X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

A'Qi

Alle persartikels over restaurant A'Qi

Restaurant A'qi wordt... Cantine Copine

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2017. Citaat:

Eind deze maand sluit chef-kok Karen Keygnaert haar restaurant A'qi.

In mei 2017 verhuist A’Qi naar een fantastische oude borstelfabriek, en wordt "Cantine Copine".

(Update: open vanaf 16/05/2017)

Een nieuw concept dat maar op één ding gericht: tafelgenoten nog meer laten genieten van de gezellige plek, van de verfijnde keuken van Karen Keygnaert, en vooral, van elkaars gezelschap en vriendschap.

Lees ook haar interview hierover op munchies.vice.com (december 2016)

Meer info via: http://www.cantinecopine.be/

Enige vrouwelijke sterrenchef geeft Michelinster terug: 'Ze doet me niets meer'

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 12 2016. Citaat:

Na de sluiting van De Karmeliet kondigt sterrenchef Karen Keyngaert aan dat ook zij haar restaurant A'Qi te Sint-Andries eind maart 2017 sluit.

'Die Michelinster doet me niets meer, ik ben ze ontgroeid', legt Karen uit aan Het Nieuwsblad. 'Als ik op restaurant ga, dan ga ik in de eerste plaats voor de gezelligheid. En ja, natuurlijk ook omdat ik dan eens niet zelf moet koken.'

Daarom pakt ze in mei 2017 uit met Cantine Copine, een nieuw concept waar gezelligheid en ongedwongenheid vooropstaan.

Lees ook een interview hierover op munchies.vice.com

Lees het volledige artikel (externe link)

A'qi is winnaar van De Gouden Vork Brugge-Torhout-Oostkust 2015

Verschenen in eigen redactie op 04 01 2016. Citaat:

De trofee van Gouden Vork is dit jaar toegekend aan restaurant A'qi in Sint-Andries.

Wat chef Karen Keygnaert en haar team aan de gasten voorschotelen, moet niet alleen lekker, maar ook gezond en verantwoord zijn. "Ik vind het heel belangrijk dat mensen gezond eten. Het moet zo puur mogelijk zijn. Alles komt hier vers binnen en wordt ook vers verwerkt. Elk product is ook fair gemaakt of gekweekt."

De Gouden Vork is een culinaire wedstrijd voor restaurants en bistro's uit West-Vlaanderen.

De Gouden Vork 2015: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 04 01 2016. Citaat:

Het voorbije jaar waren in De Streekkrant recensies te lezen van restaurantbezoeken van de jury voor 'De Gouden Vork 2015' wedstrijd. Begin 2016 werden de lauraten bekend gemaakt.

Lees het volledige artikel

5de editie Kookeet: 26, 27 en 28 september 2015

Verschenen in eigen redactie op 25 09 2015. Citaat:

In Brugge zijn de voorbereidingen volop bezig voor het driedaagse gastronomische evenement Kookeet dat op 26 september start. Focus-Wtv mocht al meekijken in de potten van twee sterrenkoks: Karen Keygnaert (A'qi) en Filip Claeys (De Jonkman).

Bekijk de video

Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 september 2015 vindt de vijfde editie van Kookeet plaats. Info: website Kokeet

Karen kookt de sterren van de hemel.

Verschenen in Culinair genootschap Heemskerk op 15 06 2015. Citaat:

Vanuit Nederland kwam het Culinair Genootschap Heemskerk naar Sint-Andries afgezakt om te genieten van de kookkunsten van sterrenchef Karen Keygnaert.

Niets dan lovende woorden over hun restaurantervaring: 'Alle gerechten, ongelofelijk mooi met verrassende smaken door de combinatie van de vele ingrediënten, perfecte cuisson, en alles schitterend gedresseerd op de mooie borden – allemaal schilderijtjes. Het klopte stuk voor stuk helemaal.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Gespot op het web: restaurant A'Qi.

Verschenen in eigen redactie op 03 04 2015. Citaat:

Gespot op de website van Guesthouses White Rooms te Brugge. Artikel 'Female chefs in Flemish Cuisine' (in het Engels) over restaurant A'Qi te Sint-Andries, Brugge.

Lees het artikel

Restaurant A'Qi te Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 24 03 2015. Citaat:

Gespot op de blog 'Thoroughly Modern Milly'
Verslag (in het Engels) over restaurant A'Qi te Sint-Andries, Brugge.

Lees het verslag

Chef Karen Keygnaert van sterrenrestaurant A'Qi:
'Ik kookte nooit eerder op een boot'

Verschenen in knackweekend.be op 26 10 2014. Citaat:

"Terwijl ‘De Smaakboot’ door Brugse reien en het Meetjesland vaart, nestelt chef Karen Keygnaert van restaurant A’Qi zich in de kombuis om de passagiers te verlekkeren met een weloverwogen driegangenmenu."

"'In A’Qi werken we zo vaak mogelijk met Belgische vissen. We hebben een leverancier in Zeebrugge die ons voorziet van verse pladijs, tong, schar, tarbot en ettelijke andere Noordzeeproducten. Mensen zijn vaak wantrouwig tegenover vissen die ze niet kennen, maar ik probeer ze van het tegendeel te overtuigen', aldus Keygnaert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Boek: A'QI, a kitchen dialogue
Chefs Karen Keygnaert en Arnold Hanbuckers

Verschenen in eigen redactie op 05 06 2014. Citaat:

In restaurant A’Qi draait het rond spanningsvelden. Nooit zomaar iets voor zeker aannemen. Niet meedrijven op een stroom. De dingen om en om draaien om tot iets eigens te komen.

Een dialoog tussen chefs Arnold Hanbuckers en Karen Keygnaert. De ene klassiek geschoold, een pak ervaring en grootgebracht binnen het beroep, met een ijzersterke eigen visie. De andere jonger, wispelturiger, die inzichten meebrengt uit andere creatieve disciplines en met evenveel eigen visie.

De producten waarmee gewerkt wordt zijn prachtig in hun eenvoud en natuurlijkheid en worden daarom zoveel mogelijk met rust gelaten. Maar het vergt cultuur om ze eetbaar, lekker, mooi om te zien en net iets meer dan basic te maken. Om het alledaagse te overstijgen. Om het een gerecht te laten zijn. Het vergt visie om ze van uit andere culturen te halen. Aziatische verfijning geënt op Westerse traditie, dat zijn de bouwstenen van de keuken van A’Qi. Om het verschil te maken.

Uitgave: Stichting Kunstboek, 144 blz., prijs: €49
Auteurs: Karen Keygnaert en Arnold Hanbuckers
Fotograaf: Bart Van Leuven
Vormgeving (bron foto's): Inge Van Damme

Restaurant A'Qi
Reportage Krant van West-Vlaanderen

Verschenen in eigen redactie op 20 02 2014. Citaat:

Karen Keygnaert, chef-kok van restaurant A'Qi in Sint-Andries, laat deze week in haar potten kijken. Zij maakt een gerecht met zeebaars en butternut pompoen.

Bron: YouTube

Arnold Hanbuckers haalt voor derde keer ster.

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"Het Brugse restaurant A'Qi is sinds gisteren een sterrenrestaurant. Voor de 69-jarige chef Arnold Hanbuckers, die in 2009 Auberge De Herborist en de bijhorende ster overliet aan zijn zoon, is het al de derde keer in zijn carrière dat hij dat kunstje flikt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

Brugge, die lekkere: A'Qi, Sint-Andries & Rock Fort, Brugge

Verschenen in Vijftiende van de maand op 06 09 2012. Citaat:

A'Qi:
"De bediening verloopt vlot. Iedere gang smaakt voortreffelijk, maar uitschieters zijn voor mij de tartaar van kalf, de jonge tarbot, de varkenswangetjes en kwartel en de frambozensorbet."

Rock Fort:
"Het hoofdgerecht was duif uit Steenvoorde, venkel, aardappelen en zalf van erwten. De chocolademousse met frambozensorbet kon er nog net bij. De ingrediënten van ieder gerecht pasten goed bij elkaar, geen enkele smaak viel uit de toon. Opnieuw een aanrader."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2012: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

21 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Het concept Qi.
Restaurant A'Qi te Sint-Andries (Brugge)

Verschenen in DM magazine op 31 10 2009. Citaat:

"Ik wist dat achter A'Qi Arnold Hanbuckers zat, de eigenzinnige chef van 'De Herborist'. Die zaak wordt nu gerund door zijn zoon."

Nieuwkomer A'Qi belandt meteen in top GaultMillau.
Meesterkok Arnold Hanbuckers.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"Meesterkok Arnold Hanbuckers van het nieuwe restaurant A'Qi in Sint-Andries doet wat bijna niemand hem voordeed: zijn restaurant krijgt meteen 17/20 in de restaurantgids GaultMillau."

"'Ik ben vandaag 66 en sta toch al 53jaar in het vak, dus heb ik heel wat ervaring. Verder heb ik vier kookboeken geschreven en heb ik tientallen jonge koks opgeleid. Zelfs vandaag nog ben ik coach van een tiental ambitieuze jonge koks. Ik denk dat de gids vooral de persoonlijkheid van mijn restaurant heeft erkend.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Gault Millau vernieuwt in de subtop.

Verschenen in nieuwsblad.be op 26 10 2009. Citaat:

"Een trapje lager, bij de 17 op 20, staan maar liefst zeven nieuwkomers. In het oog springt daar vooral A'Qi. Het Brugse restaurant is een complete nieuwkomer in de gids en springt dus meteen naar een plaatsje in de subtop."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

22 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.