Centpourcent

Alle persartikels over restaurant Centpourcent

Restaurant Centpourcent, Sint-Katelijne-Waver

Verschenen in Kris Kookt op 21 12 2016. Citaat:

Restaurant Centpourcent te Sint-Katelijne-Waver is open sinds 2011 en behaalde al na tien maanden haar eerste Michelinster, die nog altijd in stand houdt.

Axel Colonna-Cesari brengt innovatieve gerechten geserveerd met een voorliefde voor de pure smaak en lokale producten, terwijl zijn vrouw Anneleen Soethaert met veel zorg de zaal voor haar rekening neemt.

Kris Kookt genoot van het 5 gangen menu, met als toppunt de met tijm gegrilde kingkrabpoten. Het dessert viel een beetje onder de verwachtingen maar dat kon de pret niet bederven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Centpourcent, Sint-Katelijne-Waver
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 22 06 2015. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Centpourcent te Sint-Katelijne-Waver.
Lees het verslag

Proefwerk: Centpourcent

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 11 10 2014. Citaat:

"Colonna is bovendien een intelligente chef. Hij heeft veel techniek in huis, maar die zal hij niet nodeloos etaleren. En dus ligt er op een onberispelijk stuk dorade - gegaard onder zoutkorst - een kleinen sferificatie van olijfolie. Zodra je er in prikt, vloeit het vlies rond de olie open, een mooi detail. 100 procent van de punten voor techniek dus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Axel Colonna Cesari & Peter Van den Bossche
Kanaal Z - 01/12/2012

Verschenen in kanaalz.be op 02 12 2012. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens en de ondernemer achter de kok.

In deze aflevering: Axel Colonna Cesari (chef-kok Centpourcent) en Peter Van den Bossche.

Axel Collani-Cesari tweede jaar op rij sterrenchef

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012.

"'We zijn heel tevreden dat we door ons ding te doen de ster behouden', zegt hij. 'Maar nog belangrijker dan de ster is dat de zaak goed draait en dat we de bezoeker kwaliteit kunnen serveren. Bovendien proberen we de prijzen van onze gerechten laag te houden, zodat we vele lagen van de bevolking over de vloer krijgen en niet alleen mensen die het wat beter hebben. We willen niemand uitsluiten', aldus Axel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Masterclass: Axel Colonna Cesari & Aimé Antheunis
Kanaal Z: Afl. 2 - 27/10/2012

Verschenen in kanaalz.be op 27 10 2012. Citaat:

Actrice en presentatrice Ianka Fleerackers gaat in de nieuwe tv-reeks Masterclass op Kanaal Z op zoek naar de mens en de ondernemer achter de kok.

Aflevering 2: Axel Colonna Cesari (chef-kok Centpourcent).

Masterclass 2012 - Nieuwe editie
Vanaf 20 oktober 2012 op Kanaal Z

Verschenen in eigen redactie op 17 10 2012. Citaat:

Dit weekend start op Kanaal Z de vijfde reeks van Masterclass in een vernieuwde format.

In de nieuwe reeks van 10 afleveringen gaat Ianka Fleerackers op zoek naar de mens en de ondernemer achter de kok. Vijf koks brengen hun verhaal en brengen ook telkens een gast mee. Onder andere interieurarchitect Lieven Musschoot is te gast.

De 5 koks in Masterclass zijn: Laurent en Vincent Folmer (chef-kok Couvert Couvert), Alex Colonna-Cesari (chef-kok Centpourcent), Christer Elfving (succesvolle tv-kok), Vincent Tibau (kok van de Wetstraat), Broes Tavernier (chef-kok 't Vijfde seizoen).

Masterclass loopt van 20 oktober tem. 22 december, telkens in de weekendlus, op Kanaal Z.

Axel Colini Cesari, chef-kok Centpourcent
Batibouw Live Cooking @ Neff

Verschenen in eigen redactie op 18 05 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com

Beste Benelux Groenterestaurant 2013 - De genomineerden.
Online stemmen kan!

Verschenen in eigen redactie op 12 05 2012. Citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, twee uit Wallonië en 1 uit het Groothertogdom Luxemburg dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2013. Dat besliste een jury onder leiding van Groentekok Frank Fol, met medewerking van GaultMillau BeLux.

Een professionele jury zal de genomineerde restaurants één voor één bezoeken en beoordelen. Daarna zal er 1 grote winnaar uit elke regio worden gekozen.

De genomineerden zijn: Zeno (Brugge), Lijsterbes (Berlare), Volta (Gent), Centpourcent (Sint-Katelijne-Waver), La Distellerie (Juglinster, LUX), Les Gribaumonts (Mons), ER PU.RE (Brussel).

Centpourcent 'Les fantaisies d’Axel'
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 03 05 2012. Citaat:

Gespot op de website van 'Les pieds dans le plat'
Verslag (in het Frans) van Gilles Pudlowski over zijn bezoek aan Centpourcent
Lees het verslag

Topchef Viki Geunes lijft 3 collega's in voor Antwerpen Proeft

Verschenen in gva.be op 26 04 2012. Citaat:

"Topchefs Wouter Keersmaekers, Axel Colonna-Cesari en Dave De Belder zullen samen Viki Geunes van sterrenrestaurant 't Zilte 'De Chéfs' vormen op Antwerpen Proeft 2012. Het culinaire festival Antwerpen Proeft lanceerde vorig jaar De Chéfs. Hierbij bieden vier chef-koks, met een quotering van 15 of meer in gastronomische gids Gault&Millau, in een eigen paviljoen zowel budgetvriendelijke proevertjes als all inclusive arrangementen aan."

Reserveren kan vanaf donderdag 3 mei via www.antwerpenproeft.be.

Lees het volledige artikel (externe link)

Sterrenrestaurants lokken meer klanten

Verschenen in gva.be op 02 12 2011. Citaat:

"De restaurants Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver en De Tuinkamer in Beerzel (Putte) hebben opvallend meer klanten sinds ze bijna twee weken geleden hun eerste Michelinster kregen. Ze worden overladen met complimenten en cadeaus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchefs leerden stiel in Mechels restaurant

Verschenen in gva.be op 23 11 2011. Citaat:

"Deze week kregen restaurants De Tuinkamer uit Beerzel en Centpourcent uit Katelijne voor het eerst een Michelin-ster. De chefs van beide restaurants leerden hun vak grotendeels bij het Mechelse sterrenrestaurant Folliez."

"Danny (zaakvoerder van restaurant Folliez) was een moeilijke baas, want hij was niet snel tevreden. Maar door die moeilijke houding heb ik heel veel van hem geleerd", zegt Ken (chef van restaurant De Tuinkamer). "Hij nam me bijvoorbeeld vaak mee naar sterrenrestaurants, zodat ik kon leren van de manier waarop daar het eten werd geserveerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Centpourcent kaapt eerste ster weg tien maanden na opening

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"Maar wat is het grote geheim? 'Belangrijk is de constante bij wat we doen, ook de stabiliteit. Onze klanten verwachten dagelijks dezelfde kwaliteit en bediening. En vooral, we blijven onszelf.' Axel en Anneleen werken intussen met vijf koks en drie personeelsleden in de zaal, een kleine kmo dus. 'Dat personeel is nodig om aan de wensen van de klanten te voldoen. De service en bediening moet immers steeds sneller gaan, zeker bij zakenlui.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Promotie naar 1 ster.
Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

12 restaurants kregen hun eerste ster in de Michelingids 2012. Dit restaurant is er één van.

Centpourcent pas open en al 15/20

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"De uitbaters zeggen dat ze op een originele gastronomische en mediterraanse manier hun gasten steeds willen verrassen. Waarom je naar hun restaurant moet komen? 'Een van onze specialiteiten is Dorade gebakken onder een zoutkorst', zegt Anneleen. 'Het is een gerecht dat Axel thuis in Corsica leerde koken.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Centpourcent: weelderige en subtiele smaakdecoraties

Verschenen in 6minutes.be op 14 07 2011. Citaat:

"Bij de kaartopstelling koos Axel doelbewust voor een beperkte selectie van kwalitatieve ingrediënten, hij presenteert 7 voorgerechten en 7 bereidingen van vis of vlees. Een regelmatige rotatie van de ingrediënten zorgt ervoor dat samen met de wisselende seizoenproducten en de creativiteit van de chef, de gasten steeds ruime keuzemogelijkheden hebben. Zo zijn o. m. tonijn, noordzeetong, elfenbillen, jonge duif, zwezeriken, … vaste waarden op de kaart."

Taste ID: Nieuwkomer
Restaurant Centpourcent te Sint-Katelijne-Waver

Verschenen in Steps op 05 03 2011. Citaat:

"Axel verwerkt in zijn keuken heel graag een zuiderse toets in zijn gerechten, wellicht te wijten aan zijn Corsicaanse afkomst. De frisse en soms wat zurige smaken van limoen en yuzu (een Japanse vrucht) contrasteren mooi met de traditionele ingrediënten."

Centpourcent, Sint-Katelijne-Waver

Verschenen in legourmandbelge.be op 24 02 2011. Citaat:

"Vervolgens werden we getrakteerd met het hoofdgerecht: heerlijk Simmenthal met gefermenteerde look, geroosterde sesam, crème van aubergine, jonge ui en dragon. Zeer lekker vlees en meer dan genoeg."

Lees het volledige artikel (externe link)

Mes & Vork: Sexy tartaar.
Restaurant Centpourcent te Sint-Katelijne-Waver.

Verschenen in DM magazine op 19 02 2011. Citaat:

"Colonna heeft iets met tartaar. Ook zijn gehakte rauwe langoustines bij tataki van tonijn tonen zijn gevoel voor verleidelijke smaakpatronen. Hier en daar kunnen zijn borden nog aan kracht winnen door de kunst van het weglaten te eerbiedigen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Centpourcent

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 02 2011. Citaat:

"Dat Colonna-Cesari al enige naam en faam heeft, merk je aan de prijzen. A la carte situeren ze zich tussen 22 en 34 €, menu's van drie, vier en vijf gangen kosten respectievelijk 38, 65 en 75 €. De hogere middenklasse, zeg maar."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Centpourcent

Verschenen in vierbordjes.be op 12 02 2011. Citaat:

"Fundamenteel is de culinaire stijl van Colonna-Cesari niet veranderd. Toen was hij vernieuwend, vandaag zijn er heel wat jonge koks die zich deze stijl eigen hebben gemaakt. Maar de aandacht voor elk detail is nog altijd aanwezig, en daarom kan je hier als klant alleen maar tevreden naar buiten gaan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Centpourcent opent de deuren

Verschenen in gva.be op 20 01 2011. Citaat:

"Mijn stijl van keuken blijft dezelfde: zuiderse gerechten met oosterse tinten", vertelt Axel, die de zaak samen met vriendin Anneleen Soethart opent. "Ik stel maandelijks een gevarieerde menukaart op." Deze eigentijdse gerechten verleggen de grenzen van traditionele kooktechnieken en verkennen verrassende smaakcombinaties. Colonna-Cesari kent de streek rond Mechelen heel goed, want hij werkte eerder al vijf jaar bij restaurant Folliez op de Korenmarkt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Opening voorzien voor 21 januari 2011.
Restaurant Centpourcent.

Verschenen in eigen redactie op 13 01 2011. Citaat:

Vanaf 21 januari openen Anneleen en Axel Colonna-Cesari hun gastronomisch restaurant Centpourcent. Het restaurant zal staan voor een zuivere keuken, die zich laat inspireren door het rijke aanbod aan verse streekproducten.

Sterrenchef opent restaurant in Sint-Katelijne-Waver

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010. Citaat:

"Alex Colonna-Cesari, chef-kok van Auberge du Pêcheur in Deurle verlaat eind dit jaar dit sterrenrestaurant en trekt naar Sint-Katelijne-Waver. 'Ik werkte de voorbije vijf jaar en half in Auberge en haalde daar de laatste drie jaar een ster', vertelt de 37-jarige chef-kok."

Opening restaurant Centpourcent is voorzien voor januari 2011.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.