Restaurant Wielsbeke

Zoek een restaurant in Wielsbeke

Nieuws uit de omgeving van Wielsbeke

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant La Source

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Het Bierkasteel

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Bierkasteel

Emelgem is sinds kort een kasteel rijker. Niet in een gotische of barokstijl, maar gewoon een industriële snelbouw: Het Bierkasteel, waar brouwerij Van Honsebrouck zijn Kasteel en ander bier brouwt en een heus belevingscentrum met bierwinkel én restaurant onderbrengt.

Het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping en heeft écht iets van een kasteel, met een imposante haard, glas in lood en een goudkleurige muur met pompeuse luchters. De obers bedienen het eten op grote plateaus die ze met veel zwier op hun handen dragen. De kaart is vrij uitgebreid, met ook gerechten klaargemaakt op de mibrasa grill, én bij alle gerechten staan bijpassende bieren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bierkasteel

Proefwerk: Improviste by David Selen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 06 2017. Citaat:
foto restaurant Improviste by David Selen

Met een lekkere terrine van ganzenlever toont Selen allezins dat hij een goeie klassieke kok is. Bij de blokjes foie liggen getoast brood, wat chutney en pistachenootjes. Perfect gegaarde kabeljauw en geweldig lamsvlees wijzen er dan weer op dat Selen superkwaliteit in huis haalt. Maar tegelijk heeft de chef nog veel werk voor de boeg. Er zijn nog te veel details die mislopen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Improviste by David Selen

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Michelin 2017
Nog maar net eigen restaurant en al Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2016. Citaat:
foto restaurant Vol-Ver

Nog twee nieuwkomers met één ster in de nieuwe Michelingids 2017 zijn Castor te Beveren-Leie en Vol-Ver te Marke.

Zowel Maarten Bouckaert als Sébastien Ververken hebben hun ervaring opgedaan bij driesterrenchef Peter Goossens en openden nog maar net hun eigen restaurant.

In een reactie aan Het Nieuwsblad vertelt Maarten dat een ster niet in zijn ambitie was maar dat hij heel gelukkig is dat hij nu echt zijn eigen ding kan doen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Tafel 12, Waregem

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 01 06 2016. Citaat:
foto restaurant Tafel 12

Heerlijk bereide scampi's en oesters werden aan Goesting West-Vlaanderen voorgeschoteld bij Tafel 12 te Waregem.

En daar bleef het niet bij. Ook het stoofvlees was lekker en mals en de gamba's perfect gegaard en gekruid. Dit nieuwe restaurant is een blijvertje!

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tafel 12

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.