Philippe Fauchet

Alle persartikels over restaurant Philippe Fauchet

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2016

Verschenen in eigen redactie op 14 12 2015. Citaat:

Michelin heeft maandag voormiddag zijn nieuwe gids voor 2016 voorgesteld. Acht Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend en drie restaurants behaalden hun tweede ster.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • dEssensi, 's Gravenwezel
  • Danny, Maasmechelen
  • Bistrot du Nord, Antwerpen
  • Alexandre, Brussel
  • Alain Blanchin, Overijse
  • Le Pilori, Ecaussinnes
  • Philippe Fauchet, Saint-Georges
  • Le Comptoir de Marie, Bergen

De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn:

  • The Jane, Antwerpen
  • d'Eugénie à Emilie, Baudour
  • La Villa in the Sky, Brussel

Dinner in the Sky, Luik

Verschenen in eigen redactie op 11 07 2013. Citaat:

"Na een wereldtournee in het gezelschap van de grootste chefs van de planeet neemt Dinner in the Sky de hemel in boven Luik, tegenover de Opéra Royal de Wallonie, en ontvangt achter de fornuizen 7 van de beroemdste Waalse sterrenchefs: Sang-Hoon Degeimbre (L'Air du Temps), Pierre Résimont (L'Eau Vive), Arabelle Meirlaen (Cuisine Intuitive), Eric Martin (Lemonnier), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Vincent Gardinal (Le Prieuré Saint Géry) en Philippe Fauchet (Philippe Fauchet)."

Het project loopt van 9 tot 15 september 2013.

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

GaultMillau 2012 - Overzicht onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011.
  • Chef van het jaar: Bart De Poorter - De Pastorale (Rumst)
  • Gastheer van het jaar: Va Doux Vent (Ukkel)
  • Beste ambassadeur van de Italiaanse keuken: Bruno Giovanni - Senza Nome (Schaarbeek)
  • Mooiste terras: Gasthof Halifax (Deinze)
  • Beste wijnkaart: Folliez (Mechelen)
  • Druiventros van het jaar: sommelier Marc Leveau van Le Pilori (Ecaussinnes-Lalaing)
  • Beste brasseriekeuken: Invincible (Antwerpen)
  • Beste desserts: Les Flâneries Gourmandes (Sint-Gillis)
  • Beste groenterestaurant: Philippe Fauchet (Saint-Georges-sur-Meuse) en Kobe Desramaults - In de Wulf (Dranouter)
  • Beste prijs-plezierverhouding: De Vitrine (Vlaanderen), Leonor (Brussel) en Cuisinémoi (Wallonië)
  • Jonge topchefs van het jaar: Dimitri Leysens van Magis (Tongeren), Thomas Locus van Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), Pierre Massin van Chai Gourmand (Gembloux)
  • Ontdekking van het jaar: Volta (Gent)

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

'In de Wulf' en 'Restaurant Philippe Fauchet' zijn beste Groentenrestaurant 2012

Verschenen in demorgen.be op 07 11 2011. Citaat:

"'Bij Kobe Desramaults is de keuken meer natuurlijk en puur, en worden er met enkele ingrediënten heel mooie creaties gemaakt. Bij Philippe Fauchet worden er in de keuken meer verschillende groenten creatief gecombineerd tot een zeer lekkere combinatie.' De winnaars krijgen een vermelding in de nieuwe Gault Millau, een uniek kunstwerk van Arne Quinze en een groene schort met de titel als opschrift."

Lees het volledige artikel (externe link)

Twee Belgische restaurants zijn Benelux Groenterestaurant 2012: In de Wulf en Philippe Fauchet.

Verschenen in standaard.be op 07 11 2011. Citaat:

"'De twee co-winnaars, een Vlaams en een Waals restaurant, werden geselecteerd uit tien genomineerden. 'Het zijn twee totaal verschillende restaurants, ook in de keuken, maar ze brengen het groentenverhaal allebei zeer succesvol met minstens twee derde groenten of fruit in een maaltijd, aldus Frank Fol."

Lees het volledige artikel (externe link)

Wie wordt het beste Groentenrestaurant 2012?

Verschenen in eigen redactie op 02 03 2011. Citaat:

Groentekok Frank Fol, Living Tomorrow en GaultMillau starten een Benelux-zoektocht naar restaurants die het menen met dit waardeFol basisingrediënt. Want, dit is wat groenten zijn!

Aan deze wedstrijd kunnen alle restaurants van de Benelux deelnemen. En de mening van de restaurant bezoeker telt! Op basis van de commentaren over de ingeschreven restaurants, die de restaurant bezoekers achterlaten op de website 'Eet meer groenten', zal De Groentekok samen met GaultMillau 8 restaurants nomineren die meedingen naar de titel van Beste Benelux groenterestaurant 2012.

Dit restaurant is één van de deelnemers.

Meer info: Website 'Eet meer groeten'

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Le chef s’amuse.
Philippe Fauchet te Luik.

Verschenen in knackweekend.be op 21 04 2009. Citaat:

"Philippe vindt het belangrijk dat hij zich als kok amuseert. Daarom kiest hij voor moderne technieken en een persoonlijke kookstijl, die hij oplegt via de menu’s. De spijskaart bestaat uit zes gerechten, die ook worden opgevoerd in de twee menu’s (45 en 55 euro, of 60 en 75 euro met wijnen)."

Beoordeling keuken: 7,5/10.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Tafelen : Le chef s'amuse./Philippe Fauchet te Saint-Georges-sur-Meuse.

Verschenen in Weekend Knack op 11 03 2009. Citaat:

"Philippe vindt het belangrijk dat hij zich als kok amuseert. Daarom kiest hij voor moderne technieken en een persoonlijke kokstijl, die hij oplegt via de menus's."

Beoordeling keuken : 7,5/10.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.