Restaurant Oostkamp

Zoek een restaurant in Oostkamp

In de pers: Oostkamp

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Schatteman

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bistro Boshuis, Hertsberge: Ongecompliceerd lekker

Verschenen in knackweekend.be op 27 11 2014. Citaat:
foto restaurant Bistro Boshuis

"Als hapje was er rillettes van varken met rode biet en kapperbes. De voorgerechten waren Bekegemse eendenlever, gebakken en als terrine, met grondwitloof, peer en zoetzure siroopsaus en carpaccio van sint-jakobsschelpdieren met granaatappel, hangop en yuzu. Beide gerechten waren royaal, verzorgd en smakelijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Boshuis

Nieuws uit de omgeving van Oostkamp

Bruut: verfijning in de smaak

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 03 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Bruut

De kwaliteit van een duifgerecht is vaak een maatstaf voor kunde.

Timperman slaagt grandioos met een sublieme bereiding duif met rode biet. De poten van de duif zijn gelakt, de filet perfect gegaard. Hierbij serveert hij nog gepofte rode biet, zoet zure rode biet en zwarte look.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Bruut

Proefwerk: Zet'joe

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 01 2017. Citaat:
foto restaurant Zet'joe

Resencent Jan Scheidtweiler zat aan tafel bij Zet'Joe in Brugge.

"Zoals Leonard Cohen een buitengewone stem had, zo toont Geert Van Hecke in Zet'Joe zijn unieke kookstijl. De meester is terug: Hallelujah!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zet'joe

Gastrobar Hubert in Brugge: De bakens verzetten

Verschenen in Weekend Knack op 13 10 2016. Citaat:
foto restaurant Hubert Gastrobar

WeekendKnack at een smakelijke maaltijd bij Gastrobar Hubert te Brugge. De dorade van de grill kwam puur natuur op tafel en de aan het spit bereide piepkuiken verscheen in een stalen pot met onder meer aardappel in veldkleed. Ook de gerechten om te delen vielen erg in de smaak.

Beoordeling keuken: 7,5/10
Prijs/kwaliteit: 7,5/10

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Hubert Gastrobar

The stars make no noise @ Den Gouden Harynck

Verschenen in eigen redactie op 28 09 2016.
foto restaurant Den Gouden Harynck

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan De Gouden Harynck te Brugge.

Lees het verslag

Meer over restaurant Den Gouden Harynck

Chef 'Kok Au Vin' is nieuwe kaasambassadeur

Verschenen in hln.be op 01 09 2016. Citaat:
foto restaurant Bistro Kok Au Vin

"Jürgen Aerts, de chef-kok van toprestaurant Kok Au Vin in de Ezelstraat, is de nieuwe ambassadeur van de Brugse Kaasmarkt. De achtste editie vindt op zondag 4 september plaats op 't Zand. Aerts krijgt de titel voor een jaar, omdat hij vaak kookt met kaas. Eerder al waren onder meer Philippe Serruys (Den Gouden Harynck) en Filip Claeys (De Jonkman) ambassadeur. De Kaasmarkt lokt in Brugge elk jaar zo'n 20.000 liefhebbers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Kok Au Vin

Brugse topchef ruilt haute cuisine voor pop-up met grill en biefstuk: Den Vleestoog van 23 juni.

Verschenen in standaard.be op 17 06 2016. Citaat:
foto restaurant Zeno

Chef Reinout Reniere sluit restaurant Zeno en opent tot eind september een nieuw concept in hetzelfde pand alvorens definitief te sluiten.

De kaart met culinaire hoogstandjes wordt vervangen door twee grote krijtborden met daarop het nieuwe menu: worst, entrecote, côte à l’os en andere grill- en barbecuegerechten. Die verorbert u niet aan het chique meubilair van Zeno, maar wel aan de plaatsvervangende picknicktafels. Welkom in pop-uprestaurant Den Vleestoog.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Zeno

Eetcafé Vino Vino in Brugge: Blues, booze & lekkere tapas

Verschenen in knackweekend.be op 28 10 2015. Citaat:

Vino Vino te Brugge is in eerste instantie een praatcafé waar, om de plotse honger te stillen, altijd wel iets lekkers te verkrijgen is.

Achim Vandenbussche trekt iedere ochtend naar de winkel, waar hij de ingrediënten koopt en de inspiratie opdoet voor de potjes die hij die dag gaat koken.

Alles is dus vers bereid en dat ondervonden ook de recensenten van WeekendKnack, die goed aten en dronken en een heel gezellige avond beleefden.

Beoordeling keuken: 7,5/10.
Prijs/kwaliteit: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé Vino Vino

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014.

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Bekijk: restaurants uit dit artikel

'Eén restaurant is moeilijker dan een keten'
Thierry Canetta, zaakvoerder Ellis Gourmet Burger

Verschenen in tijd.be op 22 08 2014. Citaat:
foto restaurant Ellis Gourmet Burger

"Ondertussen blijven van de vijf oprichters nog twee zaakvoerders over en is Ellis Gourmet Burger een geöliede, geprofessionaliseerde machine. 'Voor het einde van dit jaar komt er een achtste vestiging in Leuven en openen we de eerste buitenlandse Ellis in Rotterdam.' Ook op de agenda staan Luik, Namen en Amsterdam. 'Ik zie minstens 30 Ellis Gourmet Burgers in België. Ook in Frankrijk en Luxemburg zien we mogelijkheden.' Ambitieus, maar Canetta maakt zich sterk dat de moeilijkste fase achter de rug is. 'Als restauranthouder moet je alles zijn: een culinaire kenner, een marketeer, een people manager en een ondernemer. Eenmaal je een keten hebt, kan je specialisten aannemen. Zo kan ik de taken waar ik zelf minder goed in ben, delegeren.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.