Boury

Alle persartikels over restaurant Boury

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017. Citaat:

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Venuez Hospitality Awards 2016

Verschenen in eigen redactie op 13 12 2016. Citaat:

In het casino van Knokke werden naar jaarlijkse gewoonte de Venuez Hospitality Awards uitgereikt.

Ziehier een overzicht:

 • Best Hospitality Concept: Boury, Roeselare
 • Best Restaurant Concept: Baracca, Leuven
 • Best Bar Concept: Bar Burbure, Antwerpen
 • Best Restyling: Cuchara, Lommel
 • Culinary Talent: Dimitri Proost, Dim Dining, Antwerpen
 • Rookie of the Year: Sam D’Huyvette, BLVD Boutique, Sint-Martens-Latem
 • Entrepreneur of the Year: John Verept, RAS, Antwerpen
 • Best Cocktailbar: Bijou, Antwerpen
 • Best Bartender: Didier Van Den Broeck, Dogma, Antwerpen
 • Best Hotel Concept: Jam, Brussel
 • Best Coffee Concept: Butcher's Coffee, Antwerpen
 • Best Barista: Marc Daniels, Kaffabar, Brussel
 • Dare Devil Concept: Proof, Gent
 • Best Design: Jam, Brussel

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016. Citaat:

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Gault & Millau 2017: Tim Boury is Chef van het Jaar 2017

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016. Citaat:

Bij de voorstelling van de nieuwe restaurantgids GaultMillau 2017 is Tim Boury uitgeroepen tot Chef van het Jaar. 'Zijn gerechten zijn een schot in de roos, zonder het wiel opnieuw te willen uitvinden. Plezier en smaak. Twee essentiële kwaliteiten voor een Chef van het Jaar', zo klinkt het bij Gault&Millau.

Verder blijven Hof van Cleve (19,5/20), Bon-Bon (19,5/20) en Hertog Jan (19/20) de beste restaurants van het land.

Boury, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 09 2016. Citaat:

Van een bezoek aan sterrenrestaurant Boury te Roeselare verwacht je een topervaring.

Uiteraard was dit voor Elise van Goesting magazine inderdaad het geval. Het menu 'ontdek & ervaar' was een erg gesmaakt succes en ook de aangepaste wijnen waren een prima match. Enkel de koffie met zoetigheden en de rekening lieten wat lang op zich wachten, maar dit is hen na zo'n avond ruimschoots vergeven.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Boury, Roeselare: The Next Level

Verschenen in Be-Gusto op 17 08 2016. Citaat:

Na zijn vorige bezoek aan restaurant Boury voor een lunch was het voor Be-Gusto deze keer tijd om in de nieuwe lokatie aan tafel te schuiven voor een uitgebreid diner.

Ook deze keer was het genieten geblazen. Tim Boury brengt finesse en creativiteit op het bord met mooie en verzorgde presentaties. De uiterst professionele bediening maakt het plaatje compleet. Boury is een must voor elke foodie!

Lees het volledige artikel (externe link)

Boury, Roeselare

Verschenen in vierbordjes.be op 06 06 2016. Citaat:

Klassieke gastronomische chic is een concept waar Bruno Vanspauwen gewoonlijk nogal sceptisch tegenover staat. Maar bij Boury te Roeselare werd dit helemaal omvergeblazen.

Met het ene verrukkelijke gerecht na het andere toont hij hoezeer zijn keuken aan techniek, verfijning en lichtheid heeft gewonnen. Dit was echt top!

Lees het volledige artikel (externe link)

Boury, Roeselare

Verschenen in Be-Gusto op 17 01 2016. Citaat:

Het was voor Be-Gusto weer volop genieten met een lunch bij Boury te Roeslare. Hij proefde uitstekende gerechten van kwaliteitsvolle hoofdproducten, die ook prachtig werden gepresenteerd. Ook vol lof over de uiterst professionele bediening en de imponerende sommelier Cathy Verbeke.

Om zijn klanten nog beter te kunnen verwennen verhuist Tim Boury in het voorjaar naar een nieuwe en grotere locatie, 'Boury The Next Level'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Sterrenrestaurant Boury pakt uit met eigen servieslijn.

Verschenen in hln.be op 21 11 2014. Citaat:

"'Tableware by Boury': onder die noemer lanceert sterrenrestaurant Boury begin december een eigen servieslijn. Chef Tim Boury en zijn echtgenote Inge Waeles gaan zo andere culinaire grootheden als Peter Goossens en Wout Bru achterna. Het servies zal verkocht worden via de webshop en in het restaurant, waar het ook op tafel zal opduiken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault & Millau 2015: Boury te Roeselare bekoort Gault&Millau

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2014. Citaat:

"Gastronomisch restaurant Boury uit Roeselare haalt met een 17 op 20 in de nieuwe restaurantgids Gault&Millau een derde koksmuts binnen. Kok Tim Boury, die vorig jaar nog werd uitgeroepen tot Jonge Topchef van Vlaanderen, stijgt daarmee in de achting van de recensenten."

"Spectaculaire veranderingen voerde de chef-kok niet door in zijn restaurant. 'Maar hoe langer ik bezig ben met mijn team, hoe beter we elkaar kennen en hoe beter we op elkaar leren inspelen. Als alles vlotter verloopt in de keuken heb ik ook meer tijd om nieuwe dingen uit te proberen', klinkt het."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Boury verhuist naar stadsrand

Verschenen in hln.be op 04 09 2014. Citaat:

"Sterrenrestaurant Boury verhuist in het voorjaar van 2016 naar een historische villa op de Rumbeeksesteenweg aan de rand van de stad. Die nieuwe locatie zal anderhalf keer groter zijn dan het restaurant op de Diksmuidsesteenweg."

"'Op de nieuwe locatie krijgen we anderhalf keer meer ruimte', weet Boury. 'Dat biedt ons heel wat mogelijkheden. Zo zullen we gasten kunnen ontvangen in een salon of laten overnachten in een van de kamers. We beschikken er over een mooi terrein met terras in het midden van het groen. Daar kunnen we ook een aparte seminarieruimte maken met banketmogelijkheden voor groepen en ook kookdemo's zijn een optie. Tenslotte is de nieuwe locatie niet alleen beter bereikbaar voor iedereen, maar is er met twintig plaatsen ook meer parkeerruimte. We zullen daar ook rolstoeltoegankelijk zijn.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Boury Beats
Restaurant Boury, Roeselare

Verschenen in eigen redactie op 19 06 2014. Citaat:

Ervaar de 'rush' in de keuken van restaurant Boury.

Bron: YouTube.com

Het Lekkere Westen
Reportage Vlaanderen Vakantieland - deel 2

Verschenen in www.een.be op 17 11 2013. Citaat:

In kader van de actie Het Lekkere Westen stuurt Vlaanderen Vakantieland een duo West-Vlaamse foodies op stap in eigen streek.

In deze tweede aflevering gaan Claudia Allemeersch, winnaar Beste hobbykok van Vlaanderen 2009 en fotograaf Heikki Verdurme op ontdekkingstocht.

 • Bekijk de reportage
 • Op het programma:
  - Bart Smidt, chef-kok sterrenrestaurant Bartholomeus neemt hen mee naar ’t Werftje, een authentiek zeemanscafeetje.
  - Claudia en Heikki trekken daarna hun koksvest aan in de keuken van Bartholomeus. Ze gaan aan de slag met enkele streekproducten.
  - Na de passage aan de Belgische kust, keert Claudia terug naar haar roots voor een bezoek aan Rodenbach en restaurant Boury van chef-kok Tim Boury.

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

 • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
 • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
 • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
 • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
 • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
 • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
 • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
 • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
 • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
 • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
 • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
 • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
 • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
 • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
 • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

Boury, Roeselare
Jong Keukengeweld - Verslag actie Studio Brussel

Verschenen in eigen redactie op 05 10 2013. Citaat:

Op donderdag 3 oktober streek Studio Brussel neer in restaurant Boury te Roeselare.

Chef-kok Tim Boury ontving er luisteraars van Studio Brussel voor een driegangenmenu ter gelegenheid van de lancering van Jong Keukengeweld. Protection Patrol Pinkerton zorgde voor live muziek.

Bron video: Studio Brussel

Actie Studio Brussel in samenwerking met Jong Keukengeweld: 30 sept - 4 oktober 2013

Verschenen in eigen redactie op 27 09 2013. Citaat:

Van maandag 30 september tot vrijdag 4 oktober bouwt Studio Brussel elke dag één restaurant in Vlaanderen om tot een Studio Brussel-restaurant.

Je kan een tafel winnen door te luisteren naar Studio Brussel en de gelukkigen mogen er 's avonds eten op de kosten van Studio Brussel met bovenop nog een akoestische set van een jonge band.

Weekprogramma Studio Brussel:

 • Maandag 30/09: 't Vijfde Seizoen (Aalter) met Delvis
 • Dinsdag 01/10: Bart De Bondt (Tienen) met Float Fall
 • Woensdag 02/10: Graanmarkt 13 (Antwerpen) met Tout Va Bien
 • Donderdag 03/10: Boury (Roeselare) met Protection Patrol Pinkerton
 • Vrijdag 04/10: Altermezzo (Tongeren) met Horses

Deze actie kadert binnen de promotie van Jong Keukengeweld, waarbij jongeren van 1 oktober tot 15 november 2013 bij 45 jonge chefs in Vlaanderen terecht kunnen voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen! - Website Jong Keukengeweld 2013

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Restaurant Boury, klasse in Roeselare

Verschenen in Brugse vertellementjes op 26 08 2013. Citaat:

"Gerookte paling en een Schotse zwaardschede, in combinatie met citroenverbena deden ons de eerste keer goedkeurend knikken. De paling was werkelijk onvergetelijk! Langoustine, mijn persoonlijke favoriet kwam op twee verschillende manieren bereid op tafel. In een soufflé en gewoon gebakken, eenvoudig geroosterde komkommer en een vinaigrette op basis van langoustine zorgden voor de juiste zurigheid."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Boury, Roeselare

Verschenen in vaut le voyage op 28 02 2013. Citaat:

"Er wordt gestart met een avontuurlijk duo van gamba. Ook de presentatie is plezant: we krijgen een rond bordje met een dekseltje waarop we een heerlijke tartaar ontdekken. Wanneer het dekseltje wordt weggenomen, openbaart zich de andere creatie van gamba waarvan de oosterse toetsen nog worden versterkt door de jus van curry die er achteraf nog wordt bijgegoten. Een bijzonder geslaagde start."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dean Maesschelein is Viskok van het jaar

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"Net op de dag dat Michelin zijn sterren bekend maakte, onthulde de Vlam de winnaars van de Nationale Horecawedstrijd. Dean Maesschelein van restaurant Boury, dat overigens zijn Michelinster behoudt, kreeg de titel van Viskok van het jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Boury groeit gestaag mee met waardering van gidsen

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Restaurant Boury in de Diksmuidsesteenweg in Roeselare werd amper twee jaar geleden opgericht door Tim Boury en zijn echtgenote Inge Waeles. Vorig jaar al kregen ze een ster van Michelin en 14 op 20 in de gids van Gault&Millau. Dit jaar doen ze één puntje beter bij Gault&Millau en klokken ze af op 15 op 20. ‘Daar zijn we uiteraard tevreden mee, want zolang het vooruit gaat is het goed’, zegt Boury. ‘Het is een teken dat we goed bezig zijn. Het is maar goed dat het zo langzaam gaat. Nu krijgen we tenminste de kans om langzaam mee te groeien.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Boury - Tim Boury
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 05 10 2012.

Hoe ziet een dag van Tim Boury, chef-kok restaurant Boury, er uit?

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie West-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor West-Vlaanderen.

Studies WES over de 22 West-Vlaamse sterrenrestaurants

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 05 2012. Citaat:

WES voert onderzoeks- en adviesopdrachten uit voor openbare besturen, private organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland. Voor de regio West-Vlaanderen onderzochten ze de sterrenrestaurants.

De conclusie: "Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld."

Bekijk de studies van het WES:

Gedreven Juniorkoks bekroond.
Sterrenrestaurants La Durée en Boury stomen opvolgers klaar.

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 15 03 2012. Citaat:

"Dat er heel wat jong culinair talent woont en werkt in de regio Roeselare werd deze week nog maar eens bewezen. Talentvolle koks Tim Vervynckt en Mattias Maertens kaapten de eerste en tweede plaats weg op de Juniorkok-wedstrijd van de De Witte Ranke uit Poperinge. Tim werkt in La Durée in Izegem, Mattias in het Roeselaarse Boury."

Sterrenchef verkozen tot persoonlijkheid van 2011

Verschenen in focus-wtv.be op 29 01 2012. Citaat:

"Sterrenchef Tim Boury werd zaterdagavond tijdens de Roeselare Awards verkozen tot persoonlijkheid van het jaar. Tim Boury, bekend van het gelijknamig restaurant, rijfde onlangs een Michelinster binnen, iets wat duidelijk geapprecieerd werd door de mensen van Roeselare."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meteen Michelinster voor chef Tim Boury

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"'Deze Michelinster is nog beter nieuws dan de opname in de GaultMillau. Michelin blijft immers dé gids bij uitstek voor restaurantliefhebbers', reageert chef Tim Boury(28). Hij verdiende zijn strepen onder meer bij Comme Chez Soi, Belga Queen en Oud Sluis van Sergio Herman vooraleer hij in Roeselare zijn eigen zaak opende. 'Deze ster is een appreciatie voor ons harde werk. Als kok streef je altijd naar perfectie. Dat we nu al een ster hebben is een echte droomstart.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Masterclass: Seizoen 4 - Aflevering 9
Tim Boury, Restaurant Boury, Roeselare

Verschenen in kanaalz.be op 22 11 2011. Citaat:

Claudia Allemeersch, 'Beste Hobbykok van Vlaanderen' (2009), gaat opnieuw tien weken lang in de leer bij chef-koks. In het culinaire KanaalZ programma Masterclass bereiden de chef-koks telkens een topgerecht en een verrassingsgerecht, met de nadruk op 'gezond, lokaal en gemakkelijk thuis te bereiden'.

Aflevering 9: Tim Boury - Restaurant Boury, Roeselare

Bekijk de aflevering.

Eerste Michelinster voor de jonge topchef Tim Boury

Verschenen in knackweekend.be op 21 11 2011. Citaat:

"Zijn aanpak in de keuken gaat hij niet veranderen. ‘Wij hebben die onderscheiding gekregen op basis van het niveau dat we tot nog toe haalden. Ik ga daar nu niet aan te sleutelen. Dat wil niet zeggen dat we blijven stilstaan. Integendeel, elke dag zijn we op zoek naar kwaliteit, verbetering, voorruitgang. De lat wordt in de keuken elke dag hoger gelegd. Zo word je beter.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Promotie naar 1 ster.
Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

12 restaurants kregen hun eerste ster in de Michelingids 2012. Dit restaurant is er één van.

Roeselare verrast met twee nieuwkomers in dezelfde straat

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"Ook na het verdwijnen van Bistro Novo Back to Basic doet Roeselare het goed in de nieuwe GaultMillau met twee nieuwkomers uit zowaar dezelfde straat. Restaurant Boury en 't Heerenhuys, bijna buren in de Diksmuidsesteenweg, doen hun intrede in de GaultMillau met een stevige veertien op twintig.

Lees het volledige artikel (externe link)

12 West-Vlaamse nieuwkomers in GaultMillau

Verschenen in knack.be op 14 11 2011. Citaat:

"De nieuwe adressen zijn keurig over de hele provincie verspreid. Hoogste nieuwkomer is Ciccio in Knokke-Heist met een 15 op 20. Ook Boury en ’t Heerenhuys in Roeselare, Savarin in Oostende en Markt XI in De Haan scoren hoog met 14 op 20. Lieven in Brugge, Ganache in Jabbeke en Il Trionfo in Knokke-Heist halen 13 op 20."

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie West-Vlaanderen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Het perfecte evenwicht.
Boury: een absolute topper in hartje Roeselare.

Verschenen in streekkrant.be op 30 06 2011. Citaat:

"Tim Boury maakt gebruik van nieuwe technieken, wanneer ze tot een meerwaarde leiden. Hij streeft naar het perfecte evenwicht tussen klassieke en vooruitstrevende Franse keuken. In elk gerecht staat de pure smaak van de gebruikte hoogwaardige regionale seisoensproducten en de presentatie centraal."

Focus WTV: Restaurant Boury

Verschenen in eigen redactie op 26 04 2011. Citaat:

Boury Restaurant op Focus-WTV in de culinaire rubriek Tendens Goesting

Tafelen: Op eigen benen.
Tim Boury en Inge Waeles, Restaurant Boury.

Verschenen in Weekend Knack op 13 04 2011. Citaat:

"Boury is ondergebracht in een herenhuis dat een uitgepuurde en heldere inrichting kreeg aangemeten. Wij schreven in op het populaire vijfgangenmenu, dat voor de verteerbare prijs van 52 euro met witte handschoentjes wordt ingezet."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinaire toppers voor 2011.

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2011. Citaat:

"Wij vlooiden uit welk culinair talent de moeite loont. Vijf topadressen om naar uit te kijken: Innesto (Houthalen), Tuinkamer (Beerzel), Volta (Gent), Boury (Roeselare) en O De Vie (Juprelle)."

Aan Tafel: Boury

Verschenen in De Standaard Magazine op 13 11 2010. Citaat:

"Een laatste nagerecht bracht ons even in het moleculaire register met enkele textuurvariaties rond sambathee en citroen. Tim Boury werkt hard en pluimt zijn klanten niet."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Tim Boury van Belga Queen beste kok met vis.

Verschenen in demorgen.be op 23 11 2009. Citaat:

"Tim Boury van restaurant Belga Queen in Gent heeft de nationale horecawedstrijd met de vis van het jaar gewonnen."

"Voor de 21ste keer ging VLAM op zoek naar de professionele kok die het lekkerste en origineelste gerecht weet klaar te maken met de vis van het jaar. Een vakjury maakte een voorselectie uit ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd om maandag live in de demonstratiekeuken van de vakbeurs Horeca Expo in Gent naar de titel van beste kok te dingen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.