Restaurant Waterloo

Zoek een restaurant in Waterloo

In de pers: Waterloo

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Nieuws uit de omgeving van Waterloo

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Restaurant Brinz’l in Ukkel wint Gouden Delta 2017.

Verschenen in eigen redactie op 23 05 2017.
foto restaurant Brugmann

Restaurant Brinz’l in Ukkel heeft de Gouden Delta 2017 gewonnen. De Zilveren en Bronzen Delta gaan naar respectievelijk restaurant Brugmann in Vorst en Poivre Noir in Eigenbrakel. 

Dat werd bekendgemaakt op 23 mei 2017 bij de voorstelling van de Delta Gids Brussel 2017.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Topchef Richard Hahn (vroegere eigenaar van L'Ecailler du Palais Royal) laat Brussel achter zich.

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 05 2017. Citaat:
foto restaurant De Pastorie

Een klassiek restaurant wordt De Pastorie allerminst. "We hebben bewust de term loungebrasserie gelanceerd, een concept dat hier in de wijde regio niet te vinden is", zegt Hahn.

"In de voormiddag kan je hier al terecht voor een tas koffie met taart, of voor een gezellige babbel met vrienden, collega's of klanten. Aan de bar is er de mogelijkheid tot het drinken van een aperitief, en 's middags kan er gegeten worden. In de namiddag kan je pannenkoeken of zelfgemaakt ijs verkrijgen. Normaal sluiten we rond 18 uur de deuren. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn we wel geopend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Pastorie

Le Petit-Fils, Lasne

Verschenen in eigen redactie op 16 12 2016.
foto restaurant Le Petit-Fils

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Le Petit-Fils te Lasne.
Lees het verslag

Meer over restaurant Le Petit-Fils

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016.
foto restaurant Quadras

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Michelin bekroont twee klassiekers van de Neu Pruim

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 12 2015. Citaat:
foto restaurant De Neu Pruim

In de laatste Michelingids staat voor het eerst een rubriek met restaurants die de beste klassiekers serveren. Restaurant Neu Pruim te Beersel staat er vermeld als één van de restaurants waar je de beste mosselen en paling in 't groen kan verkrijgen.

Liefhebbers zullen wel nog een beetje geduld moeten hebben. 'Het is momenteel niet het seizoen van paling en mosselen, vertellen eigenaars John Stevens en Danja Guldentops aan Het Nieuwsblad. Zij kiezen bewust om met seizoensproducten te werken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Neu Pruim

Pajottenland scoort in GaultMillau

Verschenen in hln.be op 10 11 2015. Citaat:
foto restaurant De Kaai

"In de bekende restaurantgids Gault&Millau van 2016 staan maar liefst dertien restaurants uit het Pajottenland. Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem behaalt met een 17 op 20 de hoogste score. Restaurant De Kaai in Halle is de nieuwkomer in de lijst."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Aan tafel bij wijnfreaks: 12 bescheiden restaurants met een indrukwekkende wijnkaart

Verschenen in knackweekend.be op 15 10 2015. Citaat:
foto restaurant Silo's

Een goede wijnkaart hoeft niet altijd synoniem te zijn met een dure wijnkaart. WeekendKnack selecteerde 12 'bescheiden' restaurants die een indrukwekkende wijnselectie aanbieden aan heel schappelijke prijzen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Le Grand Café de la Gare, Linkebeek

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 02 09 2015. Citaat:
foto restaurant Le Grand Café de la Gare

In Le Grand Café de la Gare te Linkebeek wordt alles huisbereid en wordt er enkel met verse basisproducten gekookt. Goesting magazine proefde dit ook direct op het bord en kreeg heerlijke, smakelijke gerechten geserveerd.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Grand Café de la Gare

La Saline

Verschenen in vierbordjes.be op 10 07 2015. Citaat:
foto restaurant La Saline

Bruno Vanspauwen ging langs bij La Saline. Achter het fornaus staat Bernard Decoux, die zich omschoolde van sommelier tot kok.

De keuken van La Saline wordt omschreven als 'rechttoe-rechtaan, genereus en familiaal, met aandacht voor lichtheid en zuivere smaken'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Saline

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.