Restaurant Wellen

Zoek een restaurant in Wellen

In de pers: Wellen

Vier nieuwe leden JRE

Verschenen in eigen redactie op 09 03 2017.
foto restaurant Zoethout

Maandag 6 maart heeft JRE haar vier nieuwe leden voorgesteld: restaurant Zoethout in Wellen (chef-kok Laurens Snykers), Maison D. In Ronse (Didier Bourdeaux) , restaurant L'envie in Zwevegem (chef-kok David Grosdent) en Altermezzo in Tongeren (chef-kok) Jo Grootaers.

De vereniging van jonge restauranthouders JRE brengt chefs van 23 tot 49 jaar oud samen, telt 30 leden in België en zo'n 320 over heel Europa.

restaurants uit dit artikel

Nieuws uit de omgeving van Wellen

'Beste Jonge Chef' heeft nu ook eerste Michelinster.

Verschenen in hln.be op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant Altermezzo

Jo Grootaers, die in het Tongerse restaurant Altermezzo een mix van de Belgische en Franse keuken aanbiedt, is naar eigen zeggen een autodidact. 'Ik heb wel op de kokschool gezeten, maar ben niet bij Peter Goossens of een andere topchef in de leer gegaan', zegt hij. 'Ik heb vooral al doende geleerd. Ik ben tegenwoordig een productchef die altijd zoekt naar zuivere en verse producten met een topkwaliteit. Maar ik ben ook voorstander van een eenvoudige keuken. Ik hou niet van tierlantijntjes.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Altermezzo

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant La Source

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Proefwerk: De vork van Luc Bellings

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 30 09 2017. Citaat:
foto restaurant De Vork Van Luc Bellings

De menukaart toont alleszins de ambitie van de cgef. Bijna elk gerecht is gebaseerd op een luxeproduct: van kreeft tot kaviaar.

Wie zoveel geld over heeft voor lekker eten, is bij de nieuwe Bellings aan het goede adres. Meer dan in zijn sterrenzaak komt de chef hier meteen tot de essentie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Vork Van Luc Bellings

Ogst, Hasselt

Verschenen in elidesc says op 04 08 2017. Citaat:
foto restaurant Ogst

Als hoofdschotel serveert Ogst scharrelkip ‘Coq des Prés’, tomaat, polenta. Deze drie niet zo spectaculaire ingrediënten durven mij niet doen vermoeden dat daar deze prachtige smaakcombinatie uit zou komen. Spectaculair lekker!

De kip wordt ons aangeboden als een stukje filet en een ballotine met bil en krokant vel. Het omhulsel van spitskool versterkt het geheel en ik eet ook het stukje artisjok bewust heel traag op.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ogst

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Op culinair weekend bij Vous Lé Vous

Verschenen in Koken op hakken op 14 10 2016. Citaat:
foto restaurant Vous Lé Vous

Koken op Hakken ging op culinair weekend bij Vous Lé Vous te Wimmertingen en het werd een weekend om niet snel te vergeten.

Vanaf het onthaal tot het einde van hun bezoek werden ze in de watten gelegd met ondermeer een 3-gangen diner op vrijdagavond, een gastronomisch 6 gangen diner op zaterdagavond en een ontbijt op zondagochtend. De gerechten waren stuk voor stuk pareltjes en de smaken zaten helemaal juist.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Vous Lé Vous

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.