Restaurant Schaarbeek
Zoek een restaurant in Schaarbeek
In de pers: Schaarbeek
Chez Marraine, Schaarbeek
Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 06 2017. Citaat:
Klaar voor het echte werk: een Sergent Pepper (€ 16) en een signature Le Marraine (€ 16), respectievelijk een rundburger met geitenkaas en pepersaus en een gepaneerde-kipburger met gebraiseerd witloof, pancetta, cheddar en een eigen sausje. Over de rundburger enkel complimenten. Het is een smakelijk én perfect rosé gebakken rondje gehakt en de geitenkaas zorgt voor een verrassend frisse toets.
Nieuws uit de omgeving van Schaarbeek
Michelin Gids 2020 - nieuwe sterren
Verschenen in eigen redactie op 19 11 2019.
Bij de 3 sterren blijft de situatie onveranderd. Enkel het Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens krijgt drie sterren toegekend.
Nieuwkomer met 2 sterren is restaurant Cuchara te Lommel, van chef-kok Jan Tournier.
Nieuwkomers met één ster zijn:
- La Canne en Ville, Brussel
- Le Gastronome, Paliseul
- Essenciel, Leuven
- Souvenir, Gent
- Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
- Ogst, Hasselt
- L.E.S.S, Brugge
Bekijk: restaurants uit dit artikel
Gault Millau 2020 - bekroningen
Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019.
Overzicht awards Gault Millau 2020:
- Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
- Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
- Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
- Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
- Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
- Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
- Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
- Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
- Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
- Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
- Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
- Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
- Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
- Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
- Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
- De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
Vieux Château (Modave) - De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
- De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)
Bekijk: restaurants uit dit artikel