Restaurant Wijnegem

Zoek een restaurant in Wijnegem

Nieuws uit de omgeving van Wijnegem

The butcher’s son: pure gastronomie

Verschenen in Be-Gusto op 02 04 2018. Citaat:
foto restaurant The Butcher's Son

Bij the butcher’s son kan je zowel terecht voor een uitgebreid arsenaal aan degustaties maar ook voor een bezoek met één hoofdgerecht. De losse en ongedwongen sfeer in combinatie met de constante kwaliteit maken the butcher’s son één van de succesformules in de Stadsbrouwerij!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant The Butcher's Son

De Troubadour

Verschenen in Be-Gusto op 08 12 2017. Citaat:
foto restaurant De Troubadour

John Verbeeck maakt van op restaurant gaan net dat tikkeltje meer. Hij is een chef die tijdens de service goedlachs tussen de tafels paradeert en de sfeer kracht bijzet met grappige oneliners. In het bord vinden we tegenwoordig een meer verfijnde avant garde keuken zonder dat het vers seizoensproduct verloochend wordt. Reken daarbij een interessante wine pairing en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en we weten weer waarom we retro gaan in de Antwerpse Driekoningenstraat!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Troubadour

The Jane, revisit

Verschenen in Avocado van de duivel op 06 12 2017. Citaat:
foto restaurant The Jane

Voor het hoofdgerecht krijgen we de legendarische steakmessen voor ons gelegd. We krijgen 3 bereidingen van Bressekip, een botermals borststukje met een zalig Cognacsausje (denk ik toch, soms mis je wel eens iets van de uitgebreide uitleg waarvan je steeds voorzien wordt), een rijke vol-au-vent met kalfszwezerik en een toastje met kippenlever. Daarbij een sapje met wortel, Griekse basilicum en gember.

Het was weer een uitzonderlijke belevenis, waar we maar liefst 5 uur van konden genieten met alle zintuigen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant The Jane

Koreaans lunchen bij Table d’Ho

Verschenen in Avocado van de duivel op 12 11 2017. Citaat:

Als ons hoofdgerecht verschijnt zijn we zonder meer onder de indruk: een gigantische bamboe plank met daarop een gloeihete stenen kom, rijkelijk gevuld met rijst, groentjes, reepjes ei, het gemarineerd rundsvlees en een chilisausje. We krijgen de opdracht om de kom snel te mengen met onze stokjes. Dan worden alle smaken mooi verdeeld en krijg je onderaan een krokant korstje door het contact met de hete kom. Rondom de kom staan nog potjes met ‘banchan’, dat zijn Koreaanse bijgerechtjes. Met uiteraard de onmisbare kimchi, opgelegde komkommer en raap, sojascheuten en een pompoensoepje. Een kleurrijk geur- en smaakfestijn!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Table d'Ho

Jinza, waar oost en west mekaar kruisen

Verschenen in beetgraag.be op 29 08 2017. Citaat:
foto restaurant Jinza

Het warme interieur geeft zin om lang te tafelen! En ook leuk: je kan af en toe eens piepen in de open keuken waar je de nieuwe chefs Arun Wytinck en Cheun “Jin” Man aan het werk kan zien.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Jinza

Black Smoke Rooftop

Verschenen in Goesting Antwerpen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Black Smoke

We bestellen nogmaals de heerlijk gekoelde cocktail en enkele sharing platters: Black Smoke bitterballen deluxe (€ 10) en Here fishy fishy platter (€ 26). De bitterballen hebben een heerlijk krokant omhulsel en zijn gevuld met traaggegaard, gerookt vlees met Duvel. Het dipsausje is een Carolina mosterdsaus, een originele barbecuesaus. De visschotel bestaat uit een slaatje van gegrilde octopus, koud gerookte zalm met gemarineerde venkel en limoengel en gerookte kabeljauw in dipvorm (met zure room, verse kruiden en jalapenopepers) dat je met crackers, grissini en ingemaakte groenten kan opsmullen. Dit is genieten in de overtreffende trap.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Black Smoke

Op ontdekking in de nieuwe Dôme

Verschenen in Macaron Manon op 29 06 2017. Citaat:
foto restaurant Dôme

Maar het is vooral het hoofdgerecht dat ik me nog heel lang zal herinneren. Duif d’Anjou met artisjok en ongetwijfeld één van de beste sauzen die ik ooit geproefd heb. Gemaakt met de ingewanden van de duif en bijgevolg ontzettend intens en rijk van smaak, mooi glanzend van textuur en heerlijk bij een stukje duif, rosé vanbinnen maar krokant van vel. Het gerecht is pure power en toont de oprechte passie van een chef die duidelijk met liefde kookt. Ons glas biologische cabernet franc uit Bourgeuil past er prima bij.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dôme

Proefwerk: Da Fellini

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 29 04 2017. Citaat:
foto restaurant Da Fellini

Chef Ivan Di Rose, jarenlang het gezicht van La Terrazza in Wilrijk was na de start wat overspoeld door het succes, maar op een rustige moment is het genieten.

De Italiaanse gerechten zijn simpel en goed!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Da Fellini

Sail & Anchor, Antwerpen

Verschenen in Avocado van de duivel op 12 04 2017. Citaat:
foto restaurant Sail & Anchor

Gastvrouw Marijke ontvangt ons hartelijk met zowaar Britse bubbels: Bolney Bubbly uit Sussex. Sprankelend en verrassend goed (let op, “voor een Britse wijn” heb ik niet gezegd he).

Marijke stelt ons het menu voor, dat handig op een kaartje genoteerd staat in een envelopje. Net als bij voorganger Veranda krijg je hier een vast meergangenmenu, met aangepaste wijnen, bieren, ciders, sapjes, thees óf infusies.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sail & Anchor

Rooftop, Massenhoven

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 03 2017. Citaat:
foto restaurant Rooftop Foods & Drinks

in Rooftop hebben we prijs/kwaliteit zeer goed getafeld.

Jawel, het loont de moeite om hiervoor af te zakken naar Massenhoven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Rooftop Foods & Drinks

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.