Brasserie Julie

Alle persartikels over restaurant Brasserie Julie

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017. Citaat:

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Brasserie Julie

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 27 04 2017. Citaat:

Het 'kijk mama zonder handen' gevoel is bij de hoofdgerechten weg. Magistrale griet op de graat gebakken (€ 30) en het lekkerste varkensribstuk (€ 28) ooit worden zonder liflafjes gebracht. De bakwijze is subliem en alles draait rond de superkwaliteit van de producten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Brasserie Julie

Verschenen in eigen redactie op 20 02 2017. Citaat:

Brasserie Julie - de nieuwe brasserie van gewezen sterrenchef Thomas Locus - is pas geopend en de recensenten staan reeds klaar met hun oordeel en deze zijn heel verschillend. Toch bizar!

Bruno Vanspauwen (De Standaard, 18/02/2017) is helemaal niet enthousiast, zowel interieur als gerechten beantwoorden volgens hem niet aan het echte brasserieconcept. Lees zelf maar even na.

Jan Scheidtweiler (De Tijd - Sabato, 18/02/2017) daarentegen is dolenthousiast: "Liefhebbers van superieur uitgevoerde brasserieklassiekers en nostalgische bereidingen hebben er een nieuw topadres bij." Lees het artikel.

Thomas Locus sluit Bistro Margaux en opent Brasserie Julie

Verschenen in eigen redactie op 30 01 2017. Citaat:

Sterrenchef Thomas Locus opende op 27 januari zijn vernieuwd concept "Brasserie Julie".

Met Brasserie Julie gaat Thomas terug naar zijn roots. Een eigentijdse brasserie met lekker eten aan democratische prijzen. Kortom, een soort restaurant waar hij zelf ook heel graag naartoe gaat.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.