dEssensi

Alle persartikels over restaurant dEssensi

dEssensi, ster met lage drempel

Verschenen in gva.be op 06 06 2016. Citaat:

Eind vorig jaar behaalde restaurant dEssensi te 's Gravenwezel zijn eerste Michelinster maar dat mag geen aanleiding zijn om bepaalde klanten af te schrikken, dat vertelt zaakvoerder Philip Jeukens aan Gazet van Antwerpen.

De drempelverlagende lunch voor 30 euro blijft bestaan. Zo kan je voor een aanvaardbare prijs kennis maken met een sterrenkeuken. Je krijgt ook meer dan een voor- en een hoofdgerecht. Je krijgt er dezelfde amuses bij als in de 'Chef’s Menu'.

Lees het volledige artikel (externe link)

dEssensi uitgeroepen tot Benelux Aspergerestaurant 2016

Verschenen in eigen redactie op 03 05 2016. Citaat:

Na de onverwachte Michelinster werd dEssensi nu ook uitgeroepen tot Benelux Aspergerestaurant 2016.

Het vakblad Culinaire Saisonnier riep het restaurant in ’s-Gravenwezel uit tot Aspergerestaurant 2016 omdat volgens deze kenners geen enkel restaurant beter bij de asperge past dan dEssensi.

“Een meer op zichzelf staand product, kan ik niet verzinnen. Dat laat je dan ook best in zijn waarde”, aldus chef-kok Karl Ave.

Het bekende vakblad selecteerde enkele originele recepten van gerechten met de asperge telkens in de hoofdrol, zoals een asperges-algensalade, asperges met zuring en kwartelei en ook asperges vergezeld van morieljes verfrist met citroenhollandaise. Ze staan niet alleen mooi gefotografeerd in het blad, maar smaken ook heel lekker.

Wat Chef Karl Ave allemaal met asperges weet aan te vangen, kan je nog gaan proeven tot 27 juni.

Bekijk de menukaart

dEssensi - the movie

Verschenen in eigen redactie op 09 02 2016. Citaat:

Voorstelling van de filosofie achter restaurant dEssensi.

Bron: YouTube - dEssensi

De essentie van sterrenzaak dEssensi volgens zaakvoerder Philip Jeukens

Verschenen in gva.be op 16 12 2015. Citaat:

'Gastronomisch, licht, avontuurlijk en lekker eten', dat is volgens Philip Jeukens de essentie van restaurant dEssensi te 's Gravenwezel. Het restaurant, met chef Karl Ave, kreeg maandag onverwacht een eerste ster.

Aan Gazet van Antwerpen zei hij: 'Het lijkt wel of die ster de klanten meer stress bezorgt dan ons. Wij doen gewoon verder. Dat was ook mijn boodschap aan het team deze ochtend bij de briefing.' Ook de viering verliep redelijk sober, met gewoon in het gesloten restaurant samen met de hele ploeg een pint te drinken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant dEssensi krijgt eerste Michelinster

Verschenen in hln.be op 15 12 2015. Citaat:

'dEssensi verdient die ster wegens een keuken die smaak als essentie heeft, niets is er overbodig op het bord', klinkt het bij Michelin.

Zaakvoerders Philip Jeukens en Karl Ave zijn een beetje overdonderd. 'Het in de wacht slepen van een Michelinster was zeker geen doel op zich. De Michelinster is een erkenning voor de chef, maar ook voor onze ploeg. Het feit dat we niet alleen van onze klanten, maar ook van professionals een goede beoordeling krijgen, is een pluim op de hoed van het hele team', vertellen ze aan hln.be.

Lees het volledige artikel (externe link)

dEssensi uit 's Gravenwezel nieuwkomer in Michelingids

Verschenen in deredactie.be op 15 12 2015. Citaat:

Helemaal onverwacht is Karl Ave, chef-kok van restaurant dEssensi te 's Gravenwezel, sinds maandag een sterrenchef.

Over deze nieuwe wending reageerden zowel hijzelf en Philip Jeukens voor de camera van het journaal van 'één'.

Bekijk de reportage op deredactie.be

Michelin 2016: regio Antwerpen krijgt 3 nieuwe Michelinsterren

Verschenen in atv.be op 15 12 2015. Citaat:

De regio Antwerpen heeft er in de nieuwe Michelingids 2016 drie nieuwe sterren bij.

Voor dEssensi te 's Gravenwezel en Bistrot du Nord te Antwerpen is het hun eerste, voor The Jane te Antwerpen is het de tweede in twee jaar tijd.

De winnaars reageren op atv.be.

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2016

Verschenen in eigen redactie op 14 12 2015. Citaat:

Michelin heeft maandag voormiddag zijn nieuwe gids voor 2016 voorgesteld. Acht Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend en drie restaurants behaalden hun tweede ster.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • dEssensi, 's Gravenwezel
  • Danny, Maasmechelen
  • Bistrot du Nord, Antwerpen
  • Alexandre, Brussel
  • Alain Blanchin, Overijse
  • Le Pilori, Ecaussinnes
  • Philippe Fauchet, Saint-Georges
  • Le Comptoir de Marie, Bergen

De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn:

  • The Jane, Antwerpen
  • d'Eugénie à Emilie, Baudour
  • La Villa in the Sky, Brussel

Videovoorstelling dEssensi te 's Gravenwezel

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2015. Citaat:

dEssensi brengt sinds het voorjaar van 2014 gastronomie met verrassende combinaties in een stijlvol en eigentijds interieur, getekend door interieurontwerper Lieven Musschoot.

De zaak biedt plaats aan 50 gasten, die in de voormalige directeurswoning aangenaam kunnen genieten van onze no-nonsense kookwereld.

De keuken van Karl Ave werkt uitsluitend met verse (streek)producten en natuurlijk zo veel mogelijk seizoensgebonden ingrediënten verwerken in het menu. De gerechten gaan van klassiek tot minder voor de hand liggend, op deze manier willen wij u graag verschillende culturen en smaken laten ontdekken, steeds met het grootste respect voor het product en de intrinsieke smaak.

Gastronomie, no fuss, met de glimlach gebracht!

dEssensi, 's Gravenwezel

Verschenen in Be-Gusto op 10 06 2015. Citaat:

Philip Jeukens en chef Karl Ave deden beroep op architect Lieven Musschoot om een voormalige directeurswoning om te bouwen in een stijlvol en comfortabel restaurant.

De keuken van Karl focust op seizoensgebonden ingrediënten en enkele streekproducten, met een goede mix van klassiekers en iets meer creatieve gerechten op de kaart.

Be-Gusto kiest voor het 4-gangen 'Chef's Menu' en is alvast overtuigd van de kwaliteiten van de chef. De vlotte en zeer attente bediening maken de cirkel rond en hij kijkt al uit naar een volgend bezoek.

Lees het volledige artikel (externe link)

'We kregen al twee rode vorkjes in Michelingids'
dEssensi, 's Gravenwezel

Verschenen in gva.be op 26 11 2014. Citaat:

"Een restaurant dat heel snel een plek veroverd heeft in de noord-rand van Antwerpen is dEssensi van chef Karl Ave uit 's Gravenwezel. Een maand na de opening kwam er al een inspecteur op bezoek. dEssensi is nog maar een half jaar open en kreeg meteen twee rode vorkjes van Michelin."

Gastronomie, no fuss, met de glimlach gebracht
dEssensi, 's Gravenwezel

Verschenen in Lekker Antwerpen op 02 10 2014. Citaat:

"In de keuken zwaait Karl Ave (vroeger De Nete in Duffel) de plak. Hij werkt met verse streekproducten en zijn pallet draait mee met de seizoenen. De essentie is de pure smaak van het product. De gerechten bevatten zowel een klassieke als een vernieuwende toets. Het chef’s menu geeft zonder meer waar voor zijn geld."

Lees het volledige artikel (externe link)

Luxe uit de jaren dertig
Restaurant dEssensi, 's Gravenwezel

Verschenen in Weekend Knack op 19 06 2014. Citaat:

"In dEssentie houdt men zich bezig met de kern van de zaak en dat is smakelijk eten voor iedereen in een aangename omgeving voor een toegankelijke prijs."

Onthaal en bediening: professioneel en vriendelijk.
Keuken: eerlijke producten verwerkt in voor iedereen toegankelijke gerechten.

Lees het volledige artikel (externe link)

d'Essensi

Verschenen in Goesting Antwerpen op 04 06 2014. Citaat:

"Er zijn minder aantrekkelijke plekken om een restaurant te openen dan deze ruime modernistische woning met grote tuin net naast de kerk, in het dorpscentrum van 's Gravenwezel. Om het interieur vorm te geven nam het eigenaars-duo de bekende restaurantdesigner Lieven Musschoot onder de arm, maar hielden ruimte voor eigen inbreng. Het resultaat is een aangenaam en luxueus decor waarin verschillende houtsoorten, meubelstoffen met onder meer gouden en roestbruine kleuren, vintage-inspiratie en warme kleurtinten werden gebruikt. Het ruime buitenterras en de weelderige parktuin zijn kersen op de al goed gevulde taart."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt dEssensi
The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 25 05 2014. Citaat:

Keuken?
Verzorgde, hedendaagse keuken zonder experimenten. De chef mag voor mijn part iets meer durf vertonen in de kruiding.

Interieur?
De alomtegenwoordige Lieven Musschoot heeft weer zijn stempel gedrukt. Elegant landelijk deze keer, mooi passend in het fraaie huis.

Extra?
De fraaie tuin, de attente bediening.

dESSENSI, 's Gravenwezel

Verschenen in eigen redactie op 01 04 2014. Citaat:

Nieuw culinair project van Philip Jeukens en Karl Ave, voorheen uitbaters van restaurant De Nete te Duffel.

Restaurant open vanaf 1 mei 2014.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.