Fogo - Landgoed Altembrouck

Alle persartikels over restaurant Fogo - Landgoed Altembrouck

Kasteel Altembrouck - Videoreportage

Verschenen in eigen redactie op 26 03 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com

Landgoed Altembrouck presenteert nieuw culinair concept

Verschenen in standaard.be op 12 04 2010. Citaat:

"Landgoed Altembrouck is bijna volledig gerestaureerd en presenteert een volgens eigenaar Wim Claessen uniek culinair concept. 'Alle voedingsproducten komen van ons eigen domein', preciseert hij. (...) Op Landgoed Altembrouck worden het mangalitsavarken, het kurohitsulam en het hoogwaardige wagyurund gekweekt. 'De drie soorten hebben een zeer hoge hoeveelheid onverzadigde vetzuren en zijn rijk aan omega 3 en 6', zegt Wim Claessen."

"'We zijn geen hotel, geen restaurant en ook geen chambres d'hôtes, maar een plaats waar mensen kunnen uitrusten, genieten van de natuur en lekker eten.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Aan Tafel: Landgoed Altembrouck
De luxeboerderij

Verschenen in De Standaard Magazine op 27 03 2010. Citaat:

"Het lijkt wel een sprookje. Het kasteel Altembrouck ligt midden in een groot park met vijvers en uitgestrekte weilanden tegen de beboste heuvels van de Belgische Voerstreek, op de grens met Nederlands Limburg. De statige panden stralen allure uit en zijn prachtig gerestaureerd, met grote open haarden, lusters en moderne kunst. Rond het kasteel grazen koeien van het exclusieve Japanse wagyu-ras."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Altembrouck by night

Verschenen in eigen redactie op 10 12 2009. Citaat:

Bron: YouTube.com

Na Wagyu-rund en Kurohitsu-lam nu ook Mangalitsa-varken op landgoed Altembrouck

Verschenen in nieuwsblad.be op 01 08 2009. Citaat:

"In 1994 kocht Wim Claessen het adembenemende kasteel Altembrouck. Op het bijhorende landgoed kweekt de Nederlandse zakenman hoogwaardig vee, zoals het Wagyu-rund en het Kurohitsu-lam. Volgende week worden er vijf drachtige Mangalitsa-varkens geleverd."

"'Wij hebben hier vijftig koeien en nog eens driehonderd in Wales. Naast het Wagyu-rund kweken wij sinds een jaar of drie ook het Kurohitsu-lam, dat eveneens van Japanse origine is en dezelfde gezonde eigenschappen heeft als het Wagyu-rund. Volgende week komt daar het Mangalitsa-varken bij. Het is afkomstig uit Hongarije. Het was bijna uitgestorven, maar wordt nu opnieuw gekweekt. We krijgen vijf drachtige zeugen, zodat we binnen twee maanden veertig biggetjes hebben.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.