Restaurant Wortegem-Petegem

Zoek een restaurant in Wortegem-Petegem

Nieuws uit de omgeving van Wortegem-Petegem

Michelin Gids 2020 - nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2019.
foto restaurant L.E.S.S.

Bij de 3 sterren blijft de situatie onveranderd. Enkel het Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens krijgt drie sterren toegekend.

Nieuwkomer met 2 sterren is restaurant Cuchara te Lommel, van chef-kok Jan Tournier.

Nieuwkomers met één ster zijn:

  • La Canne en Ville, Brussel
  • Le Gastronome, Paliseul
  • Essenciel, Leuven
  • Souvenir, Gent
  • Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
  • Ogst, Hasselt
  • L.E.S.S, Brugge

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Gault Millau 2020 - bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019.
foto restaurant De Jonkman

Overzicht awards Gault Millau 2020:

  • Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
  • De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
    Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
  • De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Ex-sterrenchef Frederick Dhooge begint pop-up recht tegenover voormalig restaurant

Verschenen in hln.be op 13 06 2018. Citaat:

De nieuwe zaak kreeg de toepasselijke naam 'Den Overkant' mee en beschikt over een oer-Vlaams interieur met oude caféstoelen, kandelaars en een terras met weids uitzicht over de velden.

"Het is een pand met een ziel en daar hou ik van. Op 21 juni, niet toevallig de start van de zomer, beginnen we er een pop-uprestaurant. Het gaat om een woonhuis en het veranderen van de functie van de woning neemt even tijd in beslag, waardoor we er niet zomaar een restaurant kunnen openen”, legt Frederick uit. "Een pop-up kan in afwachting wel." Dhooge zal er enkel werken met een barbecue. “Koken zonder tralala dus, heerlijk! ’t Huis van Lede was niet goedkoop, waardoor een wielertoerist er nooit eventjes binnen stapte. Dat moet hier wel kunnen. Ik wil mensen samenbrengen en een leuk moment laten beleven. De prijzen zullen daarom democratisch blijven en op zondagnamiddag zal men hier ook gewoon iets kunnen drinken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Den Overkant

Eerste kok en maître verkozen in Brugge

Verschenen in focus-wtv.tv op 03 10 2017. Citaat:
foto restaurant Paul de Pierre

Het was uiteindelijk Paul-Henri Cuvelier van restaurant Paul de Pierre uit Maarkedal die zich 'Eerste Maitre d’Hotel van België 2018' mag noemen.

De titel van 'Eerste Kok van België 2018' is voor Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin in Zele.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Proefwerk: Improviste by David Selen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 06 2017. Citaat:
foto restaurant Improviste by David Selen

Met een lekkere terrine van ganzenlever toont Selen allezins dat hij een goeie klassieke kok is. Bij de blokjes foie liggen getoast brood, wat chutney en pistachenootjes. Perfect gegaarde kabeljauw en geweldig lamsvlees wijzen er dan weer op dat Selen superkwaliteit in huis haalt. Maar tegelijk heeft de chef nog veel werk voor de boeg. Er zijn nog te veel details die mislopen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Improviste by David Selen

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.