Restaurant Paliseul
Zoek een restaurant in Paliseul
In de pers: Paliseul
Gault Millau 2020 - bekroningen
Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019.
Overzicht awards Gault Millau 2020:
- Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
- Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
- Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
- Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
- Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
- Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
- Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
- Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
- Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
- Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
- Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
- Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
- Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
- Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
- Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
- De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
Vieux Château (Modave) - De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
- De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)
Brasseries 'Les Terrasses de l'Our', Paliseul
Verschenen in vierbordjes.be op 25 03 2017. Citaat:
Dit kleine Ardense dorp telt nu een sterrenrestaurant, een brasserie en vier hotels met in totaal 29 kamers.
Dat Maxime Collard, een jonge chef van 31, dit allemaal in goede banen leidt, met dit niveau van kwaliteit, is een sterke prestatie.