Restaurant Oostkamp

Zoek een restaurant in Oostkamp

Nieuws uit de omgeving van Oostkamp

Hertog Jan sluit de deuren

Verschenen in tijd.be op 14 01 2018. Citaat:
foto restaurant Hertog Jan

Eind dit jaar sluit het driesterrenrestaurant Hertog Jan zijn deuren. Chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens serveren op 22 december de laatste gerechten in hun verbouwde hoeve in Zedelgem.

Meer info via website Hertog Jan

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Hertog Jan

New Senses

Verschenen in Brugse vertellementjes op 09 01 2018. Citaat:
foto restaurant New Senses

We krijgen een bord met een viertal bladerdeeggebakjes. Met kabeljauw, jachtworst, chorizo en een worstenbroodje. Vers gemaakt, lekker knapperig, een leuke kennismaking met de Portugese keuken. Daarna krijgen we nog een drietal kroketten die mooi in twee zijn verdeeld, net als het bladerdeeggebak. Melkvarken, brandade van kabeljauw en garnalen passeren de revue.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant New Senses

Restaurant 't Apertje in nieuwe handen

Verschenen in KW.be op 09 01 2018. Citaat:
foto restaurant 't Apertje

Xavier De Moor en Daisy Devos, bekend van het Oostkerkse restaurant Bruegel, zijn de nieuwe uitbaters van 't Apertje.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Apertje

Aan tafel bij Tou Gou in Brugge: winkelen in een lunchrestaurant

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 04 01 2018. Citaat:
foto restaurant Tou.Gou

Terug in België wilde Oosterlinck een traiteurszaak beginnen. Maar chef Van Aerde had meer zin in een nieuw restaurant. Dus vonden ze een interessant compromis: ze richtten een lunchrestaurant in dat tegelijk een delicatessenwinkel is.

Vooraan, in de koeltoog, liggen kaas, de betere charcuterie en een paar afhaalgerechten. Tegen de muur zetten een paar rekken het winkelgevoel voort. Daarmee blijft er in deze voormalige slagerij nog net genoeg plaats voor zo’n 20 gasten. Die zijn verdeeld over kleine tafels tegen een blote bakstenen muur en een grote gastentafel achteraan, met als decor een verzameling mooi uitgelichte wijnflessen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tou.Gou

Le Mystique, pure klasse

Verschenen in Be-Gusto op 12 12 2017. Citaat:
foto restaurant Le Mystique

Le Mystique is een klassieke gastronomische tempel waar een jong team de nieuwe grenzen van het gastronomische genot bepaalt. Een absolute aanrader voor een stijlvol diner in een romantisch kader.

Sommelier Cathy Verbeeke zorgt voor de kwalitatieve wijn begeleiding met de juiste schwung en professionalisme.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Mystique

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:
foto restaurant Nona

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Cantine Copine

Verschenen in elidesc says op 25 08 2017. Citaat:
foto restaurant Cantine Copine

Als hoofdgerecht staat vandaag zeebaars met pasta, broccoli en tomaat op het lunchmenu. De wijnliefhebber schakelt over naar wit en krijgt daarbij een Chardonnay van Domaine Pisse-Loup (€ 8) voorgesteld. Ik bruiswater verder en geniet van het visje op mijn bord. Karen Keygnaert wou met Cantine Copine terug naar een vlotte keuken zonder toeters en sterren. We beamen dat ze in haar opzet geslaagd is.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cantine Copine

Prestige, ontbijt in een andere stijl

Verschenen in Brugse vertellementjes op 22 08 2017. Citaat:
foto koffiebar Prestige

Op het kaartje op tafel staan een tweetal ontbijten. Een gewoon ontbijt kost €12,50 en daarvoor krijg je een flinke portie. Ons mandje was gevuld met een pistolet, sandwich, croissant en een chocoladekoek per persoon. Koffie, confituren en kaas kregen we ook, geen hesp, normaal gezien ook fruitsap maar dat was op. In de plaats daarvan kregen we twee koffies naar keuze. Het lekkere en versgebakken wafeltje erbij was een leuk extraatje. Het champagne ontbijt kost €50 voor twee personen, je krijgt dan yoghurt extra en een halve fles champagne.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Prestige

Tompouce

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 22 08 2017. Citaat:
foto restaurant Tompouce

Zonder twijfel is dit terras een van de mooiste van de stad: je kijkt er uit op eeuwenoude gebouwen en toeristen van alle formaten passeren er de revue. Dat terras is nu volledig vernieuwd. Comfortabele stoelen en zwarte tafels met rode lopers staan er mooi geschikt. Wij zoeken het tafeltje met het beste uitzicht en verkennen de kaart. De volledige Belgische keuken lijkt van de partij: konijn op grootmoeders wijze, stoofvlees, vol-au-vent,... Toeristen krijgen hier een staalkaart van onze kookkunsten voorgeschoteld!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tompouce

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.