Restaurant Oostkamp

Zoek een restaurant in Oostkamp

In de pers: Oostkamp

Restaurant Schatteman, Hertsberge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 02 12 2015. Citaat:
foto restaurant Schatteman

Noorzeekrab, avocado, mango en bouillabaisse, was maar één van de voltreffers die Goesting magazine proefde bij restaurant Schatteman te Hertsberge. De overige gerechten volgden helemaal dezelfde lijn en de hele avond benadrukte het grote talent van de chef en ook de professionele en hartelijke bediening van gastvrouw Marieke Moyaert.

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Schatteman

Bistro Boshuis, Hertsberge: Ongecompliceerd lekker

Verschenen in knackweekend.be op 27 11 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro Boshuis

"Als hapje was er rillettes van varken met rode biet en kapperbes. De voorgerechten waren Bekegemse eendenlever, gebakken en als terrine, met grondwitloof, peer en zoetzure siroopsaus en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren met granaatappel, hangop en yuzu. Beide gerechten waren royaal, verzorgd en smakelijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Boshuis

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013.

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

restaurants uit dit artikel

Nieuws uit de omgeving van Oostkamp

Brugse topchef ruilt haute cuisine voor pop-up met grill en biefstuk: Den Vleestoog van 23 juni.

Verschenen in standaard.be op 17 06 2016. Citaat:
foto restaurant Zeno

Chef Reinout Reniere sluit restaurant Zeno en opent tot eind september een nieuw concept in hetzelfde pand alvorens definitief te sluiten.

De kaart met culinaire hoogstandjes wordt vervangen door twee grote krijtborden met daarop het nieuwe menu: worst, entrecote, côte à l’os en andere grill- en barbecuegerechten. Die verorbert u niet aan het chique meubilair van Zeno, maar wel aan de plaatsvervangende picknicktafels. Welkom in pop-uprestaurant Den Vleestoog.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zeno

Restaurant Le Mystique in Brugge: Verfijnd tafelen in Brugs burgerpaleisje

Verschenen in knackweekend.be op 16 03 2016. Citaat:
foto restaurant Le Mystique

Restaurant Le Mystique is gevestigd in het vijfsterrenhotel Heritage te Brugge en is indrukwekkend ingericht. Kristallen luchters, marmeren schouwen, opgeblonken parketvloeren, spiegels met gouden randjes en tafelkleden, hier dineer je in alle rust in een romantisch decor.

WeekendKnack werd bediend door een gemotiveerd zaalteam en genoot van feestelijk gepresenteerde, moderne gastronomie.

Meer over restaurant Le Mystique

Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit in september 2016 de deuren

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 11 2015. Citaat:
foto restaurant De Karmeliet

Geert Van Hecke sluit in september 2016 de deuren van zijn driesterrenrestaurant De Karmeliet te Brugge. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt.

'We sluiten De Karmeliet, maar blijven actief met onze bistro Refter', vertelt Van Hecke aan Het Laatste Nieuws. 'Samen met mijn vrouw Mireille, wil ik daarnaast in een pand dat aansluit op de bistro een nieuw, maar kleinschalige zaak openen die op maat zal gesneden zijn van wat we zelf in de nabije toekomst op culinair vlak nog willen doen.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Karmeliet

Eetcafé Vino Vino in Brugge: Blues, booze & lekkere tapas

Verschenen in knackweekend.be op 28 10 2015. Citaat:

Vino Vino te Brugge is in eerste instantie een praatcafé waar, om de plotse honger te stillen, altijd wel iets lekkers te verkrijgen is.

Achim Vandenbussche trekt iedere ochtend naar de winkel, waar hij de ingrediënten koopt en de inspiratie opdoet voor de potjes die hij die dag gaat koken.

Alles is dus vers bereid en dat ondervonden ook de recensenten van WeekendKnack, die goed aten en dronken en een heel gezellige avond beleefden.

Beoordeling keuken: 7,5/10.
Prijs/kwaliteit: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé Vino Vino

Videovoorstelling Di Coylde

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014.
foto restaurant Di Coylde

Verscholen in een groene oase aan de rand van Beernem, ligt het landgoed Di Coylde.

Meer over restaurant Di Coylde

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014.

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Bekijk: restaurants uit dit artikel

'Eén restaurant is moeilijker dan een keten'
Thierry Canetta, zaakvoerder Ellis Gourmet Burger

Verschenen in tijd.be op 22 08 2014. Citaat:
foto restaurant Ellis Gourmet Burger

"Ondertussen blijven van de vijf oprichters nog twee zaakvoerders over en is Ellis Gourmet Burger een geöliede, geprofessionaliseerde machine. 'Voor het einde van dit jaar komt er een achtste vestiging in Leuven en openen we de eerste buitenlandse Ellis in Rotterdam.' Ook op de agenda staan Luik, Namen en Amsterdam. 'Ik zie minstens 30 Ellis Gourmet Burgers in België. Ook in Frankrijk en Luxemburg zien we mogelijkheden.' Ambitieus, maar Canetta maakt zich sterk dat de moeilijkste fase achter de rug is. 'Als restauranthouder moet je alles zijn: een culinaire kenner, een marketeer, een people manager en een ondernemer. Eenmaal je een keten hebt, kan je specialisten aannemen. Zo kan ik de taken waar ik zelf minder goed in ben, delegeren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Agnes Goyvaerts bezoekt d'Afspanning te Beernem
The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 07 06 2014. Citaat:
foto restaurant d'Afspanning

Interieur?
Klassiek-modern, chic met mooie materialen en verschillend volgens de kamers.

Keuken?
De chef heeft ervaring opgedaan in zaken als Manoir Stuyvenberg, Maison Vandamme en Oud Sluis. Daardoor geeft hij zijn klassiek achtergrond een hedendaagse .schwung

Extra?
De royale porties, bescheiden prijzen. Je zit ruim en bij mooi weer is er de aansluitende tuin.

Meer over restaurant d'Afspanning

Dineren op vijftig meter hoogte
Bistronomie in the sky: 24-25-26 mei 2014

Verschenen in hln.be op 04 04 2014. Citaat:
foto restaurant De Kruidenmolen

"Brugge is een nieuw gastronomisch evenement rijker. Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 mei komt het concept 'Bistronomie in the sky' naar Oud Sint-Jan. Je kan er dineren bij Brugse chefs op een groot platform op 50 meter hoogte."

"Volgens hun concept kiezen de initiatiefnemers voor chefs van restaurants die net onder het sterrenniveau blijven, maar die wel goed bezig zijn. In Brugge zijn dat Rock Fort (met chefs Hermes Vanliefde en Peter Laloo), Bruut (Bruno en Bas Timperman), Kok au Vin (Jürgen Aerts), Tom's Diner (Tom Mestdagh), 't Apertje (Leo Callewaert), Bonte B (Bernard Bonte), Lieven (Lieven Vynck) en De Kruidenmolen (Stijn Bauwens)."

Meer info: www.bistronomieinthesky.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.