Restaurant Sint-Martens-Latem

Zoek een restaurant in Sint-Martens-Latem

In de pers: Sint-Martens-Latem

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Hof ter Leie wordt Baarle 90... een geslaagde make-over!

Verschenen in eigen redactie op 31 01 2017.

Chef Jérôme De Vriese gooit het roer drastisch om.

Gastronomisch restaurant 'Hof Ter Leie' - gelegen aan het veer van Sint-Martens-Latem - werd getransformeerd tot brasserie 'Baarle 90'.

De chef speelt hiermee in op de hedendaagse vraag naar een vlotte en toegankelijke plek om culinair te genieten: hier kan men voortaan terecht voor één gerecht, een menu of een glas aan de bar.

Niet alleen de kaart maar ook het interieur werd volledig gerestyled. Intereurarchitect Chantal Rijckaert zorgde voor een verbluffende transformatie, met oog voor maximale lichtinval. De natuurlijke materialen zorgen voor een hip en hedendaags interieur.

Uniek blijft het fantastische uitzicht op de Leie! In de zomer is het er bovendien zalig genieten op het terras aan het water.

Meer over restaurant Brasserie Baarle 90

Venuez Hospitality Awards 2016

Verschenen in eigen redactie op 13 12 2016.
foto restaurant BLVD Boutique

In het casino van Knokke werden naar jaarlijkse gewoonte de Venuez Hospitality Awards uitgereikt.

Ziehier een overzicht:

  • Best Hospitality Concept: Boury, Roeselare
  • Best Restaurant Concept: Baracca, Leuven
  • Best Bar Concept: Bar Burbure, Antwerpen
  • Best Restyling: Cuchara, Lommel
  • Culinary Talent: Dimitri Proost, Dim Dining, Antwerpen
  • Rookie of the Year: Sam D’Huyvette, BLVD Boutique, Sint-Martens-Latem
  • Entrepreneur of the Year: John Verept, RAS, Antwerpen
  • Best Cocktailbar: Bijou, Antwerpen
  • Best Bartender: Didier Van Den Broeck, Dogma, Antwerpen
  • Best Hotel Concept: Jam, Brussel
  • Best Coffee Concept: Butcher's Coffee, Antwerpen
  • Best Barista: Marc Daniels, Kaffabar, Brussel
  • Dare Devil Concept: Proof, Gent
  • Best Design: Jam, Brussel

Brasserie Latem, Sint-Martens-Latem

Verschenen in Captain Critic op 11 05 2016. Citaat:
foto restaurant Brasserie Latem

Captain Critic is alweer een ervaring rijker. Hij ging langs bij Brasserie Latem te Sint-Martens-Latem en genoot van een brasserie van hoogstaande kwaliteit.

De kroket was smakelijk, de tournedos Rossini subliem. Ook het dessert was volgens de regels van de kunst bereid en de voortreffelijke wijnkaart maakte het geheel helemaal af.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Latem

Markies de Salade, Deurle

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 04 05 2016. Citaat:
foto restaurant Markies de Salade

Markies de Salade te Deurle is, volgens hun eigen website, een '100% plantaardig' restaurant. Interessant genoeg voor Caroline De Ruyck, voor Goesting magazine, om het eens uit te proberen.

Hier krijg je inderdaad geen vlees, noch tarwe, gluten, geraffineerde suikers, zuivel of soja. Caroline proefde vegan kipspiesjes, die lekker mals en met een krokant korstje nauwelijks van 'echt' te onderscheiden was. De Indiase pompoensoep was een smaakexplosie met veel gember en curry madras en ook het huisgemaakte 'rauwe' brood was heel lekker. De smaak van de hoofdgerechten daarentegen werden een tikkletje te eentonig bevonden.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Markies de Salade

L'Autre Vie, Sint-Martens-Latem

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 10 02 2016. Citaat:
foto restaurant L'Autre Vie

In een grondig gerenoveerde art deco-villa te Sint-Martens-Latem staat er sinds eind 2015 het nieuwe restaurant L'Autre Vie.

In Goesting magazine wordt het restaurant al van bij het eerste bezoek geselecteerd voor de Gouden Goesting 2016. Het driegangenmenu was van hoog niveau en alle gerechten waren met veel stijl gepresenteerd. 'Deze chef kent zijn klassiekers, maar voegt er een moderne, Aziatische toets aan toe', zo luidt de samenvatting in het magazine.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Autre Vie

Deboeveries

Verschenen in Captain Critic op 14 07 2015. Citaat:
foto restaurant Deboeveries

Captain Critic ging langs bij Deboeveries in Sint-Martens-Latem en koos voor het maandmenu als eerste kennismaking.

Zijn ervaring was positief: lekkere, eerlijke gerechten in een mooi kader, royale porties en een uitstekende bediening.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Deboeveries

Agnes Goyvaerts proeft met plezier bij Gasthof Halifax te Deinze en In 't Boldershof te Deurle

Verschenen in DM magazine op 16 05 2015. Citaat:
foto restaurant In 't Boldershof

Het is heerlijk genieten op het naar de rivier dalende terras van Gasthof Halifax te Deurle.

In haar column 'Het Proefkonijn' voor DM Magazine complimenteert Agnes Goyvaerts de vlotte en efficiënte bediening. Ook de keuken moest zeker niet onderdoen en ze genoot van een zeer lekker lunch.

In het nostalgisch ingerichte 'In 't Boldershof' te Deinze at Agnes een goed stuk rundvlees en frietjes met een correct bijpassende huiswijn. Ze onthoudt ook de ongedwongen sfeer en zou alleen hiervoor al zeker terugkomen.

Auberge Du Pêcheur, Deurle

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 05 02 2015. Citaat:
foto restaurant Auberge Du Pecheur - Brasserie Green

"Maar het wachten loont: ik krijg twee stukken sappige borstfilet van parelhoen met crème van pastinaak, rode biet en gebakken aardappelen. De garing van de skrei is correct, meldt mijn charmant gezelschap. De aardappelpuree met karnemelk en de schorseneren zijn top."

Beoordeling DM.City Gent: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Auberge Du Pecheur - Brasserie Green

L'Homard Bizarre, Sint-Martens-Latem

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 04 12 2014. Citaat:
foto restaurant L'Homard Bizarre

"Volgt een stevig gekruid witloofsoepje met bieslook en stukjes fazant. Zwarte truffeltapenade zorgt voor een luxueuze toets. Dit is wat soep moet zijn: troost die je klamme knoken verwarmt in koude dagen. Een klassieke rioja van tempranillo vergezelt uitstekend gegaarde, boterzachte rug van hertenkalf, spruitjes, girolles, crème van pompoen, puree van pastinaak en een sausje van veenbessen. We worden er allebei stil van."

Beoordeling DM.City Gent: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Homard Bizarre

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.