Restaurant Sint-Lambrechts-Woluwe
Zoek een restaurant in Sint-Lambrechts-Woluwe
Nieuws uit de omgeving van Sint-Lambrechts-Woluwe
Restaurant Brinz’l in Ukkel wint Gouden Delta 2017.
Verschenen in eigen redactie op 23 05 2017.
Restaurant Brinz’l in Ukkel heeft de Gouden Delta 2017 gewonnen. De Zilveren en Bronzen Delta gaan naar respectievelijk restaurant Brugmann in Vorst en Poivre Noir in Eigenbrakel.
Dat werd bekendgemaakt op 23 mei 2017 bij de voorstelling van de Delta Gids Brussel 2017.
Bekijk: restaurants uit dit artikel
Cru & Cuit
Verschenen in De Standaard Magazine op 13 05 2017. Citaat:
Cru is niet zomaar een voedingswinkel, Cuit geen klassiek restaurant. Beide vormen een nieuw belevingsconcept (van de Colruyt Group) waar kijken, kiezen, proeven, kopen en eten met elkaar verenigd worden.
De culinaire stijl is huiselijk, het comfort en de service zijn basic, maar de ingrediënten zijn vers en van prima kwaliteit.
Beoordeling prijs-kwaliteit: goed.
Maxime Colin, Kraainem
Verschenen in Avocado van de duivel op 10 05 2017. Citaat:
Het hoofdgerecht zal duif zijn, en daarbij krijgen we een lekker gecorseerde rode wijn met cherry toetsen van Domaine des 2 ânes Appellation Corbières Contrôlée 2015. Wat een leuk etiket ook ! Over dat duifje gesproken, dat is er (uiteraard) ééntje uit Anjou en perfect gebakken: lekker crispy velletje, mooi rosé vanbinnen, zo zalig! Daarbij komt artisjok in verschillende bereidingen, een kroketje van foie, een super intens afsmakend cremeke van paprika en een mooie rijke saus met sherry. Dit is genieten!
Kumiko, Brussel
Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 27 04 2017. Citaat:
Eén ding staat vast, hier schuiven we opnieuw aan (zeker voor € 89 voor 4 personen), voor een snelle hap voor een avondje stappen, met vrienden om ook na het eten nog lang te blijven plakken of zelfs met onze kroost tijdens een dagje Brussel. Kumiko zou mooi betekenen, wat ons betreft staat het nu ook voor lekker!
Bozar Brasserie in Brussel: schone culinaire kunsten
Verschenen in knackweekend.be op 13 04 2017. Citaat:
Wij bestelden, ondanks de gepeperde prijs, pastei waarmee chef Karen Torosyan de titel behaalde van 'Wereldkampioen pasteibakken Bocuse d'Or'.
Die snede pastei was een culinair monument, een op kamertemperatuur opgediende mozaïek van varkensvlees en eendenlever, verrijkt met pistache en omhuld met gelei en goud gebrande ovenkorst met reliëftekening (39 euro).
Aan Tafel: La Marie-Joseph
Verschenen in De Standaard Magazine op 08 04 2017. Citaat:
De specialiteit van La Marie Joseph is alles wat uit de zee komt, er staat dan ook een vivarium in de zaal. Op het menu staan al sinds mensenheugnis dezelfde klassiekers, aangevuld met seizoensgebonden gerechten die elk jaar terugkomen.
La Marie Joseph is niet goedkoop, maar de porties zijn royaal. Dus heb je meestal na een voor-en hoofdgerecht geen honger meer.
Proefwerk: Luka
Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 08 04 2017. Citaat:
Het idee achter Luka is al even simpel als sterk: van 8 uur 's morgens tot 5 uur 's avonds serveert Kamala Dassantos gerechten die in al hun eenvoud toch boordevol smaak zitten.
JAM by Vini Divini
Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 29 03 2017. Citaat:
Vincenzo Marino van de bekende micro-enoteca Vini Divini neemt het bijbehorende restaurant voor zijn rekening, vandaar de naam JAM by Vini Divini.
Omdat dit hipster central is, kleden we ons navenant om ietwat te kunnen blenden. Het aan de buitenkant architecturaal banale gebouw is binnenin onwaarschijnlijk spectaculair, kunstzinnig en hip ingericht door Atelier Lionel Jadot uit Tervuren. Ruwe beton, blote baksteen en ongeschaafd hout zijn de dominante materialen.
Op het gelijkvloers bevindt zich achter de cocktailbar het pizza- en pastarestaurant.
L’Écailler du Palais Royal
Verschenen in Captain Critic op 23 03 2017. Citaat:
Sinds 1967 klom het restaurant in 1999 tot 2 sterren, om ze in dit decennium opnieuw te verliezen.
Michelin besloot wellicht terecht dat anno 2017 dit restaurant zich onvoldoende vernieuwd heeft om nog tot de culinaire top te behoren, maar dat maakt de gerechten er niet minder lekker op en de bediening is uitzonderlijk.
L’Écailler houdt halsstarrig vast aan een grandeur die je nog maar moeilijk vindt, en speelt hierdoor in zijn eigen klasse. Als wij verder kunnen zien, is het omdat we op de schouders van reuzen staan. L’Écailler du Palais Royal is een reus, en de luitenant is blij dat hij er opnieuw heeft kunnen eten.
'Charlotte Café Cuisine' in Ukkel: buurtbistro herleeft
Verschenen in knackweekend.be op 21 03 2017. Citaat:
Bij mooi weer zijn de plaatsen op het verhoogde terras voor de deur geliefd. Binnen wacht een ruime bar met krukken, waarop gedronken, gegeten en gediscussieerd kan worden. Vanaf de oude schoolstoelen aan de met formica bedekte tafels hebben de bezoekers zicht op de keuken.
Je bent in Charlotte Café Cuisine welkom vanaf het ontbijt tot laat in de avond. De suggesties van de dag staan in het Frans op een leien bord geschreven.