De Jonkman

Restaurant De Jonkman, Sint-Kruis

Adres:

Maalse Steenweg 438
8310   Sint-Kruis

Toon de ligging

Telefoon:

050 36 07 67

Chef-kok:

Filip Claeys

Type:

Gastronomisch, restaurant

Keuken:

Frans, Belgisch

Hyperlinks:

Michelin '16:

Pagina 371
Keuken: 2 sterren
Comfort: 2 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 490
Keuken: 18.0 /20

Faciliteiten:

Parking, terras

Formules:

Lunchmenu - menu

Lid van:

Meesterkoks van België

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 19:00 - 21:00

De Jonkman in de media

Gault Millau 2020 - bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019.

Overzicht awards Gault Millau 2020:

  • Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
  • De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
    Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
  • De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)

Aller-Retour: Le Coq Aux Champs vs. De Jonkman

Verschenen in Be-Gusto op 04 11 2017. Citaat:

Aller-Retour is een 4-hands concept van chef Christophe Pauly van Le Coq Aux Champs. Nu dat zijn restaurant volledig vernieuwd werd was het de perfecte timing om een Vlaamse topchef uit te nodigen in het charmante Soheit-Tinlot in Wallonië. Voor de heenmatch werd topchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman gevraagd om naar Le Coq Aux Champs te komen en in 2018 volgt er een return wedstrijd in Brugge.

Christophe, Filip en hun teams maakten er een memorabele maandag avond van. Gerechten op hoog niveau weerspiegelden duidelijk de visie die beide boezem chefs hanteren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Lunch bij De Jonkman in Brugge

Verschenen in Avocado van de duivel op 08 10 2017. Citaat:

Filip komt trouwens telkens zelf het menu voorstellen aan de tafel. Er is keuze uit een 5,6 of 7-gangen menu, een marktmenu met voor-, hoofd- en nagerecht en nog een mooie à la carte keuze. We kiezen voor het marktmenu. De wijnkaart is trouwens ook echt indrukwekkend. De sommelier, Jasper Van Papeghem, is joviaal en grappig, en heeft heel veel te vertellen over ‘zijn’ wijnen. We vertrouwen hem dan ook volledig in de pairings bij de gerechten.

We kijken terug op een zalige lunch. Zowel het eten, de wijnen als de bediening was van topniveau, en tegelijkertijd steeds erg ‘down to earth’ en hartelijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant De Jonkman

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.