Au Gré du Vent

Alle persartikels over restaurant Au Gré du Vent

Gault Millau 2019: bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2018.
  • Chef van het jaar: David Martin (La Paix in Anderlecht)
  • Gastheer van het Jaar: Fabrice D’Hulster (Sea Grill in Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: François Piscitello (La Villa des Bégards in Embourg)
  • Aziaat van het Jaar: Bún (Antwerpen)
  • Terras van het Jaar: Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) 
  • Sommelier van het Jaar: Yanick Dehandschutter (Sir Kwinten in Lennik)
  • Dessert van het Jaar: Martijn Defauw (Rebelle in Marke)
  • Brasserie van het Jaar: Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Veranda (Antwerpen)
  • Groentenchef van het Jaar: Nicolas Decloedt (humus x hortense in Brussel)
  • Wijnkaart van het Jaar: Au Gré du Vent (Seneffe)
  • Bierkaart van het Jaar: De Gebrande Winning (Sint-Truiden)
  • Prijs & Plezierverhouding van het Jaar: Le 54 (Tongeren), Le Tournant (Brussel) en Attablez-Vous (Namen)
  • Nieuwkomer van het jaar: Souvenir, met een score van 15,5/20 (Gent)

Restaurant Au Gré du Vent, Seneffe
Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 05 08 2014. Citaat:

Bron: YouTube.com

Stéphanie Thunus verkozen tot ladychef van het jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 01 2014. Citaat:

"Stéphanie Thunus van het restaurant 'Au gré du vent' in Seneffe bij Henegouwen is maandag door de lezers van het magazine Culinaire Ambiance en een jury van culinaire journalisten (voorgezeten door sterrenchef Wout Bru) verkozen tot Lady Chef of the Year."

"Lady Chef of the Year is een jaarlijkse verkiezing waarvoor zowel het online publiek als een jury van experts kunnen steunen. De titel wordt uitgereikt aan een vrouwelijke chef die 'staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lady Chef of the Year 2014: Stéphanie Thunus

Verschenen in Kris Kookt op 20 01 2014. Citaat:

"Stéphanie brengt haar ingrediënten samen in een compacte compositie met uitmuntende samenhang. De borden zijn prachtig gepresenteerd en de smaakbalans is telkens van een culinaire perfectie. Een dikke proficiat aan het ganse team."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

  • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
  • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
  • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
  • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
  • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
  • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
  • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
  • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
  • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
  • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
  • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
  • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
  • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
  • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

Aan Tafel: Au Gré du Vent

Verschenen in vierbordjes.be op 21 09 2013. Citaat:

"Koks die hun ingrediënten verspreiden over het bord verdenk ik er altijd van dat ze niet zeker zijn dat hun combinatie wel werkt. Tunus heeft die overtuiging wel: ze brengt haar ingrediënten samen in een compacte compositie: rauw gemarineerde makreel, fijngesneden avocado en komkommer, wasabi en gin-tonic tilden elkaar op naar een smaakervaring die in alle opzichten verfrissend was."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes.

Recensie verschenen in De Standaard Magazine (21/09).

Culinair talent: Stéphanie Thunus, chef-kok van Au Gré du Vent te Seneffe

Verschenen in Weekend Knack op 26 06 2013. Citaat:

De Doos:
Deze zomer selecteert Weekend Knack elke week een jong culinair talent in één van de tien Belgische provincies. De kok krijgt een doos met vier streekproducten. Daarmee maakt hij vier creatieve gerechten.

Deze week: Stéphanie Thunus, chef-kok van restaurant Au Gré du Vent te Seneffe.

"'Ik voel net zo veel behoefte als mijn mannelijke collega’s om te creëren en ik wil ook de klant verrassen. Het hangt van het moment af, maar meestal komt de inspiratie spontaan, bijvoorbeeld als leveranciers nieuwe seizoenproducten binnenbrengen. Je proeft en begint na te denken. Uiteraard spreekt het ene product meer aan dan het andere, en als je moe bent gebeurt er vaak helemaal niets.'"

Tafelen: Waalse ontdekking
Au Gré du Vent

Verschenen in Weekend Knack op 29 05 2013. Citaat:

"De eetzaal is open en ruim, modern ingericht. Ze heeft allure. De bediening is vriendelijk, attent en op niveau. Wij deden zoals het aanwezige publiek en genoten beschaafd van het lekkere eten en van de sfeer. Chef-kok Stéphanie kiest voor eersteklas seizoensproducten."

Beoordeling keuken: 8/10.
Prijs-kwaliteit geproefde gerechten: 7,5/10.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.