Restaurant Merksplas

Zoek een restaurant in Merksplas

Nieuws uit de omgeving van Merksplas

Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017.
foto restaurant Plat Prefere

Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:

  • Schnitzel - Antwerpen
  • Tou.Gou - Brugge
  • Signatuur - Hoogstraten
  • Het Verschil - Lede
  • Au Filet de Sole - De Panne
  • Xaler - Ronse
  • Plat Préfére - Snaaskerke
  • Faraya - Wemmel

meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant 't Verschil

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Bar-Bistro Vin Perdu, Oud-Turnhout

Verschenen in Kris Kookt op 01 11 2016. Citaat:
foto restaurant Bar Bistro Vin Perdu

Vin Perdu te Oud-Turnhout veranderde zijn concept van restaurant naar bar bistro. Voor de verbouwingen werd interieurarchitect Lieven Musschoot onder de arm genomen en het resultaat is een prachtig geheel.

Kris Kookt genoot van de jonge en frisse indruk. Hij koos voor de vijfgangenmenu 'sharing plates', waarbij de borden in het midden op tafel worden gezet en het de bedoeling is om te delen. De gerechten waren lekker en smaakvol maar misten soms een beetje pit en durf.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bar Bistro Vin Perdu

Au Comptoir meets Resto Lewis: 4-hands diner

Verschenen in Kris Kookt op 11 10 2016. Citaat:
foto restaurant Lewis

Twee topchefs, Thomas Snijders (Lewis, Hoogstraten) en Ivan Menten (Au Comptoir, Gierle), die samen één menu verzorgen, dat is vuurwerk gegarandeerd.

Kris Kookt mocht het zelf beleven en het was de moeite. Topgerechten, topbier, topwijnen, deze twee chefs zijn gewoonweg kunstenaars met hun eigen kookstijl maar met dezelfde passie voor het koken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lewis

Capriani, Turnhout: een vleugje Italië op de Grote Markt van Turnhout

Verschenen in Kris Kookt op 06 04 2016. Citaat:
foto restaurant Capriani

Voor Kris Kookt is het duidelijk. Om een echte Italiaanse sfeer te proeven kan je zeker bij Capriani te Turnhout terecht.

Het interieur, het Italiaans personeel en natuurlijk het eten laten je genieten van de typische zuiderse sfeer. Kris genoot van zijn maaltijd, al kan er nog een beetje aan de presentatie gewerkt worden. Hij komt zeker nog terug om ook nog andere gerechten op de kaart te proberen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Capriani

Het Atelier by Domus Casei, Turnhout

Verschenen in Goesting Antwerpen op 02 03 2016. Citaat:
foto restaurant Het Atelier by Domus Casei

Kaaswinkel Domus Casei te Turnhout veranderde recent van locatie en opende meteen ook een restaurant, Het Atelier by Domus Casei.

Het vlees wordt hier geleverd van slagerij Dierendonck en de meeste bereidingen gebeuren uiteraard met kaas uit eigen winkel.

Goesting Antwerpen heeft hier lekker gegeten en genoten van een topbediening.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Atelier by Domus Casei

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.