Orientalia

Libanees restaurant Orientalia, Sint-Gillis

Adres:

Charleroisesteenweg/Chaussée de Charleroi 277
1060   Sint-Gillis

Toon de ligging

Telefoon:

02 520 75 75

Type:

Restaurant

Keuken:

Libanees

Hyperlinks:

Orientalia in de media

Weekend Knack Food Awards 2013

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2013.

Knack Weekend en Le Vif Weekend kenden dit jaar opnieuw Food Awards toe aan chef-koks die een buitengewone prestatie leverden.

De uitreiking vond plaats op de openingsavond van Culinaria, het vierdaagse gastronomische festival in Tour en Taxis in Brussel (29 mei - 2 juni 2013).

De culinaire redacteurs Jean-Paul Gabriël en Pieter Van Doveren selecteerden hun kandidaten in 5 categorieën. In elke categorie waren er twee finalisten, waaruit één winnaar gekozen werd.

  • 'Buitengewone carrière'
    Jacques Colemont (Figaro, Hasselt) -winnaar-
    François Piscitello (Les Jardins de Bégards, Luik)
  • 'Beste kok'
    Christophe Pauly (Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot) -winnaar-
    Angelo Rosseel (La Durée, Izegem)
  • 'Jong Talent'
    Felix François (Het Vliegent Tapijt, Marke)
    Ludovic Vanackere (Atelier de Bossimé, Loyers) -winnaar-
  • 'Beste Sommelier'
    Sepodeh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen) -winnaar-
    Roland Kempinaire (Les 3 P'tits Bouchons)
  • 'Beste uitheemse kok'
    Fadi en Fakhri Abi Khalil (Orientalia, Brussel)
    Chuck Tang (Cuichine, Antwerpen) -winnaar-

Aan Tafel: Orientalia

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 08 2012. Citaat:

"Orientalia ziet er nog altijd wat slordig en kaal uit, stoelen en tafels staan kriskras door elkaar, in de stadstuin liggen enkele kapotte meubelen. Is het omdat het in het Midden-Oosten zo vaak rommelt dat ook hun eethuizen wat rommelig zijn? Maar het eten, dat is nog altijd even vers en verrukkelijk als vroeger. Meteen bij het binnenkomen weerspiegelt een grote toonbank de rijkdom van de Libanese keuken, die gezond, licht, gevarieerd en expressief is. Olijf- en sesamolie, citroen, kruiden als munt, koriander en platte peterselie, groenten als kikkererwten, linzen, tomaat en aubergine, en vlees van kip en lam worden veelvuldig gebruikt."

Libanon: Volgens hen die het kunnen weten ...

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 06 2010. Citaat:

De meest aanbevolen eetadressen met Libanese keuken:

"Voor elk land gingen we op zoek naar locals die in België wonen, werken en ook eten. Hen vroegen we uit over de finesses van de keuken van hun land. En van hen wilden we vooral weten welke restaurants en snackbars ze ons zelf zouden aanbevelen."

De meest aanbevolen eetadressen met Libanese keuken:

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Orientalia

/Chaussée de Charleroi

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.