Pastorale

Alle persartikels over restaurant Pastorale

Pastorale, Reet

Verschenen in Kris Kookt op 14 01 2015. Citaat:

"Met kunst als inspiratiebron tovert Bart hier stuk voor stuk pareltjes op bord. Een pure en innovatieve keuken met aandacht voor het product en de seizoenen. Dit geserveerd in al zijn eenvoud en vooral met de allom gekende woorden 'Less is more'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Delta Gids 2015: uitreiking Delta's

Verschenen in hbvl.be op 11 12 2014. Citaat:

"Chef Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet en Olivier Bourguignon van Le D’Arville in Wierde zijn donderdagmiddag beloond met een Gouden Delta. Dat gebeurde bij de voorstelling van de Delta Gids 2015 voor België en Luxemburg."

"L’Olivier des Sens in Tilff en ‘t Korennaer in Nieuwkerken kregen een Zilveren Delta toegekend. Daarnaast was er nog een Bronzen Delta weggelegd voor L’Etang Bleu in Mont-Sainte-Geneviève en Le Flore in De Panne."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant De Pastorale, Reet

Verschenen in coolinary.be op 03 09 2014. Citaat:

"Die heerlijk zachte 'lichtgerookte sardientjes, de kruidige crème van aubergine en het groen van de Oost-indische kers' komen ongetwijfeld mooi tot hun recht op een wit bord, op een grijs krijgen ze om één of andere reden nog meer glans. Extra punten voor de verbluffende vinaigrette op basis van kombu en yuzu."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pastorale, Rumst: Culi-Art by Bart De Pooter

Verschenen in Be-Gusto op 21 11 2013. Citaat:

"Door de zoektocht naar de beste en lokale producten herken je de toegewijdheid van een chef. Dat is bij Bart niet anders want voor zijn volgende paddenstoelen verhaal trok hij zelf naar de Kleiput van Rumst. De zelf geplukte champignons worden geserveerd met een uitstekend stukje wilde patrijs, gebrande schorseneren, crosnes of Japanse andoor en hoevewortel. Dat de patrijs wild was getuige de hagelrestanten aan tafel. Wat mij betreft een subliem gerecht want ook de wildjus en de schorseneren waren top."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bart De Pooter enige Belgische chef-kok met twee bekroonde Michelin-restaurants

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 11 2013. Citaat:

"Bart De Pooter, chef-kok van restaurant Pastorale in Reet, is een tevreden man. Hij is de enige chef-kok in België met twee bekroonde restaurants in de nieuwe culinaire bijbel, de Michelingids 2014. De Pastorale kreeg opnieuw twee sterren. WY, in The Mercedes House op de Grote Zavel in Brussel, werd bekroond met een eerste Michelin-ster."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

De Pastorale

Verschenen in coolinary.be op 29 10 2013. Citaat:

"Met de 'gemarineerde goudbrasem met hibiscus, rode biet, geitenkaas en crème van wasabi' ging De Pooter onverminderd voort op hetzelfde elan. De wasabi en rode biet, doorgaans niet mijn beste vrienden kwamen hier uitstekend hetzij subtiel tot hun recht. De hand van de meester heet dat!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Pastorale, Rumst
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan 2-sterrenrestaurant Pastorale te Rumst.
Lees het verslag

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Pastorale
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 27 12 2012. Citaat:

Verslag over restaurantbezoek aan Pastorale, gespot op de website van Sternefresser.de.

Bart De Pooter: ‘Derde ster is en blijft ambitie'

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"'Ik kan ook nog altijd rekenen op een sterk en trouw team met patissier Johan Van de Mosselaere en Christopher Gordon, die al sinds zijn vijftiende in de keuken van Pastorale werkt. Nieuwsgierige klanten blijven wel vragen of en wanneer die derde ster er nu komt. Want het is en blijft een ambitie, die derde ster halen. Het zou ook moeilijker te aanvaarden zijn geweest als één of meerdere collega's chef-kok wel een derde ster hadden gekregen en Pastorale vergeten werd. Maar er is geen enkel restaurant dat in de nieuwe editie van de Michelingids van twee naar drie sterren promoveert', aldus De Pooter."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

16 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids 2013:

't Zilte (Antwerpen), Danny Horseele (Rekem), De Jonkman (Sint-Kruis), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), L'Air du Temps (Noville-Sur-Mehaigne), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Gault&Millau geeft Pastorale prima score

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Net als vorig jaar bekroont de restaurantgids Gault&Millau het restaurant Pastorale in de Rumstse deelgemeente Reet met een score van 18 op 20. Chef-kok Bart De Pooter mocht zich dit jaar van Gault&Millau al ‘Chef van het Jaar 2012’ noemen. En eind 2009, in de Gault&Millau-gids 2010, werd restaurant Pastorale al bekroond met de ‘Beste wijnkaart van het jaar’."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2013: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

11 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2013: Arabelle Meirlaen, Bartholomeus, Bruneau, Danny Horseele, De Jonkman, De Karmeliet, L'Air du Temps, Het Gebaar, Pastorale, 't Fornuis, 't Zilte.

Bart De Pooter van de Pastorale kookt tussen de Mercedes wagens.

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 09 2012. Citaat:

"Mikken op een ster, doet hij er niet direct. ‘Neen, ik wil hier gewoon dingen doen die ik niet kan in De Pastorale. Daar zijn er grenzen omdat de klanten verwachtingen hebben. Elke dag met goedkopere vis- of vleessoorten werken, dat kan daar niet. Hier mag ik ook daar eens mee experimenteren. Dat is ook de reden waarom ik een tweede zaak, een nieuwe speeltuin, wou.'. De zaak is zeven dagen op zeven open. ‘De eerste maanden zal ik er vaak zijn. Dat lukt omdat ik een schitterend team heb in De Pastorale. Maar dat blijft natuurlijk wel mijn hoofdbezigheid. Daarom dat er de samenwerking is met Wouter van der Vieren. Hij zal hier uiteindelijk vooral in de potten roeren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

A day at Pastorale

Verschenen in eigen redactie op 20 07 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com

WY - Brasserie Mercedes-Benz
Sterrenchef Bart De Pooter gaat voor koken en interieurvormgeving

Verschenen in atv.be op 31 05 2012. Citaat:

"Sterrenchef Bart De Pooter van restaurant 'De Pastorale' in Reet ging ooit een avondje koken in de Mercedes-garage daar en besliste meteen om er zijn nieuwe zaak van te maken."

Opening voorzien voor september 2012

Culinaria 2012: 31 mei - 3 juni 2012
Nieuw thema, nieuw concept

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2012. Citaat:

Voor zijn 4de verjaardag biedt Culinaria een geheel nieuwe gastronomische ervaring: "Into the Raw". Ze werd geïnspireerd door de gastronomische beweging "Cook It Raw", die enkele jaren terug gelanceerd werd door jonge chefs uit de wereldkeuken.

Voor deze editie heeft Culinaria ook het concept omgegooid en biedt ze de bezoeker de mogelijkheid om zelf zijn menu met 7 degustaties samen te stellen.

Elke dag zullen er 10 Belgische sterrenchefs hun originele recept rond het thema “Into the raw” voorstellen. Uit de voorgestelde degustaties kiezen de bezoekers er 5 waarmee ze graag kennis willen maken, en vervolgens sluiten ze af op een zoete noot, met een dessert van Pierre Marcolini en een dessert van een Chocolade Ambassadeur van Callebaut, Benoit Dewitte (Benoit en Bernard Dewitte *) of David Maenhout (Chocolatier M - Knokke-Heist).

Andere chefs, die op Culinaria aanwezig zijn, zijn: Giovanni Bruno (Senza Nome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *), Franky Vanderhaeghe (Hostellerie Saint-Nicolas **), Laury Zioui (L’Eveil des Sens *).

Meer info: website Culinaria

Via blog BeGusto: Lees verslag Culinaria 2012

Pastorale
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 17 03 2012. Citaat:

Reportage over Pastorale, gespot op de website van 'WBPStars.com':

Sterrenchefs serveren diner in rijdende tram

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 02 2012. Citaat:

"De tram mét restaurant aan boord zal vanaf 2 maart in het Brusselse straatbeeld te zien zijn. Het project kadert in het jaar van de gastronomie in Brussel. (...) Voor 75 euro per persoon krijg je een driegangenmenu voorgeschoteld, twee glaasjes bubbels, twee glazen witte en rode wijn en water. Het eten wordt voorzien door zes Belgische sterrenkoks, elk bekroond met twee sterren. Het gaat om Lionel Rigolet (Comme chez Soi), Sang-Hoon Degeimbre (l'Air du Temps), Bart De Pooter (De Pastorale), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Pierre Résimont (l'Eau Vive) en Thierry Theys (Nuance)."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Pastorale: Wishes 2012

Verschenen in eigen redactie op 03 01 2012. Citaat:

Ook topchef Bart De Pooter maakt vliegtuigmaaltijden

Verschenen in nieuwsblad.be op 31 12 2011. Citaat:

"Wie volgende zomer een vliegvakantie met Pégase boekt, mag zich op het vliegtuig aan echte luxegerechten verwachten. Bart De Pooter, chef van tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet, wordt het culinaire gezicht van Pégase, het luxemerk van toerismegroep Thomas Cook."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pastorale: sensationele ambachtelijke creaties

Verschenen in 6minutes.be op 06 12 2011. Citaat:

"Voor het uitwerken van zijn creaties baseert Bart zich voornamelijk op de aanvoer van verse dagproducten. Elke dag zijn er immers ingrediënten die speciale aandacht verdienen waardoor de chef zich telkens op andere inventieve bereidingen kan concentreren. Seizoensproducten bieden de kans om de alledaagse groenten om te vormen tot exotische specialiteiten, tot hapjes en gerechten die de klant ongewoon lijken, maar die een erg ruim smaakassortiment aanbieden."

'Fantastisch jaar achter de rug'

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"'Ook ik had graag een derde ster, de hoogste onderscheiding van Michelin, gekregen', geeft De Pooter toe. 'Maar uitstel is geen afstel. Misschien lukt die derde ster ons volgend jaar wel. Ik stel mezelf nog elke dag in vraag. Dat is nodig om bij te leren en nog beter te worden. Al heb ik nooit het gevoel écht aan het werk te zijn. In mijn keuken staan is gewoon een passie. En dat Pastorale zijn twee sterren mag behouden is ook de verdienste van mijn hele team, met onder meer sous-chef Christopher (Chris) Gordon (28), die al sinds zijn vijftiende in de keuken van Pastorale werkt, en patissier Johan Van de Mosselaere.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 2 Michelinsterren.
2 sterren in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

15 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2012.

Antwerpen scoort dik in restaurantgids Gault Millau

Verschenen in gva.be op 15 11 2011. Citaat:

"Antwerpse chef-koks scoren nog in de culinaire gids GaultMillau. Johan Segers van Het Fornuis stijgt naar 18 op 20 en 3 koksmutsen. Vicky Geunes van 't Zilte had die score al en behoudt ze. Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet wordt Chef van het jaar en hij was ook een stijger naar 18 op 20. Invincible van Kenny Burssens in de Haarstraat heeft de Brasserie van het jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bart De Pooter chef van 2012
Gault Millau Belux 2012

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 11 2011. Citaat:

"Bart De Pooter, de chef van De Pastorale in Reet, is door Gault Millau uitgeroepen tot Chef van 2012."

Bron: Youtube.com

Bron: Youtube.com

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2012 - Overzicht onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011.
 • Chef van het jaar: Bart De Poorter - De Pastorale (Rumst)
 • Gastheer van het jaar: Va Doux Vent (Ukkel)
 • Beste ambassadeur van de Italiaanse keuken: Bruno Giovanni - Senza Nome (Schaarbeek)
 • Mooiste terras: Gasthof Halifax (Deinze)
 • Beste wijnkaart: Folliez (Mechelen)
 • Druiventros van het jaar: sommelier Marc Leveau van Le Pilori (Ecaussinnes-Lalaing)
 • Beste brasseriekeuken: Invincible (Antwerpen)
 • Beste desserts: Les Flâneries Gourmandes (Sint-Gillis)
 • Beste groenterestaurant: Philippe Fauchet (Saint-Georges-sur-Meuse) en Kobe Desramaults - In de Wulf (Dranouter)
 • Beste prijs-plezierverhouding: De Vitrine (Vlaanderen), Leonor (Brussel) en Cuisinémoi (Wallonië)
 • Jonge topchefs van het jaar: Dimitri Leysens van Magis (Tongeren), Thomas Locus van Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), Pierre Massin van Chai Gourmand (Gembloux)
 • Ontdekking van het jaar: Volta (Gent)

Score GaultMillau 2012: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

12 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

Eetadressen met een tuin: Antwerpen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Antwerpen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Proef het Chavroux menu bij 12 Topchefs en betaal wat je wil!

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2011. Citaat:

Chavroux daagde twaalf topchefs uit om de zachte geitenkaas op een creatieve manier te verwerken in een driegangenmenu. Maar dat is nog niet alles: na afloop van je restaurantbezoek bepaal jij zelf wat je betaalt voor het Chavroux-menu! Dit restaurant is één van de deelnemers.

Sterrenchef zet beeld van Fabre in tuin De Pastorale

Verschenen in gva.be op 06 05 2011. Citaat:

"Chef Bart De Pooter biedt de klanten naast culinaire duidelijk ook culturele hoogstandjes. Ook in de tuin van de zaak staat een kunstwerk van Fabre. Het beeld is de beeltenis van Dirk Frimout die letterliijk en figuurlijk staat te blinken in de tuin."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pastorale
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 28 04 2011. Citaat:

Artikel over Pastorale, gespot op de website van 'Qliweb.com':

The Cube by Electrolux

Verschenen in coolinary.be op 19 01 2011. Citaat:

"Vrijdag 25 maart is het D-Day en opent het rondreizende restaurant ‘the Cube by Electrolux’, in primeur voor België, de deuren. Het pop-up restaurant zal zich tot eind juni in Brussel bevinden en wel bovenop de triomfboog van het Jubelpark. Om van een exclusieve locatie te spreken. Gerenommeerde chefs als Bart de Poorter van De Pastorale** in Reet, en Sang Hoon Degeimbre van L’air du Temps** in Noville-sur-Mehaigne, zullen beiden een maand lang achter het fornuis staan en elke week een nieuwe menu verzorgen."

Lees het volledige artikel (externe link)

'Jaar in jaar uit beste van onszelf geven'
Restaurant De Pastorale te Rumst

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010. Citaat:

"'We zijn blijvend op zoek naar de beste kwaliteit, naar de beste producten die er in hun soort te vinden zijn. Langs de andere kant willen we die kwaliteit ook geven door bijvoorbeeld een mooie inrichting, een herkenbare bordschikking en een uitgebreide wijnkaart.' Dat laatste is volgens De Pooter ook een van de grote troeven van het restaurant. 'We hebben meer dan 1.500 soorten Europese wijnen', zegt hij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 2 sterren

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

14 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Al Dente: Waar eet Pascale Naessens?

Verschenen in DM magazine op 08 05 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Pascale Naessens:
Pastorale (Reet), Nobu (Milaan & London), Eet-Kafee (Kontich), Huisnummer 95 (Rumst), De Oesterput (Blankenberge).

Pascale Naessens presenteert het programma 'Red mijn huis' op VTM, en bracht onlangs het kookboek 'Mijn pure keuken' uit.

Arne Quinze steekt De Pastorale in nieuw kleedje

Verschenen in knackweekend.be op 26 03 2010. Citaat:

"Zoals de installaties bij Quinze is de presentatie van het bord bij De Pooter minutieus uitgekiend. Zowel qua smaak als presentatie vormen de gerechten kunstwerkjes op zich. Beide heren willen hun ideeën en emoties dan ook via hun werk overbrengen bij hun publiek."

Suggestie redactie PocketResto.be: Bekijk de reportage op Cobra.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Arne Quinze zet restaurant Pastorale naar zijn hand. Chef Bart De Pooter zet immens werk .

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 03 2010. Citaat:

"‘Ik denk dat dit werk een keerpunt gaat betekenen voor mijn koken. De energie zal zich vertalen in gerechten. Je hebt momenten dat je ter plaatse blijft trappelen en momenten dat je het keerpunt voelt. Ik denk dat ik nog meer aandacht ga hebben voor details, voor sterkere smaken, voor nog meer evenwicht, nog beter herkenbaar, zodat de klanten kunnen zeggen: dit is een Pastoralegerecht. Ik ben hier heel gelukkig mee.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

De Pastorale volgens Arne Quinze.

Verschenen in cobra.be op 19 02 2010. Citaat:

"Kunstenaar Arne Quinze heeft zijn stempel mogen drukken op het interieur van restaurant Pastorale. Het is een hele nieuwe benadering van het concept restaurant geworden."

Bekijk de reportage op Cobra.be

Pastorale in Reet.

Verschenen in atv.be op 16 02 2010. Citaat:

"Sterrenchef Bart de Pooter stripte z'n restaurant, Pastorale in Reet, tot op het bot én hij stelde z'n zaak als leeg atelier ter beschikking aan kunstenaar Arne Quinze. Om de zoveel jaar geeft Bart z'n restaurant een àndere identiteit én de inrichting speelt daarbij een grote rol. Kunstenaar Quinze laat een houten installatie doorheen het hele restaurant vloeien."

Michelingids België 2010: 2 Michelin sterren.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

13 restaurants in België behalen 2 sterren in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Pastorale: sensationele ambachtelijke topcreaties.

Verschenen in 6minutes.be op 06 11 2009. Citaat:

"Wij genoten bij onze proeverij van een spetterende menu ‘sensatie’ die ons op elk gebied verraste met piekfijne bereidingen boordevol smaaktoetsen. Dit modern en toch klassiek smaakfestival behoort tot het allerbeste van wat we ooit proefden."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

GaultMillau 2010 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Beste chef: Roger Van Damme - Het Gebaar, Antwerpen.

Beste jonge chef Vlaanderen: Thierry Theys - Nuance, Duffel.

Beste jonge chef Wallonië: Clement Petitjean - La Grappe d'Or, Torgny.

Beste jonge chef Brussel: Damien Vanderhoeven - Le Coriandre, Watermaal-Bosvoorde.

Beste gastvrouw: Caroline Claeys - Rascasse, Kapellen.

Beste sommelier: Pieter Verheyde - Hof van Cleve, Kruishoutem.

Beste wijnkaart: De Pastorale, Rumst.

Beste digestievenkaart: Le Sanglier des Ardennes, Durbuy.

Beste dessertenkaart: Li Cwerneu, Huy.

Mooiste terras: De Pastorie, Lichtaart.

Beste Mediterraan: Le jardin des Bégards, Luik.

Beste Aziaat: Nonbe Daigaku, Elsene.

Beste brasserie: Refter, Brugge.

Beste Benelux Groentenrestaurant: Clandestino, Haasdonk

Meest kindvriendelijke groenterestaurant Benelux: Potiron, Kasterlee.

Herbronnen onder het oog van toppers

Verschenen in standaard.be op 23 09 2009. Citaat:

"Een dag meedraaien in een topkeuken is de droom van vele koks. Acht chefs en souschefs van diverse Vlaamse restaurants kregen die kans."

"'Werken in de horeca kan zo hectisch zijn dat er weinig tijd over blijft voor reflectie', zegt Jan Buytaert, de coach van het project. (...) Hij vond vijf topkoks bereid om elk op hun beurt een groepje chefs en souschefs een dag onder hun vleugels te nemen. De vijf chefs zijn niet de minste: Kobe Desramaults van het restaurant In De Wulf in Dranouter, die de spits afbeet, Viki Geunes van 't Zilte (Mol), Geert Van Hecke van De Karmeliet (Brugge), Bart De Pooter van de Pastorale (Reet) en Christian Denis van Clos St. Denis (Kortessem)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Schilderen met smaak.
De Pastorale te Rumst

Verschenen in DM magazine op 12 09 2009. Citaat:

"Chef De Pooter is iemand die doordacht kookt, hedendaags zonder iedere laatste folie achterna te lopen. Voor zijn hardnekkige queeste naar eigen stijl moet je bereid zijn te betalen. Een adres om te onthouden als het eens wat meer mag zijn."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Pastorale krijgt tweede Michelinster.

Verschenen in nieuwsblad.be op 29 11 2006. Citaat:

"Pastorale serveert de keuken van de toekomst en de culinaire "klassiekers van morgen". 'We werken met hart en ziel en toveren op het bord wat we zelf lekker en mooi vinden. In de keuken geven we een heel eigen diepe en niet alledaagse smaak aan de seizoensgebonden, verse en nobele producten.'"

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.