Brasserie Boulevard blvd.

Alle persartikels over restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Brasserie Boulevard

Verschenen in Captain Critic op 07 06 2018. Citaat:

Brasserie Boulevard behoort tot de categorie van de ‘betere brasserie’, zoals je misschien wel kan verwachten in Sint-Martens-Latem (denk in hetzelfde genre bv. ook aan Brasserie Latem, even verder op dezelfde Kortrijksesteenweg). Duurder dan een gewone brasserie, maar de kwaliteit ligt er doorgaans dan ook een stuk hoger. De combinatie van lekkere klassiekers met een vriendelijke bediening maakt van Brasserie Boulevard een adres waar de kapitein zich nog wel ’s zal laten zien

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Gault&Millau 2016 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015. Citaat:

Op maandag 9 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2016 bekend.

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Brasserie Boulevard blvd., Sint-Martens-Latem

Verschenen in Be-Gusto op 15 01 2015. Citaat:

"In een mooi tempo wordt het hoofdgerecht geserveerd. Rundschenkel wordt gecombineerd met cevenne ui, een crème van gegrilde bloemkool en gekonfijte aardappeltjes. De rundschenkel is zacht en heeft een diepe smaak terwijl de crème een branderig effect geeft. Dit rijkelijke bord krijgt assistentie van een Chianti van het domein Poggiotondo van Alberto Antonini. Een chianti die opmerkelijk veel mineraliteit toont en een verfijnde fruitige afdronk heeft."

Lees het volledige artikel (externe link)

Soirée de cochon @ Brasvar
8 Gentse topchefs serveren bereidingen met Brasvar varken.

Verschenen in eigen redactie op 09 10 2014. Citaat:

Op de BRASVAR hoeve te Nevele gingen op zondag 5 oktober acht topchefs in een mobiele keuken aan de slag met een Brasvar varken tijdens een eerste editie van 'Soiree de Cochon'.

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

BLVD, Sint-Martens-Latem

Verschenen in vaut le voyage op 12 04 2014. Citaat:

"Veel lof voor zowel het heerlijk gegrilde melklam met venkel, aubergine en aardappel als voor de linguine met koningskrab en mascarpone. Het gebeurt eigenlijk niet zo vaak dat de hoofdgerechten zowaar nog meer overtuigen dan de voorgerechten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Vijf veelbelovende restaurants

Verschenen in knackweekend.be op 03 10 2013. Citaat:

Weekend Knack selecteerde vijf nieuwe restaurants die alles in huis hebben om door te groeien tot succesvolle blijvers:
Bistrot Du Nord (Antwerpen), Restaurant 6 Zinnen (Hasselt), Brasserie Boulevard (Sint-Martens-Latem), Bistro Neuta (Leut) en Bistro Bis (Tongeren).

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Los, flexibel en betaalbaar
Brasserie Boulevard

Verschenen in Weekend Knack op 25 09 2013. Citaat:

"Klassiek geïnspireerde bereidingen en betaalbaarheid zijn de nieuwe troeven. Chic en duur zijn uit; los, flexibel en betaalbaar zijn in. Boulevard opende begin april. De brasserie had vanaf de eerste dag de wind in de zeilen, omdat de formule beantwoordt aan nieuwe behoeften en dat betekent ongecompliceerd smakelijk eten, bereid uit eersteklasingrediënten, opgediend in een gemoedelijke sfeer tegen toegankelijke prijzen."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Brasserie Boulevard, Sint-Martens-Latem

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 03 07 2013. Citaat:

"De onglet is mooi rosé gebakken en volgens de regels van de kunst overgoten met een bordelaise en ajuin. De frietjes zijn knapperig, door de begeleidende sla met tomaat is veel te veel mayonaise vermengd. De zwezeriken geserveerd met spinazie, bloemkoolmousse, enoki (een soort paddenstoel) en Tierenteyn zijn goed van smaak, maar mochten iets krokanter."

Beoordeling Zone09: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Brasserie Boulevard

Verschenen in vierbordjes.be op 20 04 2013. Citaat:

"D'Huyvetter en Schmidt hebben een mooie zaak neergezet. Nu moet er nog wat geschaafd worden. En wellicht ook geschrapt."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 2 bordjes (redelijk)."

Recensie eveneens verschenen in De Standaard Magazine (20/04).

Lees het volledige artikel (externe link)

Jeugdvrienden Sam d’Huyvetter en Thomas Schmidt openen Brasserie Boulevard

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 04 2013. Citaat:

"Interieurarchitect Heidi Wille ontwierp het eerste concept, Sam en Thomas werkten het verder samen uit. 'Alles klopt gewoon' zegt Thomas. Met de sleutelwoorden 'gezellig, gemoedelijk, sober' gingen ze op zoek en kwamen zo tot een totaalinrichting die 100% klopt met grote bar, open keuken, open haard en een exclusieve wijnkast als eye-catcher. Sam en Thomas willen met hun brasserie een breed publiek aantrekken, maar vooral ook een jonger publiek lokken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Brasserie Boulevard: ex-werknemers Hof van Cleve beginnen eigen zaak in Latem

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 12 2012. Citaat:

"'We hebben uiteindelijk voor een grondige renovatie gekozen en we namen interieurarchitect Heidi Willems in de arm. We vroegen om een interieur waarover wordt gesproken. In het midden komt een grote wijnkast, in een open keuken zal je de koks aan het werk zien. Er zal plaats zijn voor 70 personen.' Opzet van Sam D'Huyvetter en Thomas Schmidt is een laagdrempelige zaak met een gemoedelijke sfeer. 'Waar je terecht kunt aan de bar voor een glas wijn en een hapje of een klassieker als Vlaamse stoverij kunt eten. In onze suggesties en onze kaart zullen gerechten staan waarmee we hoger mikken. Het moet zeer divers zijn.'"

Brasserie Boulevard opent zijn deuren op donderdag 4 april.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.