaat:

Restaurant Bon-Bon te Sint-Pieters-Woluwe, 19,5/20 in de GaultMillau, twee sterren in de Michelin. Toch is de keuken van chef Christophe Hardiquest voortdurend in beweging. Hij vertrekt vanuit een klassieke basis maar borduurt verder met een creatieve en hedendaagse verwerking.

Be-Gusto proefde eerlijke en pure gerechten op zijn bord. Deze chef weet hoe het allerbeste uit de gebruikte kwaliteitsproducten te puren.

In combinatie met de uitmuntende service, onder leiding van Jonathan Gillet, en expertise van sommelier Michel De Muynck werd het niet alleen een overheerlijke lunch maar een heuse totaalbeleving.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Bon-Bon, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 05 01 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan tweesterrenrestaurant Bon-Bon te Sint-Pieters-Woluwe bij Brussel.

Lees het verslag

Gault Millau 2015 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2014. Citaat:

Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het jaar, en dat is Filip Claeys van De Jonkman in Brugge. Opvallende stijger is Christophe Hardiquest, chef-kok van restaurant Bon-Bon (Brussel), hij behaalt de zeer begeerde score van 19,5/20. Hij komt daarmee naast Peter Goossens aan de absolute top van de Belgische gastronomie. Hoogste nieuwkomer is The Jane in Antwerpen, het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman, dat zijn intrede doet in de gids met een mooie 16/20.

Lees het volledige artikel

Chef-kok Bon-Bon: 'Jongensdroom komt uit'

Verschenen in nieuwsblad.be op 18 11 2013. Citaat:

"Christophe Hardiquest, chef-kok van het nieuwe Brusselse tweesterrenrestaurant Bon-Bon, zegt dat een jongensdroom uitkomt. 'Ik kijk van jongsaf aan op naar de grote sterrenchefs en werkte ook in verschillende van die restaurants. En nu sta ik naast hen', aldus Christophe Hardiquest van Bon-Bon. 'We moeten nu behouden wat we hebben en aan de top blijven, verder zien we wel. We moeten vooral verder werken, evolueren en rustig blijven.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2014: Bon-Bon en Bartholomeus nieuwe tweesterrenrestaurants

Verschenen in knackweekend.be op 18 11 2013. Citaat:

"Nieuwkomers in de selectie kring met tweesterrenrestaurants zijn het Brusselse Bon-Bon van Chef Christophe Hardiquest, uitgegroeid tot een van de beste zaken van het land, en Bartholomeus uit Knokke-Heist die de onderscheiding dankt aan de creaties van chef Bart Desmidt: fijne gerechten die uitblinken dankzij de harmonie van smaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe

Verschenen in CenC Culinair op 10 10 2013. Citaat:

"Is 19/20 overdreven veel of één Michelinster te weinig? Ik laat het in het midden maar één ding is zeker: dit is topklasse! Deze chef moet het niet hebben van effectenjagerij maar munt uit in creativiteit en is vooral een meester in het combineren van smaken. En dat is alleen de allerbeste koks gegeven."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Bon-Bon moet blijven wachten op tweede ster

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"We huizen pas achttien maanden in ons nieuwe pand. Wellicht duurt het voor de ene gids wat langer dan voor de andere om dat te appreciëren. Smaak is ook iets heel subjectiefs. Al ben ik blij dat ik die ene ster behouden heb.' Hardiquest benadrukt dat hij hard zal blijven werken. 'Ik ben tenslotte nog maar 36', besluit hij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Score GaultMillau 2013: 19/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

3 restaurants in België behalen een score van 19/20 in de GaultMillau-gids 2013: Bon-Bon, Comme Chez Soi, Sea Grill

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Vlaams-Brabant & Brussel

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de nam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor Vlaams-Brabant en Brussel.

Bon-Bon: Innovatieve gastronomie

Verschenen in Be-Gusto op 06 07 2012. Citaat:

"Bon-bon dat is zeer goed eten in een stijlvol interieur en een mooie interactie met de open keuken van Chef Christophe Hardiquest. We vergaten snel het kwartier doelloos wachten en tekenen maar al te graag nog eens present!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Foodvice bezoekt restaurant Bon Bon te Ukkel

Verschenen in TVBrussel.be op 30 01 2012. Citaat:

Maria Tarantino bezoekt restaurant Bon Bon te Ukkel en krijgt tekst en uitleg van chef-kok Christophe Hardiquest.

Bekijk de reportage op tvbrussel.be

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

12 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

De Gouden Vork 2011 van Zone02
Zilver voor Bon Bon

Verschenen in DM.city Brussel op 09 11 2011. Citaat:

"Conclusie van de jury: 'Het gebruik van lokale producten zoals kaas uit Nijvel en Oude Geuze uit Beersel charmeert ons'."

bon bon.

Verschenen in DM.city Brussel op 01 07 2011. Citaat:

"De lijn doorheen de lunch zal er één van zeer uitgesproken, krachtig geprononceerde smaken zijn. Er wordt veelal met kruiden en specerijen gewerkt. De chef schittert ook bij het voorgerecht. Een zalige kalfscarpaccio met heerlijk gegrilde Mechelse asperges. Hierbij komt anchoïade, mousse van feta, tempura en sorbet van salie."

Beoordeling Zone02: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Bon-Bon

Verschenen in De Standaard Magazine op 21 05 2011. Citaat:

"Hardiquest werd de jongste jaren alom bejubeld, ook in deze rubriek, en dat heeft zo zijn gevolgen: vier jaar geleden kostte een menu van vijf gangen 80 euro, nu 110. Als de kok sterk blijft presteren en evolueren, is daar niets mis mee."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

‘Chef van het jaar’ verhuist naar Sint-Pieters-Woluwe

Verschenen in brusselnieuws.be op 15 12 2010. Citaat:

"Restaurant Bon-Bon, van chef-kok Christophe Hardiquest, verhuist van Ukkel naar SInt-Pieters-Woluwe. Hardiquest werd recent nog verkozen tot ‘Chef van het jaar’ door de restaurantgids GaultMillau. De nieuwe zaak komt in restaurant Les Trois Couleurs in Sint-Pieters-Woluwe."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Christophe Hardiquest van Bon-Bon is Chef van het Jaar in nieuwe GaultMillau 2011.

Verschenen in demorgen.be op 08 11 2010. Citaat:

"De keuze voor Hardiquest is gebaseerd op het feit dat "Christophe naadloos inspeelt op de huidige gastronomische trends: een topproduct en garneringen met een moderne toets zonder afbreuk te doen aan de smaak en het evenwicht", stelt Philippe Limbourg, directeur van GaultMillau Benelux."

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau bekroont Brussels restaurant Bon-Bon.
Christophe Hardiquest, chef van het jaar.

Verschenen in tijd.be op 08 11 2010. Citaat:

"Ten eerste omdat de chef als goede Luikenaar dag na dag blijk geeft van zijn vurige passie. Ten tweede omdat de producten die hij kiest van topkwaliteit zijn en omdat hij perfect weet hoe - en vooral waarom - hij ze op de voorgrond moet plaatsen. En ten derde omdat hij er niet voor terugdeinst om afhankelijk van het marktaanbod, het humeur van de chef of de inspiratie van de seizoenen een bereiding, een gerecht en zelfs een menu te veranderen."

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2011 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2010.
 • Beste chef: Christophe Hardiquest - Bon-Bon, Ukkel
 • Beste jonge chef Vlaanderen: Kwinten De Paepe - Trente, Leuven
 • Beste jonge chef Wallonië: Maxime Collard - La Table de Maxime, Paliseul
 • Beste jonge chef Brussel: Gaëtan Colin - Jaloa, Brussel
 • Beste gastvrouw: Stéphanie Volkaerts - L'Amandier, Genval
 • Beste sommelier: Nadia Zioui - L'Eveil des Sens, Montigny-Le-Tileul
 • Beste wijnkaart: The Glorious, Antwerpen
 • Beste digestievenkaart: 't Oud Konijntje, Waregem
 • Beste dessertenkaart: De Jonkman, Brugge
 • Mooiste terras: L'Eau Vive, Arbre
 • Beste Mediterraan: Casa Iberico, Diest
 • Beste Aziaat: Lam en Yin, Antwerpen
 • Beste Brasserie: La Table du Boucher, Bergen.
 • Beste Groentenrestaurant: 't Aards Paradijs, Merendree

Chef Bon-Bon is 'Chef van het jaar'

Verschenen in brusselnieuws.be op 07 11 2010. Citaat:

Christophe Hardiquest van restaurant Bon-Bon in Ukkel is door GaultMilau verkozen tot chef van het jaar. Hij krijgt die bekroning omdat hij het best kan inspelen op de verwachtingen van een publiek. Restaurant Bon-Bon kreeg een score van 18/20.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

10 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Mes & Vork: Brussels hoop in bange dagen.
Restaurant Bon-Bon te Ukkel.

Verschenen in DM magazine op 25 09 2010. Citaat:

"De 34-jarige Christophe Hardiquest is volgens gewaardeerde Franstalige collega's het grootste keukentalent in de hoofdstad. Een creatief man met rijke productkennis, zin voor smaakcohesie en lef. Groeipotentieel zat en bovendien ambitieus om te groeien."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Brussel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

 • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
 • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
 • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 15 chef-koks/restaurants in Brussel geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Gids Lemaire geeft 13 restaurants hoogste score (9,5/10).

Verschenen in tijd.be op 16 11 2009. Citaat:

"De inspecteurs van de gids Lemaire kenden het afgelopen jaar 730 restaurants een quotering toe. De adressen die dit jaar niet werden bezocht, komen niet voor in de gids en moeten wellicht nog een jaar of langer wachten op een score."

"Dertien restaurants kregen 9,5 op 10, de hoogste quotering. (...) De gids houdt zowel rekening met de sfeer, de kwaliteit als de specialiteiten van de restaurants."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Deze restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2010.

Out for Lunch 2009 / Brussel

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 20 adresjes in Brussel geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.