La Buvette

Alle persartikels over restaurant La Buvette

La Buvette

Verschenen in elidesc says op 18 06 2017. Citaat:

We trappen af met prei, zalmeitjes, beure noisette, vadouvan. Bij vadouvan blijf ik de fout maken dat ik in eerste instantie denk dat het om een kaasje gaat, maar niets is minder waar: vadouvan is een kruidenmengsel uit Indië van kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook en soms uien en/of komijnzaad. Een starter die meteen de verwachtingen juist zet: bij La Buvette zullen we negen gangen lang eigentijds tafelen.

Lees het volledige artikel (externe link)

La Buvette, Sint-Gillis

Verschenen in Illyvanilly op 01 02 2015. Citaat:

"We kozen voor het menu XL aan 55 euro, 3 hapjes en dan een degustatieversie van alle gerechten op het menu. Starten deden we met lekkere wijn en de hapjes waren alvast schitterend: Selder – koolrabi – koriander / Shortbread met champignon / witte chocolade – gerookte rode biet."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Buvette, Sint-Gillis

Verschenen in belgianbeergeek.be op 19 01 2014. Citaat:

"Na een eerder bezoek aan dit Brusselse restaurant kunnen we alleen maar concluderen dat Nicolas Scheidt nog steeds weet waar de klepel hangt. Alle gerechten smaken top, enkele steken erboven uit zoals de makreel en romeinse sla, en etaleren talent en kunde. De mooie bierlijst maakt dit plaatje compleet."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault&Millau looft Nicolas Scheidt van La Buvette als jonge topchef

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2013. Citaat:

"Eén van de hoogste onderscheidingen was weggelegd voor Nicolas Scheidt. Deze jongeman kreeg de titel van Jonge Topchef van het jaar. La Buvette, zijn zaak in Sint-Gillis, is een goudmijn en dat ontging ook de jury niet. 'Het doet me plezier dat deze mensen onze keuken nauwlettend volgen', vertelde Nicolas. 'Toch kwam de uitreiking wel als een verrassing aan. Deze prijs is een zeer grote eer en een beloning voor al het werk van mezelf en mijn team. Dit is zeker een stimulans voor de toekomst.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

  • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
  • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
  • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
  • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
  • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
  • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
  • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
  • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
  • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
  • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
  • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
  • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
  • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
  • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

La Buvette, Sint-Gillis

Verschenen in DM.city Brussel op 09 10 2013. Citaat:

"En dan begint het vuurwerk met een regelrechte hattrick van vegetarische voorgerechten: fenomenale gelakeerde aubergine met geroosterde sesamzaadjes die ons terugflitst naar Nerua in het Guggenheim van Bilbao; twee soorten gemarineerde courgette, kafferlimoen en mandjeskaas waarbij vooral de zuivere smaken opvallen; in hooi gerookte aardappel, bataat en een pompoencrème die onze smaakpapillen naar een volgend level voeren."

Beoordeling Zone02: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Lunch @ La Buvette, Sint-Gillis - Brussel

Verschenen in legourmandbelge.be op 16 06 2013. Citaat:

"La Buvette is een heerlijk bistronomie adres zoals ik er graag nog vele zou ontdekken. Ongedwongen degusteren van de creativiteit van een eigenwijze chef aan een zachte prijs. Niet enkel stap je er buiten met een volle maag, maar ook met een goed gevoel. En dat is nog steeds onbetaalbaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Buvette: Scorende bistronomie in Brussel

Verschenen in Be-Gusto op 28 10 2012. Citaat:

"Chef, Nicolas Scheidt, heeft duidelijk zijn weg gevonden. Soms nog een beetje uit balans en wispelturig maar vele van zijn creatieve losbarstingen wisten ons volledig te plezieren. Zijn mix van rode biet, bramen, uitjes en ricotta gaf een perfecte balans met mooie pure smaken. Zijn bistronomie concept wint aan waardering en vaart stilaan koers richting de eilanden Veranda-Vitrine-JEF-Saturne-Septime-Chateaubriand-Relae..."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Buvette: Nostalgisch beenhouwerijdecor

Verschenen in Weekend Knack op 12 01 2012. Citaat:

"De kok raakte gecharmeerd door het Brusselse paddenstoelenrestaurant Café des Spores en de oude beenhouwerij aan de overkant van de straat. Hij nam de twee over en opende in de slagerij de non-conformistische gastronomische bistro La Buvette. Het is een plek voor mensen die niet zijn vastgeroest. Je zit er dicht tegen elkaar in een nostalgisch beenhouwerijdecor."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistronomie: 8 uitstekende adressen.
Reportage: De betere bistronomie

Verschenen in Weekend Knack op 11 01 2012. Citaat:

Niet de chef maar het product is weer de ster. Na alle hypes van de voorbije jaren keert de culinaire wereld terug naar creatief klassiek en betaalbaar.

Weekend Knack presenteert de 8 belangrijkste vertegenwoordigers van de ongedwongen gastronomie:
Le Selecto (Brussel), Le Neptune (ELsene), Lieven (Brugge), Bistro Refter (Brugge), La Buvette (Brussel), De Vitrine (Gent), J.E.F (Gent), Veranda (Berchem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Charmante Prijsbreker
Restaurant La Buvette te Sint-Gillis

Verschenen in Weekend Knack op 10 05 2011. Citaat:

"Er is geen spijskaart: in La Buvette eet je wat de pot schaft. Je kunt kiezen tussen een vijfgangenmenu voor 35 euro of een zevengangenmenu voor 45 euro. In beide gevallen is de prijs een prikje, want het eten is zonder meer lekker!"

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 9/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

La Buvette

Verschenen in brusselnieuws.be op 05 03 2011. Citaat:

"De voormalige slagerij vormt een prachtig decor, met zijn authentieke wandtegels, vleeshaken en opvallende ronde deuropeningen. Mits een beetje proppen kun je er twintig mensen in kwijt. Tijdig reserveren dus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: La Buvette

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 12 2010. Citaat:

"Om 19.30 uur komt Nicolas Scheidt uit zijn keuken om het menu met krijt op een zwart bord te schrijven: twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, een gerecht met kaas en twee nagerechten. Je kunt elk gerecht apart nemen, maar ook het menu tegen de recordprijs van €35: je krijgt dan de twee voorgerechten, een hoofdgerecht naar keuze, het kaasgerecht en een nagerecht naar keuze. Het menu verandert dagelijks."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.