Maison D.

Alle persartikels over restaurant Maison D.

Vier nieuwe leden JRE

Verschenen in eigen redactie op 09 03 2017. Citaat:

Maandag 6 maart heeft JRE haar vier nieuwe leden voorgesteld: restaurant Zoethout in Wellen (chef-kok Laurens Snykers), Maison D. In Ronse (Didier Bourdeaux) , restaurant L'envie in Zwevegem (chef-kok David Grosdent) en Altermezzo in Tongeren (chef-kok) Jo Grootaers.

De vereniging van jonge restauranthouders JRE brengt chefs van 23 tot 49 jaar oud samen, telt 30 leden in België en zo'n 320 over heel Europa.

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Masterclass 2014: Didier Bourdeaux, chef-kok Maison D. te Ronse

Verschenen in kanaalz.be op 15 11 2014. Citaat:

In deze aflevering van Masterclass 2014 kookt Didier Bourdeaux, chef-kok van restaurant Maison D. te Ronse, voor ex-wielrenner Peter Van Petegem.

Masterclass 2014: Didier Bourdeaux, chef-kok Maison D, Ronse & Elisabeth Leenknegt

Verschenen in kanaalz.be op 18 10 2014. Citaat:

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Restaurant Maison D ontdekking van het jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2013. Citaat:

"Maison D uit Ronse van Didier Bourdeaux en zijn vriendin Delfine Van Der Straten haalt meteen 14 op 20 en is de Vlaamse ontdekking van het jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

 • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
 • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
 • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
 • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
 • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
 • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
 • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
 • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
 • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
 • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
 • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
 • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
 • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
 • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
 • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Agnes Goyvaerts bezoekt Maison D
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 02 03 2013. Citaat:

"Aan alles in deze nieuwe zaak merk je dat er over nagedacht is. Zelfs met een volle zaal in de Valentijnsweek vielen er geen valse noten. Van bij de eerste hap weten we: dit is oké."

"Maison D. straalt een rustige degelijkheid uit waar de notabelen zich goed moeten bij voelen. Terwijl de keuken helemaal van deze tijd is."

Places: Maison D

Verschenen in Venuez op 27 02 2013. Citaat:

"Designer Lieven Musschoot zorgde voor een moderne twist in het interieur: de robuuste deuren in zwart staal zijn daarvan een perfect bijvoorbeeld. Toch is de totale look van Maison D het resultaat van een klassiek-moderne kruisbestuiving met zowel chesterfields als moderne designerchairs."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Maison D.

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 09 02 2013. Citaat:

"Met twee mooie hoofdgerechten lost de chef de beloften van het eerste hapje helemaal in. Een Mechelse koekoek - leve de garing op lage temperatuur! - krijgt garnituur mee van witloof en een verrassende, intense crème van gedroogde pruimen. Rond de wilde eend ligt een harmonieus geheel van butternutpompoen, twee texturen van schorseneer en jus waarin onder meer steranijs te proeven is. De boutjes van de wilde eend komen als een soort superstoofvlees in een apart kommetje, begraven onder een espuma van aardappel."

Tafelen: Ronse culinair ontsloten.
Maison D.

Verschenen in Weekend Knack op 06 02 2013. Citaat:

"Eigenaar en chef-kok Didier Bourdeaux is jong en heeft een visie. Hij kiest in de opstartfase voor bereidingen die niet te vergezocht zijn en waarin eersteklasproducten spreken. Omdat ze maar met twee in de keuken staan, is het repertoire beknopt en worden de menu’s gepromoot via aantrekkelijke prijzen. Met een driegangenmenu voor 35 euro en een viergangenmenu voor 45 euro is het in Maison D mogelijk hedendaags verfijnd te eten in een mooie omgeving en voor een redelijke prijs. Delfine zorgt voor een innemende ontvangst en verontschuldigt zich voor de te lage chesterfieldbank die fout is geleverd. Het euvel zal in de loop van de week verholpen worden."

Beoordeling keuken: 8/10.
Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8,5/10

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Maison D.

Verschenen in De Standaard Magazine op 26 01 2013. Citaat:

"Deze jonge kok van 28 heeft niet alleen een goede leerschool doorlopen, hij heeft daar ook goed opgelet. Avontuurlijk en gedurfd is zijn keuken niet, maar voor zijn leeftijd verrassend evenwichtig en doordacht. Geen modieuze trucjes en overbodige liflafjes: hier wordt smakelijk en verfijnd vakwerk afgeleverd tegen prijzen die bij de laagste van de markt horen"

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Pre-Opening: Maison D

Verschenen in Venuez op 17 10 2012. Citaat:

"Didier Bourdeaux en Delfine Van der Straten hebben met Maison D in de Charles Vandendoorenstraat te Ronse een indrukwekkend restaurant op de planning staan. Hoewel Maison D in een herenhuis gevestigd is, willen de uitbaters niet breken met de authentieke sfeer van het pand."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.