Restaurant Oostkamp

Zoek een restaurant in Oostkamp

In de pers: Oostkamp

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Schatteman

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Nieuws uit de omgeving van Oostkamp

Cafedraal, Brugge

Verschenen in eigen redactie op 20 05 2017.
foto restaurant Cafedraal

In het hart van Brugge vindt u in Cafedraal een lekkere Frans-Belgische keuken, met eigenzinnige toets en een passie voor streekproducten.

Cafedraal ademt geschiedenis uit door haar 15de eeuwse geklasseerde ambtswoning, prachtig gerenoveerd in 2011. Heden en verleden omarmen elkaar in een uitgekiend, rustgevend hedendaags interieu

Hier eet u seizoens- en streekgebonden gerechten bereid met liefde voor het vak. Eten van bij ons, kabeljauw uit de Noordzee, slibtongetjes, asperges, witlof, een huisbereide steak tartaar. Of wat dacht u van een gerecht waarin het plaatselijke bier Brugse Zot verwerkt werd? U wordt vergast op meer dan een culinair avontuur…

Rust, midden in de stad. U ontdekt het op het grote, rustgevende terras waar u kan genieten van een glaasje bubbels, een hapje of een lekkere, uitgebalanceerde lunch.

Intiem met z’n tweetjes, in groep, voor een businesslunch of een groot feest. Hier wordt iedereen gesoigneerd, volgens de regels van de kunst, met de nodige égards.

Meer over restaurant Cafedraal

Bruut: verfijning in de smaak

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 03 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Bruut

De kwaliteit van een duifgerecht is vaak een maatstaf voor kunde.

Timperman slaagt grandioos met een sublieme bereiding duif met rode biet. De poten van de duif zijn gelakt, de filet perfect gegaard. Hierbij serveert hij nog gepofte rode biet, zoet zure rode biet en zwarte look.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Bruut

Georges crush on @Guillaume, Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 12 12 2016.
foto restaurant Guillaume

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Guillaume te Brugge.

Lees het verslag

Meer over restaurant Guillaume

Gastrobar Hubert in Brugge: De bakens verzetten

Verschenen in Weekend Knack op 13 10 2016. Citaat:
foto restaurant Hubert Gastrobar

WeekendKnack at een smakelijke maaltijd bij Gastrobar Hubert te Brugge. De dorade van de grill kwam puur natuur op tafel en de aan het spit bereide piepkuiken verscheen in een stalen pot met onder meer aardappel in veldkleed. Ook de gerechten om te delen vielen erg in de smaak.

Beoordeling keuken: 7,5/10
Prijs/kwaliteit: 7,5/10

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Hubert Gastrobar

The stars make no noise @ Den Gouden Harynck

Verschenen in eigen redactie op 28 09 2016.
foto restaurant Den Gouden Harynck

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan De Gouden Harynck te Brugge.

Lees het verslag

Meer over restaurant Den Gouden Harynck

Chef 'Kok Au Vin' is nieuwe kaasambassadeur

Verschenen in hln.be op 01 09 2016. Citaat:
foto restaurant Bistro Kok Au Vin

"Jürgen Aerts, de chef-kok van toprestaurant Kok Au Vin in de Ezelstraat, is de nieuwe ambassadeur van de Brugse Kaasmarkt. De achtste editie vindt op zondag 4 september plaats op 't Zand. Aerts krijgt de titel voor een jaar, omdat hij vaak kookt met kaas. Eerder al waren onder meer Philippe Serruys (Den Gouden Harynck) en Filip Claeys (De Jonkman) ambassadeur. De Kaasmarkt lokt in Brugge elk jaar zo'n 20.000 liefhebbers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Kok Au Vin

Brugse topchef ruilt haute cuisine voor pop-up met grill en biefstuk: Den Vleestoog van 23 juni.

Verschenen in standaard.be op 17 06 2016. Citaat:
foto restaurant Zeno

Chef Reinout Reniere sluit restaurant Zeno en opent tot eind september een nieuw concept in hetzelfde pand alvorens definitief te sluiten.

De kaart met culinaire hoogstandjes wordt vervangen door twee grote krijtborden met daarop het nieuwe menu: worst, entrecote, côte à l’os en andere grill- en barbecuegerechten. Die verorbert u niet aan het chique meubilair van Zeno, maar wel aan de plaatsvervangende picknicktafels. Welkom in pop-uprestaurant Den Vleestoog.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zeno

Eetcafé Vino Vino in Brugge: Blues, booze & lekkere tapas

Verschenen in knackweekend.be op 28 10 2015. Citaat:

Vino Vino te Brugge is in eerste instantie een praatcafé waar, om de plotse honger te stillen, altijd wel iets lekkers te verkrijgen is.

Achim Vandenbussche trekt iedere ochtend naar de winkel, waar hij de ingrediënten koopt en de inspiratie opdoet voor de potjes die hij die dag gaat koken.

Alles is dus vers bereid en dat ondervonden ook de recensenten van WeekendKnack, die goed aten en dronken en een heel gezellige avond beleefden.

Beoordeling keuken: 7,5/10.
Prijs/kwaliteit: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé Vino Vino

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015.
foto restaurant Brasserie Boulevard blvd.

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Smily coucous @ Passion for Food te Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 12 03 2015.

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Passion for Food te Brugge.

Lees het verslag

Meer over restaurant Passion For Food

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.