Restaurant Zoersel

Zoek een restaurant in Zoersel

Nieuws uit de omgeving van Zoersel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Dorp Vier in Poederlee: laat die twee jongens maar doen

Verschenen in knackweekend.be op 14 08 2017. Citaat:
foto restaurant Dorp 4

Er wordt op niveau gekookt, de bereidingen zijn complex en vragen handenarbeid. 's Avonds groeit de toeloop, voor de lunch mag er nog wat schot in komen, en worden klanten gelokt via het lunchmenu (één gang 19 euro, twee gangen 25 euro).

De menukaart verzamelt plezierig gebrachte gastronomische gerechten. Het à-la-carterepertoire is beperkt en de aandacht wordt geleid naar 'The Chef's Choice', met een vijftal bereidingen. Die hebben door hun benaming een verhaal te vertellen en vormen de basis voor het menu (drie gangen 39 euro, vier 47 euro, vijf 55 euro).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dorp 4

Brasserie Bru by Suzy is verborgen parel met vakantie-allures.

Verschenen in gva.be op 18 07 2017. Citaat:
foto restaurant Brasserie Bru by Suzy

Ruim tweeënhalf jaar al heeft Suzy Jacques haar Brasserie Bru by Suzy aan het Kerkplein van Schilde-Bergen, maar nog altijd blijft deze brasserie-met-een-serieus-streepje-meer goed verborgen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Bru by Suzy

Vijf jaar De Kleinen Bistro, Westmalle

Verschenen in Kris Kookt op 17 04 2017. Citaat:
foto restaurant De Kleinen Bistro

In die 5 jaar zijn wijzelf ook evenveel keer in het restaurant geweest. Leuk om de hele evolutie van dit restaurant mee te maken. Knap werk Thari & Lawrence!

Sinds de opening van hun restaurant “De Kleinen Bistro” in Westmalle veranderde er heel wat. Het interieur kreeg een heuse opfrissing en het terras werd vernieuwd. Maar daar bleef het niet bij. Ook de kookstijl van Lawrence kreeg een upgrade.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Kleinen Bistro

Rooftop, Massenhoven

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 03 2017. Citaat:
foto restaurant Rooftop Foods & Drinks

in Rooftop hebben we prijs/kwaliteit zeer goed getafeld.

Jawel, het loont de moeite om hiervoor af te zakken naar Massenhoven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Rooftop Foods & Drinks

Kempische culi-ervaring bij Haute Cookure

Verschenen in beetgraag.be op 13 11 2016. Citaat:
foto restaurant Haute Cookure

Het was feest voor beetgraag.be met hun bezoek aan Haute Cookure te Oostmalle.

Het begon met het super vriendelijke onthaal en het lekkere aperitief in Bar Vaccin. In de gezellige en huiselijke eetzaal ging het festijn gewoon verder. Uitstekend smakende gerechten volgden elkaar in een perfecte timing op en het was genieten geblazen tot en met het dessert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Haute Cookure

De Schranshoeve, Vorselaar

Verschenen in Goesting Antwerpen op 29 06 2016. Citaat:
foto restaurant Schranshoeve

De nieuwe uitbaatster van restaurant De Schranshoeve te Vorselaar scoort mooie punten bij Marlies Deckers van Goesting magazine.

Niettegenstaande haar nog jonge leeftijd serveert ze een smakelijke keuken, die voluit voor streekgerechten en lokale producten kiest. Er kan nog een beetje gefintuned worden maar je kan hier lekker je maag vullen met Belgische klassiekers.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Schranshoeve

Restaurant Lotier in Westmalle: Huis van vertrouwen

Verschenen in knackweekend.be op 12 11 2015. Citaat:
foto restaurant Lotiér

Na vijf jaar bij 't Fornuis te hebben gewerkt, opende Kevin Janssens vier jaar geleden zijn eigen restaurant, Lotier te Westmalle.

In een rustgevend en vertrouwen gevend decor vertrekt Kevin van de klassieke Frans-Belgische keuken. Hij volgt de seizoenen, kruidt voorzichtig, presenteert zijn bereidingen op een moderne manier en houdt de prijzen in de gaten.

Voor knackweekend.be was het alvast een geslaagde avond.

Beoordeling keuken: 7,5/10.
Prijs/kwaliteit: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lotiér

Waterschoot, Rijkevorsel

Verschenen in Goesting Antwerpen op 07 10 2015. Citaat:
foto restaurant Waterschoot

Restaurant Waterschoot te Rijkevorsel kreeg zo'n jaar geleden nieuwe eigenaars en Goesting Antwerpen vond het hoogtijd voor een bezoek.

Het vernieuwde interieur, in de prachtige en authentieke huiskamer, kan alvast bekoren. De keuken blijkt nog iets te inconsequent maar je merkt wel dat chef met veel enthousiasme en passie in zijn potten roert.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Waterschoot

Bistecca, Zandhoven

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 05 2015. Citaat:
foto restaurant Bistecca

Genieten! Dit is hoe Goesting magazine Antwerpen een bezoek aan restaurant Bistecca samenvat.

De ontvangst, vriendelijke bediening, de vernieuwde gerechten alsook de zuiverheid van de tafels en toiletten geven op elk gebied een goed gevoel.

De hoofgerechten van zowel de vis van het jaar 'hondshaai' als de zachte Bresse kip waren gewoon top. De voorgerechten en het dessert moesten zeker niet onderdoen en waren van hetzelfde hoog niveau.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistecca

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.