De Jonkman

Restaurant De Jonkman, Sint-Kruis

Adres:

Maalse Steenweg 438
8310   Sint-Kruis

Toon de ligging

Telefoon:

050 36 07 67

Chef-kok:

Filip Claeys

Type:

Restaurant, gastronomisch

Keuken:

Frans, Belgisch

Hyperlinks:

Michelin '16:

Pagina 371
Keuken: 2 sterren
Comfort: 2 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 490
Keuken: 18.0 /20

Faciliteiten:

Parking, terras

Formules:

Lunchmenu - menu

Lid van:

Meesterkoks van België

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 19:00 - 21:00

De Jonkman in de media

Aller-Retour: Le Coq Aux Champs vs. De Jonkman

Verschenen in Be-Gusto op 04 11 2017. Citaat:

Aller-Retour is een 4-hands concept van chef Christophe Pauly van Le Coq Aux Champs. Nu dat zijn restaurant volledig vernieuwd werd was het de perfecte timing om een Vlaamse topchef uit te nodigen in het charmante Soheit-Tinlot in Wallonië. Voor de heenmatch werd topchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman gevraagd om naar Le Coq Aux Champs te komen en in 2018 volgt er een return wedstrijd in Brugge.

Christophe, Filip en hun teams maakten er een memorabele maandag avond van. Gerechten op hoog niveau weerspiegelden duidelijk de visie die beide boezem chefs hanteren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Lunch bij De Jonkman in Brugge

Verschenen in Avocado van de duivel op 08 10 2017. Citaat:

Filip komt trouwens telkens zelf het menu voorstellen aan de tafel. Er is keuze uit een 5,6 of 7-gangen menu, een marktmenu met voor-, hoofd- en nagerecht en nog een mooie à la carte keuze. We kiezen voor het marktmenu. De wijnkaart is trouwens ook echt indrukwekkend. De sommelier, Jasper Van Papeghem, is joviaal en grappig, en heeft heel veel te vertellen over ‘zijn’ wijnen. We vertrouwen hem dan ook volledig in de pairings bij de gerechten.

We kijken terug op een zalige lunch. Zowel het eten, de wijnen als de bediening was van topniveau, en tegelijkertijd steeds erg ‘down to earth’ en hartelijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Jonkman

Verschenen in june.be op 25 07 2017. Citaat:

Er volgt een vegetarische bereiding met open ravioli, gegrilde jonge aubergine en de eerste augurkjes van het seizoen. Dit is hoe de gastronomie van de toekomst er hoort uit te zien: met twee, drie smaken penseelt Claeys een bommetje op het bord, magistraal in harmonie, licht en gezond, een bereiding die ‘le détour’ van de twee sterren rechtvaardigt.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant De Jonkman

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.