Potemkine

Alle persartikels over eetcafé Potemkine

Venue Report: Potemkine Bar

Verschenen in Venuez op 03 11 2011. Citaat:

"Het gebouw heeft een grote inkomhal met een salon, een trap leidt er naar het cinemazaaltje op de eerste verdieping. Daar kun je ook doorlopen naar het balkon, waar je een uitzicht hebt op het grand café. Frédéric: 'Alle meubels bedachten we zelf en lieten we op maat maken'. In het café hangt ook een opvallend kunstwerk, een walvis van de hand van de Brusselse kunstenaar Bonom. Zolang er nog mooi weer voorspeld wordt, kun je trouwens ook aan de overkant van de straat terecht voor cinema en een pintje. Potemkine maakte daar een opvallend terras met een bar in een origineel oud marktkraam."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuw café voor Brusselse filmliefhebbers

Verschenen in standaard.be op 23 07 2011. Citaat:

"Het jongste café van Frédéric Nicolay huist in de foyer van een voormalige bioscoop en knoopt meteen ook aan met die traditie. In een zaaltje met minder dan twintig zetels wordt elke avond een filmklassieker vertoond en elke zondag een kindervoorstelling. Klanten kunnen er ook terecht voor broodjes en salades."

De filmvertoningen starten om 20 uur, de kindervoorstelling om 11 uur.

Lees het volledige artikel (externe link)

Frédéric Nicolay maakt eetcafé van Brusselse bioscoop

Verschenen in knackweekend.be op 14 07 2011. Citaat:

"Het jongste project van Nicolay opende onlangs zijn deuren tegenover de Hallepoort in Sint-Gillis: eet- en filmcafé Potemkine. De verwijzing naar de bijna gelijknamige klassieker van Sergei Eisenstein is gepast: het ruime eetcafé nam zijn intrek in de foyer van de voormalige bioscoop Réunis. Op de mezzanine van het pand werd bovendien een intieme filmzaal ingericht voor een twintigtal toeschouwers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Potemkine opening

Verschenen in eigen redactie op 12 07 2011. Citaat:

Bekijk een video van de opening van Potemkine op vimeo.com.

POTEMKINE from Deba Photo on Vimeo.

Gezien: Filmcafé Potemkine, met parkterras

Verschenen in brusselnieuws.be op 27 06 2011. Citaat:

"Aan de Hallepoort ging afgelopen weekend Potemkine open. Het jongste café van serie-inrichter Frédéric Nicolay - Belga, Bonsoir Clara en nog wel een dozijn Brusselse kroegen - heeft meteen ook een eigen filmzaaltje en een terras pal aan de Hallepoort."

"Blikvanger in het café is een reusachtige walvisachtige skeletsculptuur aan het plafond. Bezoekers die de creatuur aanraken - dat mag - zetten de hele constructie meteen ook in beweging."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.