Restaurant Vorst
Zoek een restaurant in Vorst
In de pers: Vorst
Restaurant Brinz’l in Ukkel wint Gouden Delta 2017.
Verschenen in eigen redactie op 23 05 2017.
Restaurant Brinz’l in Ukkel heeft de Gouden Delta 2017 gewonnen. De Zilveren en Bronzen Delta gaan naar respectievelijk restaurant Brugmann in Vorst en Poivre Noir in Eigenbrakel.
Dat werd bekendgemaakt op 23 mei 2017 bij de voorstelling van de Delta Gids Brussel 2017.
Nieuws uit de omgeving van Vorst
Michelin Gids 2020 - nieuwe sterren
Verschenen in eigen redactie op 19 11 2019.
Bij de 3 sterren blijft de situatie onveranderd. Enkel het Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens krijgt drie sterren toegekend.
Nieuwkomer met 2 sterren is restaurant Cuchara te Lommel, van chef-kok Jan Tournier.
Nieuwkomers met één ster zijn:
- La Canne en Ville, Brussel
- Le Gastronome, Paliseul
- Essenciel, Leuven
- Souvenir, Gent
- Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
- Ogst, Hasselt
- L.E.S.S, Brugge
Bekijk: restaurants uit dit artikel
Gault Millau 2020 - bekroningen
Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019.
Overzicht awards Gault Millau 2020:
- Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
- Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
- Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
- Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
- Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
- Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
- Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
- Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
- Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
- Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
- Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
- Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
- Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
- Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
- Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
- De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
Vieux Château (Modave) - De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
- De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)
Bekijk: restaurants uit dit artikel