Restaurant Zwevegem

Zoek een restaurant in Zwevegem

In de pers: Zwevegem

Vier nieuwe leden JRE

Verschenen in eigen redactie op 09 03 2017.
foto restaurant L'Envie

Maandag 6 maart heeft JRE haar vier nieuwe leden voorgesteld: restaurant Zoethout in Wellen (chef-kok Laurens Snykers), Maison D. In Ronse (Didier Bourdeaux) , restaurant L'envie in Zwevegem (chef-kok David Grosdent) en Altermezzo in Tongeren (chef-kok) Jo Grootaers.

De vereniging van jonge restauranthouders JRE brengt chefs van 23 tot 49 jaar oud samen, telt 30 leden in België en zo'n 320 over heel Europa.

restaurants uit dit artikel

Ploatse 6, Heestert

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 05 10 2016. Citaat:
foto restaurant Ploatse 6

De nieuwe ontdekking van Goesting magazine is Ploatse 6 te Heestert.

Chef Jonas Adams en zijn oom serveerden heerlijke verse, huisbereide gerechten, echt om duimen en vingers bij af te likken.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ploatse 6

Brasserie Venti, Zwevegem

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 07 09 2016. Citaat:
foto restaurant Brasserie Venti

Het was voor Goesting West-Vlaanderen genieten geblazen bij Brasserie Venti te Zwevegem.

Van het Thaise voorgerecht, met welk je jezelf in het Verre Oosten waant, tot het perfect evenwichtige dessert was alles tot in de puntjes verzorgd, kraakvers en barstend van de smaak.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Venti

Nieuws uit de omgeving van Zwevegem

Gault Millau 2019: bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2018.
foto restaurant La Paix
  • Chef van het jaar: David Martin (La Paix in Anderlecht)
  • Gastheer van het Jaar: Fabrice D’Hulster (Sea Grill in Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: François Piscitello (La Villa des Bégards in Embourg)
  • Aziaat van het Jaar: Bún (Antwerpen)
  • Terras van het Jaar: Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) 
  • Sommelier van het Jaar: Yanick Dehandschutter (Sir Kwinten in Lennik)
  • Dessert van het Jaar: Martijn Defauw (Rebelle in Marke)
  • Brasserie van het Jaar: Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Veranda (Antwerpen)
  • Groentenchef van het Jaar: Nicolas Decloedt (humus x hortense in Brussel)
  • Wijnkaart van het Jaar: Au Gré du Vent (Seneffe)
  • Bierkaart van het Jaar: De Gebrande Winning (Sint-Truiden)
  • Prijs & Plezierverhouding van het Jaar: Le 54 (Tongeren), Le Tournant (Brussel) en Attablez-Vous (Namen)
  • Nieuwkomer van het jaar: Souvenir, met een score van 15,5/20 (Gent)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Calavera & Le Creuset

Verschenen in eigen redactie op 01 12 2017.
foto restaurant Calavera

Artikel gespot op de website van Calavera

"Streetfood is hip en dat hebben ze in Wevelgem goed begrepen. Streetfood wordt er gecombineerd met cocktails en dat met een portie livemuziek on the side. Hedendaagse gerechten die vragen om stoere en natuurlijke materialen. En net hierop heeft Le Creuset het perfecte antwoord met de nieuwe 'Taste of the city'-campagne."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Calavera

Nieuwe jonge chef in restaurant Damier in Kortrijk

Verschenen in vierbordjes.be op 09 09 2017. Citaat:
foto restaurant Damier

Thijs Landuyt is ontegensprekelijk een talent. In combinatie met de lage prijzen kom je hier met het goede gevoel buiten dat men zijn best heeft gedaan voor jou. Op zich al iets wat je in een hotelrestaurant zelden overkomt.

Bekijk de vernieuwde kaart en menuformules

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Damier

Restaurant Het vliegend tapijt vlak bij Kortrijk: gastronomie in een bruin café

Verschenen in knackweekend.be op 13 06 2017. Citaat:
foto restaurant Het Vliegend Tapijt

Deze avond maakt duidelijk hoezeer een uitgebreid menu behoefte heeft aan schwung en dynamiek. Te lang wachten tussen de gerechten maakt humeurig en zuigt de energie uit de avond. Maar de charmante bediening, uitstekende match tussen de aangepaste wijnen en de gerechten en de mooie producten stemmen mild.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Vliegend Tapijt

Aan Tafel: Vol-ver

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 05 2017. Citaat:
foto restaurant Vol-Ver

Dit is een klassieke keuken, maar binnen dat genre levert de chef knap werk af: prima ingrediënten, precieze gaartijden, uitstekende sauzen en – speciaal voor de westelijke Vlamingen – royale porties.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Vol-Ver

Vincent Cuvelier en Ann-Sophie Dick openen een tweede zaak: Calavera.

Verschenen in eigen redactie op 25 04 2017.

Vincent en Ann-Sophie van bistro Café Passé openden deze maand een tweede zaak: Calavera, het mexicaans straatbeeld in een trendy design.

Streetfood op het menu: ontbijt met bagels, koffie, smoothie, take-away of in-house. Gourmet pizza's, taco's & buns als lunch en diner.

De cocktailbar heeft een uniek gamma aan tequila en mezcal. Live muziek zorgt voor een unieke beleving.

Doorlopend open van woensdag tem zondag van 7u 's morgens tot 1u 's nachts.

Meer over restaurant Café Passé

Europese award 'Beste ondernemer' voor Steven Dehaeze

Verschenen in eigen redactie op 30 03 2017.
foto restaurant Culinair

Iedere 2 jaar krijgen alle 350 Europese restaurants van JRE (Jeunes Restaurateurs) de kans om samen te komen en ideeën uit te wisselen over de toekomst van de gastronomie. Dit jaar ging het congres door in Luzerne Zwitserland.

Het congres gaat eveneens gepaard met de uitreiking van een 6-tal awards, één ervan, namelijk deze van 'Beste ondernemer', ging deze keer naar Steven Dehaeze van restaurant Culinair.

De commissie loofde hem voor het combineren van zijn restaurant Culinair met zijn nieuwe b&b en dit ook nog eens met het leiden van de Belgische tak van JRE als

Meer over restaurant Culinair

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017.
foto restaurant Oud Walle

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.