De Warande

Alle persartikels over restaurant De Warande

De Warande: ‘We pasten menu hiervoor aan’

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 11 2012. Citaat:

"Restaurant De Warande uit Bentille, met chef Dirk Boelens aan het fornuis, staat vanaf nu als enige Meetjeslands restaurant te pronken in de Bib Gourmand. ‘We zijn hier best wel fier op’, vertellen Dirk Boelens en zijn echtgenote Mireille Praet, uitbaters van restaurant De Warande. ‘Het is een mooie erkenning voor het vele werk dat we aan onze klanten besteden. (...) ‘We creëerden naast ons zes- en viergangenmenu ook een driegangenmenu voor 35 euro, zoals de regels het voorschrijven. Een creatie waarmee we scoorden zo blijkt nu.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin - Bib Gourmand Benelux 2013
Nieuwe 'Bib Gourmand'-adressen in België

Verschenen in eigen redactie op 05 11 2012. Citaat:

Voordat op 19 november alle adressen worden gepresenteerd die zijn geselecteerd voor de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2013, en voordat op 26 november de selectie van de MICHELIN Gids Nederland 2013 bekend wordt gemaakt, publiceert Michelin nu de Bib Gourmand Benelux 2013.

Alle Bib Gourmand restaurants zijn goede adressen. Ze onderscheiden zich door hun uitstekende prijskwaliteitverhouding. Het maakt niet uit of het trendy restaurants dan wel kleine bistro’s zijn. En of ze een klassieke dan wel een eigentijdse keuken hebben, of ze regionaal dan wel buitenlands koken. Deze restaurants hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze, ondanks de stijl van hun keuken, een compleet menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) aanbieden voor een bedrag van maximaal € 35 (in de hoofdsteden is dat maximaal € 36).

In totaal is, met deze 5e editie van de Bib Gourmand Benelux, bijna 35 % van de selectie vernieuwd. Hij omvat nu 251 restaurants. België telt in totaal 138 Bib Gourmand adressen, waarvan 26 nieuw.

De Bib Gourmand 2013 ligt vanaf donderdag 8 november in de winkel en kost 15,95 euro.

Eetadressen met een tuin: Oost-Vlaanderen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Oost-Vlaanderen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Taste ID: Vóórtreffelijk
Restaurant De Warande te Sint-Jan-In-Eremo

Verschenen in Steps op 27 04 2011. Citaat:

"Het hoofdgerecht verschijnt: een rozige, sappige lamsfilet, met aardappeltaartje, grove mosterdsaus en porties gebakken champignons, witte kool en spinazie. Ook dit bord hebben we in geen tijd leeg: de porties zijn nochtans royaal, maar uitgebalanceerd en luchtig, zodat we voldoende gegeten hebben zonder dat de maag protesteerd."

Chef Dirk Boelens tovert met producten uit de streek.
De Warande te Sint-Jan-in-Eremo.

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 11 2009. Citaat:

"De Warande is bekend in de streek bij fijnproevers. Het visitekaartje van Dirk en Mireille is een uitgelezen combinatie van wijnen en gerechten en de versheid van de producten, met respect voor de natuur. Sinds vorig jaar prijkt er ook steeds een Meetjeslandse Tafel op de menukaart."

"Bij de bout van hertenkalf serveert Dirk een saus met Augustijn Donker. 'Vroeger was wijn een absolute waarde in een restaurant, maar met bier hebben we een goed vervangmiddel. Als drank gaat het gastronomisch heel goed samen met bepaalde gerechten, maar het is ook ideaal om in sauzen te verwerken. Op de website van brouwerij Van Steenberge staan trouwens gerechten met Augustijn van mijn hand.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Toeristen aantrekken om van ons lekkers te smullen.
Dirk Boelens van De Warande

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 10 2009. Citaat:

"Dirk Boelens van restaurant De Warande is een van de veertien deelnemende horecazaken die de Sentse palingmaand een warm hart toedragen. 'Het is een mooi initiatief', zegt Boelens. 'Wij willen met ons gerecht zelfs een stapje verder gaan en betrekken niet enkel paling in het gerecht, maar ook een aantal andere streekgerechten.'

"Het palinggerecht van De Warande staat deze maand ook in de kijker in de speciale menureeks De Meetjeslandse Tafel, waarin tal van streekgerechten gepromoot worden. 'In oktober gaan we duidelijk voor de paling', besluit Boelens."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.