Restaurant Oudenburg

Zoek een restaurant in Oudenburg

Nieuws uit de omgeving van Oudenburg

"Hoogdagen Savarin komen terug". Nieuwe uitbaters investeren in interieur en topchef.

Verschenen in hln.be op 08 12 2017. Citaat:
foto restaurant Savarin

Met Thierry Debal en Annick Dayer heeft restaurant Savarin nieuwe uitbaters. Samen met chef-kok Thierry De Clerck willen ze het restaurant terugbrengen naar de hoogdagen. “De Savarin is en blijft een begrip”, weten de zaakvoerders.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Savarin

Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017.
foto restaurant Plat Prefere

Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:

  • Schnitzel - Antwerpen
  • Tou.Gou - Brugge
  • Signatuur - Hoogstraten
  • Het Verschil - Lede
  • Au Filet de Sole - De Panne
  • Xaler - Ronse
  • Plat Préfére - Snaaskerke
  • Faraya - Wemmel

meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Damas

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 11 09 2017. Citaat:
foto restaurant Damas

Niet ver van de Oostendse uitgaansbuurt treffen we een stukje Syrië: Damas. Binnenin trekt een grote foto van Oostende de aandacht, en op de kaart staan - naast veel Syrische specialiteiten - ook broodjes en hamburgers. Van ons hadden ze gerust volledig de Syrische kaart mogen trekken. De vriendelijke gastvrouw waarschuwt ons meteen: het bordje gemengd (€ 19) met fattoush (een oosterse salade), taboulé (een bulgurslaatje), hummus (een kikkererwtendip) en mutabal (een aubergine-yoghurtdip) voor twee personen is een flinke portie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Damas

De Kruidenmolen

Verschenen in eigen redactie op 02 09 2017.
foto restaurant De Kruidenmolen

Bron: Youtubekanaal De Kruidenmolen

Meer over restaurant De Kruidenmolen

Aan Tafel: Kromme Elleboog

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 08 2017. Citaat:
foto restaurant Kromme Elleboog

De gulheid van de kok werd nog maar eens benadrukt bij het nagerecht: een enorme portie versgedraaid vanilleijs met aardbeien, en gekarameliseerde appeltjes met speculoosijs.

Kromme Elleboog is een eethuis zoals er meer zouden moeten zijn aan de Belgische kust.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kromme Elleboog

Bistro Mathilda, Oostende

Verschenen in Avocado van de duivel op 16 06 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Mathilda

Het hoofdgerecht is een royaal bord met een stukje krokant gebakken schelvis, andijvie, een kroketje van schelvislever en zeekraal. Normaal gezien komt er geplette aardappel bij, maar je kan dus ook voor de Sana-versie kiezen, met een extra portie groentjes. Wij deden dat, maar we zijn niet echt zeker of die vraag goed doorgekomen is, want we kunnen ook nog wel aardappel ontwaren. Maakt niet zo uit, het smaakt goed, en het sausje erbij is ook fingerlicking good! Echt een royale portie, het doet ons wat vrezen om het dessert nog te helemaal op te krijgen…

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Mathilda

Bie Koen, Oostende

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 31 05 2017. Citaat:

Onder het motto 'minder is meer' kookt Koen er in een piepklein keukentje met een beperkte kaart. De mooi gedekte tafeltjes staan vrij dicht bij elkaar in een warm interieur, een haardvuur aan de ene kant en een intrigrerend kunstwerk aan de andere bepalen mee de sfeer van dit huiskamerrestaurantje.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bie Koen

Histoires d'O, Oostende

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Histoires d'O

De brasserie onderging begin dit jaar van boven tot onder een grondige make-over.Hier binnenstappen geeft nu onmiddellijk een behaaglijk, huiselijk gevoel.

Tomaat-garnaal (€ 22) is een klassieker in de Koningin der Badsteden en er verschijnen dan ook twee mooie gepelde tomaten en een verzorgd slaatje op tafel, met in een apart kommetje frietjes. De tomaten zijn royaal gevuld.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Histoires d'O

Brasserie Du Parc, Oostende

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 30 03 2017. Citaat:
foto restaurant Brasserie Du Parc

Deze grande dame uit het begin van de twintigste eeuw houdt koppig stand tussen de flatgebouwen.

Onlangs kwam ze echter in nieuwe handen, maar aan het intussen beroemde art-deco interieur werd niet geraakt: hier noemt het toilet nog lavatory en wordt de koffie geserveerd in zilveren filters.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Du Parc

Next generation: 't Oosthof in Snellegem

Verschenen in eigen redactie op 20 02 2017.
foto restaurant 't Oosthof

In de reeks 'Next Generation' ging de Krant van West-Vlaanderen op zoek naar families waar de liefde voor het vak wordt doorgegeven. Zo kwamen ze terecht in restaurant-tearoom-feestzaal 't Oosthof te Snellegem, nabij Jabbeke.

In 't Oosthof ademen vader Mario Afschrift, moeder Blandine Strubbe, dochters Sara en Loes en schoonzoon Maarten Demonie horeca en zin voor ondernemen uit. Grootmoeders keuken wordt er alle eer aangedaan. Het bereiden van al die producten, met de nodige creativiteit, met een team van mensen die de finesse in de vingers hebben, is het dagdagelijkse ritueel.

't Oosthof kenmerkt zich als een in 941 (!) opgetrokken centrale hoeve. Waar ooit de Ridders van Rode, parteniers van de Graaf van Vlaanderen, rijk tafelden in dit Merovingisch kroondomein, kan je nu genieten van een lunch, een gastronomisch diner en verschillende menuformules. In de tearoom kan je genieten van pannenkoeken, ijsjes en andere smakelijke zoetigheden. Ook feesten tot 120 personen zijn mogelijk.

Meer over restaurant 't Oosthof

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.