Restaurant Schaarbeek
Zoek een restaurant in Schaarbeek
In de pers: Schaarbeek
Chez Marraine, Schaarbeek
Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 06 2017. Citaat:
Klaar voor het echte werk: een Sergent Pepper (€ 16) en een signature Le Marraine (€ 16), respectievelijk een rundburger met geitenkaas en pepersaus en een gepaneerde-kipburger met gebraiseerd witloof, pancetta, cheddar en een eigen sausje. Over de rundburger enkel complimenten. Het is een smakelijk én perfect rosé gebakken rondje gehakt en de geitenkaas zorgt voor een verrassend frisse toets.
Al Matbakh, Schaarbeek
Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 06 04 2016. Citaat:
Voor Goesting magazine was het zomer op het bord bij Al Matbakh te Schaarbeek. Dit Marokkaanse eethuis straalt één en al authenticiteit en gezelligheid uit.
Daarbij hoort natuurlijk ook lekkere Marokkaanse kost, royale porties en heel vriendelijke en attente bediening. Het was echt genieten!
Beoordeling: 4 sterren.
Aan Tafel: Bowery
Verschenen in De Standaard Magazine op 28 03 2015. Citaat:
"Maxime Maizers is een jonge kok met talent die zijn best doet. Met een beknoptere spijskaart is hij in staat om nog beter te doen."
Nieuws uit de omgeving van Schaarbeek
Aan Tafel: Le Transvaal
Verschenen in vierbordjes.be op 13 01 2018. Citaat:
Filet pur van Simmenthal, kalfszwezerik, kabeljauw, fazant, haas: ook in de hoofdgerechten gaat het er bourgondisch aan toe. De klassieker "fazant à la brabançonne" wordt goed uitgevoerd, met witloof, veenbes en pommes dauphines, en tot mijn genoegen krijg ik niet alleen de borst maar ook kleinere kluifstukjes geserveerd (€ 24).
Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed)
La Cevicheria
Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 21 09 2017. Citaat:
Als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel. Klopt als een bus, want na twee vestigingen in de lichtstad is er nu ook een Brussels bijhuis van La Cevicheria, gespecialiseerd in in citrussap gemarineerde rauwe vis, geopend. Het blijkt hipster hq van deze zomer te zijn.
Laure Genonceaux, Brinz'L Ukkel: Chaudfontaine Lady Chef of the Year
Verschenen in hln.be op 19 09 2017. Citaat:
Laure Genonceaux van restaurant Brinz'L in Ukkel is dinsdag verkozen tot Chaudfontaine Lady Chef of the Year. Zij volgt Julie Baekelandt van C-Jules uit Zottegem op.
'Charlotte Café Cuisine' in Ukkel: buurtbistro herleeft
Verschenen in knackweekend.be op 21 03 2017. Citaat:
Bij mooi weer zijn de plaatsen op het verhoogde terras voor de deur geliefd. Binnen wacht een ruime bar met krukken, waarop gedronken, gegeten en gediscussieerd kan worden. Vanaf de oude schoolstoelen aan de met formica bedekte tafels hebben de bezoekers zicht op de keuken.
Je bent in Charlotte Café Cuisine welkom vanaf het ontbijt tot laat in de avond. De suggesties van de dag staan in het Frans op een leien bord geschreven.
Amen, Elsene
Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 22 02 2017. Citaat:
Voor het hoofdgerecht gaan we de luxueuze toer op: maine-anjou rund (€ 42,50) en kalfszwezerik (37,50). De kwaliteit van de ingrediënten is onmiskenbaar. Het rundvlees smelt op m'n tong. Ge-wel-dig! Dat het perfect bleu chaud gebakken is, kunnen we enkel toejuichen. Ook de wintergroentjes erbij zien er mooi uit en zijn simpel, maar o zo lekker. Over de kalfszwezerik evenzeer enkel complimenten: krokant vanbuiten, mals vanbinnen, met een smakelijk assortiment champignons erbij.
Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België
Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.
Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.
Bekijk: restaurants uit dit artikel
En Face de Parachute, Elsene
Gespot op het web
Verschenen in eigen redactie op 03 11 2016.
Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant En Face de Parachute te Elsene.
Lees het verslag
Let's Dim Sum, Ukkel
Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 09 2016. Citaat:
Voor authentieke dim sum moet je volgens Goesting Vlaams-Brabant bij Let's Dim Sum te Ukkel zijn.
Hier wordt deze Chinese specialiteit vakkundig door twee kokkinnen à la minute bereid. De hapjes die Goesting magazine voorgeschoteld kreeg, waren allemaal heel smakelijk en licht.
Beoordeling: 3 sterren.
Vijf finalisten 'Eerste Kok van België 2017' zijn bekend
Verschenen in standaard.be op 11 07 2016. Citaat:
Op 3 oktober 2016 zullen vijf chefs meedingen voor de titel Eerste Kok van België 2017. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Club Prosper Montagne.
De vijf finalisten zijn Jean-Jacques Danthine (La Meilleure Jeunesse, Brussel), Bart Hoornaert (La Durée, Izegem), Lukas Moonens (Bistro Margaux, Sint-Martens-Bodegem), Anthony Stoop (Pigas, Sint-Niklaas en Likoké, Les Vans) en Glenn Verhasselt (Sir Kwinten, Lennik).
Lees het volledige artikel (externe link)
Bekijk: restaurants uit dit artikel
Le Passage, Ukkel
Verschenen in Kris Kookt op 08 06 2016. Citaat:
Bij zijn bezoek aan Le Passage te Ukkel kreeg Kris Kookt van de chef te horen dat in zijn keuken alles huisgemaakt is en dat ook de verschillende kruiden vers in de tuin worden gekweekt.
Het werd dan ook een zeer geslaagd diner. Chef Rocky Renaud kent de traditionele Franse keuken als geen ander en behoudens enkele schoonheidsfoutjes genoot Kris van een heerlijke maaltijd. Hier gaan harmonie en perfectie hand in hand.