Restaurant Sint-Martens-Latem

Zoek een restaurant in Sint-Martens-Latem

In de pers: Sint-Martens-Latem

Baarle 90: Europese keuken met een Belgische touch.

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant Brasserie Baarle 90

Aangezien de bistro in het hartje van Latem ligt, kan het niet anders dan dat hier tal van verschillende invloeden op het bord verschijnen. En neen we hebben het niet over schilderkunsten. Chef Jérôme en zijn team verwennen u graag met hun Europese keuken dat beïnvloed wordt door hun eigen Belgische touch.

Strak, geraffineerd maar vooral gepassioneerd. Zo kan je de bar van Baarle 90 het beste definiëren. Niks moet alles mag. Wil je na het werk of de vrijdagavond met enkele collega's en vrienden het weekend inzetten met enkele hapjes erbij? Graag, we verwennen u met plezier met een uitgebreide lijst aan hippe en traditionele drankjes.

Via de overzichtelijke en leerrijke wijnkaart kan u zelf "the perfect match" vinden tussen gerecht en wijn. Mede dankzij het feit dat er heel wat nauwkeurig geselecteerde wijnen per glas of per fles aangeboden worden, kan u gemakkelijk van verschillende wijnen genieten gedurende de maaltijd.

Prijs-kwaliteit staat voorop!

Meer over restaurant Brasserie Baarle 90

Bekende brasserie trakteert zichzelf na 25 jaar op totale make-over.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 09 2017. Citaat:

De bekende gevel en de ­gigantische terracottapot hebben plaatsgemaakt voor een strakke voorbouw in hout en glas. Brasserie Latem bestaat dit weekend vijfentwintig jaar en viert dat met een totale make-over. En met een nieuw concept. “Maar we pretenderen niet dat we een Japans restaurant zijn”, zegt chef en zaakvoerder Peter Van den Bossche.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Latem

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Venuez Hospitality Awards 2016

Verschenen in eigen redactie op 13 12 2016.
foto restaurant BLVD Boutique

In het casino van Knokke werden naar jaarlijkse gewoonte de Venuez Hospitality Awards uitgereikt.

Ziehier een overzicht:

  • Best Hospitality Concept: Boury, Roeselare
  • Best Restaurant Concept: Baracca, Leuven
  • Best Bar Concept: Bar Burbure, Antwerpen
  • Best Restyling: Cuchara, Lommel
  • Culinary Talent: Dimitri Proost, Dim Dining, Antwerpen
  • Rookie of the Year: Sam D’Huyvette, BLVD Boutique, Sint-Martens-Latem
  • Entrepreneur of the Year: John Verept, RAS, Antwerpen
  • Best Cocktailbar: Bijou, Antwerpen
  • Best Bartender: Didier Van Den Broeck, Dogma, Antwerpen
  • Best Hotel Concept: Jam, Brussel
  • Best Coffee Concept: Butcher's Coffee, Antwerpen
  • Best Barista: Marc Daniels, Kaffabar, Brussel
  • Dare Devil Concept: Proof, Gent
  • Best Design: Jam, Brussel

Markies de Salade, Deurle

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 04 05 2016. Citaat:
foto restaurant Markies de Salade

Markies de Salade te Deurle is, volgens hun eigen website, een '100% plantaardig' restaurant. Interessant genoeg voor Caroline De Ruyck, voor Goesting magazine, om het eens uit te proberen.

Hier krijg je inderdaad geen vlees, noch tarwe, gluten, geraffineerde suikers, zuivel of soja. Caroline proefde vegan kipspiesjes, die lekker mals en met een krokant korstje nauwelijks van 'echt' te onderscheiden was. De Indiase pompoensoep was een smaakexplosie met veel gember en curry madras en ook het huisgemaakte 'rauwe' brood was heel lekker. De smaak van de hoofdgerechten daarentegen werden een tikkletje te eentonig bevonden.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Markies de Salade

L'Autre Vie, Sint-Martens-Latem

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 10 02 2016. Citaat:
foto restaurant L'Autre Vie

In een grondig gerenoveerde art deco-villa te Sint-Martens-Latem staat er sinds eind 2015 het nieuwe restaurant L'Autre Vie.

In Goesting magazine wordt het restaurant al van bij het eerste bezoek geselecteerd voor de Gouden Goesting 2016. Het driegangenmenu was van hoog niveau en alle gerechten waren met veel stijl gepresenteerd. 'Deze chef kent zijn klassiekers, maar voegt er een moderne, Aziatische toets aan toe', zo luidt de samenvatting in het magazine.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Autre Vie

Deboeveries

Verschenen in Captain Critic op 14 07 2015. Citaat:
foto restaurant Deboeveries

Captain Critic ging langs bij Deboeveries in Sint-Martens-Latem en koos voor het maandmenu als eerste kennismaking.

Zijn ervaring was positief: lekkere, eerlijke gerechten in een mooi kader, royale porties en een uitstekende bediening.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Deboeveries

Nieuws uit de omgeving van Sint-Martens-Latem

Jan Verhelst

Verschenen in In Search of Taste op 11 03 2018. Citaat:
foto restaurant Jan Verhelst

Een chef met een eigenheid kan ik altijd appreciëren. En ook de Oosterse invloeden vielen bij ons goed in de smaak. Al moet ik zeggen dat sommige combinaties niet altijd voor de hand liggend zijn. Wat maakt dat deze keuken niet direct ieders smaak zal zijn. Maar dat wil daarom niet zeggen dat je dit restaurant links moet laten liggen. Integendeel! Ga er zeker eens langs en laat Jan je meenemen op ontdekkingsreis om zo je smakenpalet te verruimen!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Jan Verhelst

Bastide 71

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 13 09 2017. Citaat:
foto restaurant Bastide 71

Conclusie? We hebben lekker gegeten in een aangename omgeving. De hedendaagse keuken van Bastide 71 is echt een aanwinst voor Deinze.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bastide 71

Joery De Lille is beste sommelier van België

Verschenen in hln.be op 18 10 2016. Citaat:
foto restaurant Horseele - Ghelamco Arena

Joery De Lille mag zich de beste Belgische sommelier van 2016 noemen. De wijnober van restaurant Horseele in Gent won in Dilbeek de finale van de Belgische Sommeliersgilde. Hij haalde het van Gianluca Di Taranto (The Jane) en Stéphane Dardenne (La Table de Maxime).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Horseele - Ghelamco Arena

Bakkerij Amaryllis wordt brasserie met traiteur

Verschenen in hln.be op 01 09 2016. Citaat:
foto restaurant Aan Tafel met Amaryllis

"Bakkerij Amaryllis heropent zaterdag als de brasserie-traiteurzaak 'Aan tafel met Amaryllis'. Chef-kok David Dick gaat hiervoor in zee met Bart Verdonckt van cateringzaak Baveco."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Aan Tafel met Amaryllis

Mac Pudding, Eke

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 29 06 2016. Citaat:
foto restaurant Mac Pudding

Caroline van Goesting magazine beleefde een zomerse avond bij Mac Pudding te Eke.

Op een prachtig terras vlak aan het jaagpad langs de Schelde was het genieten geblazen van lekkere Vlaamse gerechten met een Schotse touch en van attente uitbaters met een hart voor hun klanten.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mac Pudding

Chef-kok Peter Aesaert naar Bocuse d’Or

Verschenen in vtm.be op 27 04 2016. Citaat:
foto restaurant Café Hubert - Viteux

Op 10 en elf mei vindt in Boedapest de Europese finale plaats van de Bocuse d'Or, de meest prestigieuze internationale kookwedstrijd. Ons land wordt weer vertegenwoordigd door chef-kok Peter Aesaert van Kasteel Viteux in De pinte.

Bekijk de reportage op VTM Nieuws

Meer over restaurant Café Hubert - Viteux

Facelift voor restaurant Hedera, Deinze

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 01 2016. Citaat:
foto restaurant Hedera

De voorbije maanden werd restaurant en tearoom Hedera te Deinze grondig gerenoveerd. Jens Engels en zijn partner Florence nemen de zaak over van zijn ouders en transformeerde het tot een hedendaagse horecazaak.

Ook de keuken wordt er verjongd maar zonder de bestaande klanten uit het oog te verliezen. Jens legt uit aan Het Nieuwsblad: 'In de keuken zelf blijven we klassiekers aanbieden zoals Scampi Hedera en ons vispannetje, terwijl we voor onze lunch wekelijks een suggestie naar voren schuiven zoals hutsepot of visgratin. Ook de koffiekaart wordt uitgebreid.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Hedera

Lam Thai, Melle

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 02 09 2015. Citaat:
foto restaurant Lam Thai

Over Lam Thai te Melle citeren we best de conclusie van Goesting magazine: 'Wat op tafel komt, is van begin tot eind de Thaise keuken op zijn subliemst: supervers bereid, mooi om naar te kijken, pittig zonder dat de stoom uit je oren komt, geserveerd met geurige jasmijnrijst en als kers op de taart afgewerkt met frisse verse kruiden.'

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lam Thai

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.