Restaurant Spiere-Helkijn

Zoek een restaurant in Spiere-Helkijn

Nieuws uit de omgeving van Spiere-Helkijn

Vier nieuwe leden JRE

Verschenen in eigen redactie op 09 03 2017.
foto restaurant Maison D.

Maandag 6 maart heeft JRE haar vier nieuwe leden voorgesteld: restaurant Zoethout in Wellen (chef-kok Laurens Snykers), Maison D. In Ronse (Didier Bourdeaux) , restaurant L'envie in Zwevegem (chef-kok David Grosdent) en Altermezzo in Tongeren (chef-kok) Jo Grootaers.

De vereniging van jonge restauranthouders JRE brengt chefs van 23 tot 49 jaar oud samen, telt 30 leden in België en zo'n 320 over heel Europa.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017.
foto restaurant Oud Walle

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

Bekijk: restaurants uit dit artikel

De Gouden Klokke, Waarmaarde

Verschenen in UiT in Zuidwest op 10 10 2016. Citaat:
foto restaurant De Gouden Klokke

Op een mooie nazomermiddag heeft Lieven Vanmarcke van UitInZuidwest plaats kunnen nemen op het prachtige tuinterras van restaurant De Gouden Klokke te Waarmaarde.

Het all-in menu met bijpaasende wijnen en zomerse cocktails was een succes. De chef bewijst dat hij de klassieke gerechten aankan, graag met verse seizoensgebonden kwaliteitsingrediënten werkt en een goed oog heeft voor de kleurcomposities op het bord. Ook het warme onthaal van Ann Hoste is zeker niet ontgaan.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Gouden Klokke

Ploatse 6, Heestert

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 05 10 2016. Citaat:
foto restaurant Ploatse 6

De nieuwe ontdekking van Goesting magazine is Ploatse 6 te Heestert.

Chef Jonas Adams en zijn oom serveerden heerlijke verse, huisbereide gerechten, echt om duimen en vingers bij af te likken.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ploatse 6

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.