Restaurant Ukkel

Zoek een restaurant in Ukkel

In de pers: Ukkel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant Bouchery

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

restaurants uit dit artikel

Laure Genonceaux, Brinz'L Ukkel: Chaudfontaine Lady Chef of the Year

Verschenen in hln.be op 19 09 2017. Citaat:
foto restaurant Brinz'l

Laure Genonceaux van restaurant Brinz'L in Ukkel is dinsdag verkozen tot Chaudfontaine Lady Chef of the Year. Zij volgt Julie Baekelandt van C-Jules uit Zottegem op.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brinz'l

'Charlotte Café Cuisine' in Ukkel: buurtbistro herleeft

Verschenen in knackweekend.be op 21 03 2017. Citaat:
foto restaurant Charlotte Café Cuisine

Bij mooi weer zijn de plaatsen op het verhoogde terras voor de deur geliefd. Binnen wacht een ruime bar met krukken, waarop gedronken, gegeten en gediscussieerd kan worden. Vanaf de oude schoolstoelen aan de met formica bedekte tafels hebben de bezoekers zicht op de keuken.

Je bent in Charlotte Café Cuisine welkom vanaf het ontbijt tot laat in de avond. De suggesties van de dag staan in het Frans op een leien bord geschreven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Charlotte Café Cuisine

Let's Dim Sum, Ukkel

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 09 2016. Citaat:
foto restaurant Let's Dim Sum

Voor authentieke dim sum moet je volgens Goesting Vlaams-Brabant bij Let's Dim Sum te Ukkel zijn.

Hier wordt deze Chinese specialiteit vakkundig door twee kokkinnen à la minute bereid. De hapjes die Goesting magazine voorgeschoteld kreeg, waren allemaal heel smakelijk en licht.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Let's Dim Sum

Le Passage, Ukkel

Verschenen in Kris Kookt op 08 06 2016. Citaat:
foto restaurant Le Passage

Bij zijn bezoek aan Le Passage te Ukkel kreeg Kris Kookt van de chef te horen dat in zijn keuken alles huisgemaakt is en dat ook de verschillende kruiden vers in de tuin worden gekweekt.

Het werd dan ook een zeer geslaagd diner. Chef Rocky Renaud kent de traditionele Franse keuken als geen ander en behoudens enkele schoonheidsfoutjes genoot Kris van een heerlijke maaltijd. Hier gaan harmonie en perfectie hand in hand.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Passage

Beste Benelux Groenterestaurant 2016: laureaten Vlaanderen en Wallonië

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2016.
foto restaurant Lou Fèrri

Vier restaurants uit Vlaanderen, 4 uit Wallonië en Groothertogdom Luxemburg en 3 uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2016. 

Lees het volledige artikel

Nieuws uit de omgeving van Ukkel

Aan Tafel: Le Transvaal

Verschenen in vierbordjes.be op 13 01 2018. Citaat:
foto restaurant Le Transvaal

Filet pur van Simmenthal, kalfszwezerik, kabeljauw, fazant, haas: ook in de hoofdgerechten gaat het er bourgondisch aan toe. De klassieker "fazant à la brabançonne" wordt goed uitgevoerd, met witloof, veenbes en pommes dauphines, en tot mijn genoegen krijg ik niet alleen de borst maar ook kleinere kluifstukjes geserveerd (€ 24).

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Transvaal

La Cevicheria

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 21 09 2017. Citaat:
foto restaurant La Cevicheria

Als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel. Klopt als een bus, want na twee vestigingen in de lichtstad is er nu ook een Brussels bijhuis van La Cevicheria, gespecialiseerd in in citrussap gemarineerde rauwe vis, geopend. Het blijkt hipster hq van deze zomer te zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Cevicheria

Topchef Richard Hahn (vroegere eigenaar van L'Ecailler du Palais Royal) laat Brussel achter zich.

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 05 2017. Citaat:
foto restaurant De Pastorie

Een klassiek restaurant wordt De Pastorie allerminst. "We hebben bewust de term loungebrasserie gelanceerd, een concept dat hier in de wijde regio niet te vinden is", zegt Hahn.

"In de voormiddag kan je hier al terecht voor een tas koffie met taart, of voor een gezellige babbel met vrienden, collega's of klanten. Aan de bar is er de mogelijkheid tot het drinken van een aperitief, en 's middags kan er gegeten worden. In de namiddag kan je pannenkoeken of zelfgemaakt ijs verkrijgen. Normaal sluiten we rond 18 uur de deuren. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn we wel geopend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Pastorie

Amen, Elsene

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant Amen

Voor het hoofdgerecht gaan we de luxueuze toer op: maine-anjou rund (€ 42,50) en kalfszwezerik (37,50). De kwaliteit van de ingrediënten is onmiskenbaar. Het rundvlees smelt op m'n tong. Ge-wel-dig! Dat het perfect bleu chaud gebakken is, kunnen we enkel toejuichen. Ook de wintergroentjes erbij zien er mooi uit en zijn simpel, maar o zo lekker. Over de kalfszwezerik evenzeer enkel complimenten: krokant vanbuiten, mals vanbinnen, met een smakelijk assortiment champignons erbij.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Amen

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2017

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2016.
foto restaurant BOZAR Brasserie

Michelin heeft maandag zijn nieuwe gids voor 2017 voorgesteld. Negen Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Castor, Beveren-Leie
  • Colette, Westerlo
  • Kelderman, Aalst
  • Bozar Brasserie, Brussel
  • Quadras, St. Vith
  • La Villa Emily, Brussel
  • Vol-Ver, Marke
  • Wine in the City, Jette

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

En Face de Parachute, Elsene
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 03 11 2016.

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant En Face de Parachute te Elsene.
Lees het verslag

Meer over restaurant En Face De Parachute

Vijf finalisten 'Eerste Kok van België 2017' zijn bekend

Verschenen in standaard.be op 11 07 2016. Citaat:
foto restaurant Sir Kwinten

Op 3 oktober 2016 zullen vijf chefs meedingen voor de titel Eerste Kok van België 2017. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Club Prosper Montagne.

De vijf finalisten zijn Jean-Jacques Danthine (La Meilleure Jeunesse, Brussel), Bart Hoornaert (La Durée, Izegem), Lukas Moonens (Bistro Margaux, Sint-Martens-Bodegem), Anthony Stoop (Pigas, Sint-Niklaas en Likoké, Les Vans) en Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, Lennik).

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Kamo, Elsene

Verschenen in elidesc says op 27 04 2016. Citaat:

Een bezoek aan een sterrenrestaurant is altijd een speciale ervaring en dat was voor elidesc.com ook deze keer niet anders.

Haar bezoek aan Kamo te Elsene was dan ook een uiterst smakelijk affaire. Oogstrelende gerechten die, behalve mooi om te zien waren, uiteraard barstten van smaak. Meest indrukwekkende gang was een imposante schotel met 'sashimi du jour'. Elise had geen idee dat rauwe vis zo lekker en puur kon smaken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kamo

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.