Restaurant Wevelgem

Zoek een restaurant in Wevelgem

In de pers: Wevelgem

Calavera & Le Creuset

Verschenen in eigen redactie op 01 12 2017.
foto restaurant Calavera

Artikel gespot op de website van Calavera

"Streetfood is hip en dat hebben ze in Wevelgem goed begrepen. Streetfood wordt er gecombineerd met cocktails en dat met een portie livemuziek on the side. Hedendaagse gerechten die vragen om stoere en natuurlijke materialen. En net hierop heeft Le Creuset het perfecte antwoord met de nieuwe 'Taste of the city'-campagne."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Calavera

Vincent Cuvelier en Ann-Sophie Dick openen een tweede zaak: Calavera.

Verschenen in eigen redactie op 25 04 2017.

Vincent en Ann-Sophie van bistro Café Passé openden deze maand een tweede zaak: Calavera, het mexicaans straatbeeld in een trendy design.

Streetfood op het menu: ontbijt met bagels, koffie, smoothie, take-away of in-house. Gourmet pizza's, taco's & buns als lunch en diner.

De cocktailbar heeft een uniek gamma aan tequila en mezcal. Live muziek zorgt voor een unieke beleving.

Doorlopend open van woensdag tem zondag van 7u 's morgens tot 1u 's nachts.

restaurants uit dit artikel

Avenue Madeleine: een unieke eetstraat in Cortina

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 10 2016. Citaat:
foto restaurant Avenue Madeleine

“Nu kun je hier terecht voor een snelle hap of voor een uitgebreid diner van 4 uur. Er is daarenboven voor elk wat wils, van soep tot kreeft en van pizza tot foie gras. Uniek is ook dat de koks à la minute gerechten bereiden. Zo komt de américain rechtstreeks uit de molen en kun je de vis voor je neus laten grillen, bakken of stomen.” vertelt zaakvoerder Rudy Maes aan Het Nieuwsblad.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Avenue Madeleine

De Gullegember in de culinaire gidsen

Verschenen in eigen redactie op 15 05 2016.
foto restaurant De Gullegember

In de culinaire gidsen van 2016 ontving chef-kok Maarten Maselis lovende woorden.

Michelin 2016: "Eten op gastronomisch niveau kan in Kortrijk vrij duur uitvallen, en precies daar speelt De Gullegember op in. Afgaand op het deftige decor zou u het niet zeggen, maar hier wordt een uitgekiende prijsstrategie gehanteerd. Gul, huisgemaakt, bijdetijds en bovendien met de glimlach geserveerd: hier gaat u vrolijk van tafel."

GaultMillau 2016: "Een rijk geornamenteerde herenwoning uit 1919, die ooit aan van een vlasboer behoorde, is het decor voor de gulle keuken van Maarten Maselis. Zijn gerechten stoelen op een hedendaagse Belgisch-Franse keuken en worden royaal geserveerd. Sint-Jakobsnoten serveert hij met Spaanse beenham en linguine. Pompoen en venkel begeleiden langoustines en wilde eend komt in een smakelijke combinatie van risotto met paddenstoelen."

Meer over restaurant De Gullegember

’t Rusteel, Gullegem

Verschenen in UiT in Zuidwest op 15 04 2016. Citaat:
foto restaurant 't Rusteel

Het familierestaurant 't Rusteel te Gullegem is een bierrestaurant, dat sinds 2001 ook nog uitgebreid werd met een eigen brouwerij.

Het restaurant dat zo'n 200 plaatsen biedt, serveert vooral brasseriegerechten met uiteraard bijpassende bieren. Uitinzuidwest.be kreeg zeer royale en heerlijk smakende porties geserveerd, die vergezeld werden door uitstekend bijpassende bieren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Rusteel

Nieuws uit de omgeving van Wevelgem

Gault Millau 2019: bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2018.
foto restaurant La Paix
  • Chef van het jaar: David Martin (La Paix in Anderlecht)
  • Gastheer van het Jaar: Fabrice D’Hulster (Sea Grill in Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: François Piscitello (La Villa des Bégards in Embourg)
  • Aziaat van het Jaar: Bún (Antwerpen)
  • Terras van het Jaar: Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) 
  • Sommelier van het Jaar: Yanick Dehandschutter (Sir Kwinten in Lennik)
  • Dessert van het Jaar: Martijn Defauw (Rebelle in Marke)
  • Brasserie van het Jaar: Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Veranda (Antwerpen)
  • Groentenchef van het Jaar: Nicolas Decloedt (humus x hortense in Brussel)
  • Wijnkaart van het Jaar: Au Gré du Vent (Seneffe)
  • Bierkaart van het Jaar: De Gebrande Winning (Sint-Truiden)
  • Prijs & Plezierverhouding van het Jaar: Le 54 (Tongeren), Le Tournant (Brussel) en Attablez-Vous (Namen)
  • Nieuwkomer van het jaar: Souvenir, met een score van 15,5/20 (Gent)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Restaurant Het vliegend tapijt vlak bij Kortrijk: gastronomie in een bruin café

Verschenen in knackweekend.be op 13 06 2017. Citaat:
foto restaurant Het Vliegend Tapijt

Deze avond maakt duidelijk hoezeer een uitgebreid menu behoefte heeft aan schwung en dynamiek. Te lang wachten tussen de gerechten maakt humeurig en zuigt de energie uit de avond. Maar de charmante bediening, uitstekende match tussen de aangepaste wijnen en de gerechten en de mooie producten stemmen mild.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Vliegend Tapijt

Aan Tafel: Vol-ver

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 05 2017. Citaat:
foto restaurant Vol-Ver

Dit is een klassieke keuken, maar binnen dat genre levert de chef knap werk af: prima ingrediënten, precieze gaartijden, uitstekende sauzen en – speciaal voor de westelijke Vlamingen – royale porties.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Vol-Ver

Europese award 'Beste ondernemer' voor Steven Dehaeze

Verschenen in eigen redactie op 30 03 2017.
foto restaurant Culinair

Iedere 2 jaar krijgen alle 350 Europese restaurants van JRE (Jeunes Restaurateurs) de kans om samen te komen en ideeën uit te wisselen over de toekomst van de gastronomie. Dit jaar ging het congres door in Luzerne Zwitserland.

Het congres gaat eveneens gepaard met de uitreiking van een 6-tal awards, één ervan, namelijk deze van 'Beste ondernemer', ging deze keer naar Steven Dehaeze van restaurant Culinair.

De commissie loofde hem voor het combineren van zijn restaurant Culinair met zijn nieuwe b&b en dit ook nog eens met het leiden van de Belgische tak van JRE als

Meer over restaurant Culinair

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017.
foto restaurant Oud Walle

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Moeder en dochter vormen Dubrava om to Bistro Dhôme

Verschenen in hln.be op 12 11 2016. Citaat:
foto restaurant Dhôme

Restaurant Dubrava te Menen is van naam en concept verandert en is nu Bistro Dhôme.

De naam, vertaald uit het Kroatisch, betekent zoveel als 'thuis'. Hiermee verwijst chef Katija Sturica uiteraard naar haar thuisland. In deze vernieuwde zaak staan uiteraard Kroatische gerechten op de kaart maar worden de Vlaamse klassiekers zeker niet vergeten.

Dochter Dorian, die ervaring opdeed in de Karmeliet en Likoké, staat in voor de ontvangst.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dhôme

Chef-kok Koen De Vos, gastkok op cruiseschip.

Verschenen in eigen redactie op 02 09 2016.
foto restaurant La Cravache

Koen Devos, chef-kok van restaurant La Cravache te Rekkem, was afgelopen zomer gastchef tijdens de cruisereis van 200 Focus-WTV kijkers naar 7 landen aan de Baltische Zee.

Bekijk het reisverslag

Ontdek de winterbrochure van La Cravache

Meer over restaurant La Cravache

O'Hazar, Menen

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 29 06 2016. Citaat:

O'Hazar te Menen is een lunch-, dessert- en loungebar én restaurant onder één dak. Ambitieus!

Het was het restaurantgedeelte dat Goesting West-Vlaanderen ging inspecteren en dat bleek een regelrecht success te zijn geworden. Een uiterst vriendelijke ontvangst, een prachtig decor en gerechten om je duimen en vingers van af te likken.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant O'Hazar

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.