Restaurant Zulte

Zoek een restaurant in Zulte

In de pers: Zulte

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant De Karper

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Nieuws uit de omgeving van Zulte

Ex-sterrenchef Frederick Dhooge begint pop-up recht tegenover voormalig restaurant

Verschenen in hln.be op 13 06 2018. Citaat:

De nieuwe zaak kreeg de toepasselijke naam 'Den Overkant' mee en beschikt over een oer-Vlaams interieur met oude caféstoelen, kandelaars en een terras met weids uitzicht over de velden.

"Het is een pand met een ziel en daar hou ik van. Op 21 juni, niet toevallig de start van de zomer, beginnen we er een pop-uprestaurant. Het gaat om een woonhuis en het veranderen van de functie van de woning neemt even tijd in beslag, waardoor we er niet zomaar een restaurant kunnen openen”, legt Frederick uit. "Een pop-up kan in afwachting wel." Dhooge zal er enkel werken met een barbecue. “Koken zonder tralala dus, heerlijk! ’t Huis van Lede was niet goedkoop, waardoor een wielertoerist er nooit eventjes binnen stapte. Dat moet hier wel kunnen. Ik wil mensen samenbrengen en een leuk moment laten beleven. De prijzen zullen daarom democratisch blijven en op zondagnamiddag zal men hier ook gewoon iets kunnen drinken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Den Overkant

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant La Source

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Bastide 71

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 13 09 2017. Citaat:
foto restaurant Bastide 71

Conclusie? We hebben lekker gegeten in een aangename omgeving. De hedendaagse keuken van Bastide 71 is echt een aanwinst voor Deinze.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bastide 71

Proefwerk: Improviste by David Selen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 06 2017. Citaat:
foto restaurant Improviste by David Selen

Met een lekkere terrine van ganzenlever toont Selen allezins dat hij een goeie klassieke kok is. Bij de blokjes foie liggen getoast brood, wat chutney en pistachenootjes. Perfect gegaarde kabeljauw en geweldig lamsvlees wijzen er dan weer op dat Selen superkwaliteit in huis haalt. Maar tegelijk heeft de chef nog veel werk voor de boeg. Er zijn nog te veel details die mislopen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Improviste by David Selen

Brasserie Estelle

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Brasserie Estelle

Voor €95 aten we (met 2 personen) bijzonder lekker en gezellig bij mensen met een hart voor hun vak en voor hun klanten.

'Stijlvolle brasserie met een dagverse kwaliteitskeuken.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Estelle

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.