Restaurant Merelbeke

Zoek een restaurant in Merelbeke

Nieuws uit de omgeving van Merelbeke

Brasserie Boulevard

Verschenen in Captain Critic op 07 06 2018. Citaat:
foto restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Brasserie Boulevard behoort tot de categorie van de ‘betere brasserie’, zoals je misschien wel kan verwachten in Sint-Martens-Latem (denk in hetzelfde genre bv. ook aan Brasserie Latem, even verder op dezelfde Kortrijksesteenweg). Duurder dan een gewone brasserie, maar de kwaliteit ligt er doorgaans dan ook een stuk hoger. De combinatie van lekkere klassiekers met een vriendelijke bediening maakt van Brasserie Boulevard een adres waar de kapitein zich nog wel ’s zal laten zien

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Jan Verhelst

Verschenen in In Search of Taste op 11 03 2018. Citaat:
foto restaurant Jan Verhelst

Een chef met een eigenheid kan ik altijd appreciëren. En ook de Oosterse invloeden vielen bij ons goed in de smaak. Al moet ik zeggen dat sommige combinaties niet altijd voor de hand liggend zijn. Wat maakt dat deze keuken niet direct ieders smaak zal zijn. Maar dat wil daarom niet zeggen dat je dit restaurant links moet laten liggen. Integendeel! Ga er zeker eens langs en laat Jan je meenemen op ontdekkingsreis om zo je smakenpalet te verruimen!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Jan Verhelst

Rooselaer

Verschenen in In Search of Taste op 13 02 2018. Citaat:
foto restaurant Rooselaer

Bij het hoofdgerecht kan je steeds kiezen uit de klassieke kreeft gegrild op houtvuur of een wisselend hoofdgerecht. Dit was deze keer houtduif en daar ging ook onze keuze naar uit. Op het bord kwam naast de duif ook nog een lekkere rösti van winerkooltjes, butternut, rode biet en jus van Muscat. Dit gerecht was een schot in de roos en was samen met de reefilet de ster van de avond!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Rooselaer

L'Esco, Wetteren

Verschenen in In Search of Taste op 26 01 2018. Citaat:
foto restaurant L' Esco

Sommige restaurants volgen dikwijls ‘trends’ en missen een beetje een eigenheid. Je kan ze een beetje in hetzelfde hokje plaatsen. Een hokje waar Stef Buelens van L’Esco niet in past want hij brengt een keuken die toch een tikkeltje anders is. Dat ‘tikkeltje anders zijn’ vertaald zich in zijn gerechten door andere smaakcombinaties en een artistieke presentatie. Stef doet lekker zijn eigen zin en dit kan ik alleen maar aanmoedigen. Dit ‘tegendraadse’ en ‘rebelse’ vind je niet alleen terug in de gerechten, maar ook in de wijnkaart. 

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L' Esco

Baarle 90: Europese keuken met een Belgische touch.

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant Brasserie Baarle 90

Aangezien de bistro in het hartje van Latem ligt, kan het niet anders dan dat hier tal van verschillende invloeden op het bord verschijnen. En neen we hebben het niet over schilderkunsten. Chef Jérôme en zijn team verwennen u graag met hun Europese keuken dat beïnvloed wordt door hun eigen Belgische touch.

Strak, geraffineerd maar vooral gepassioneerd. Zo kan je de bar van Baarle 90 het beste definiëren. Niks moet alles mag. Wil je na het werk of de vrijdagavond met enkele collega's en vrienden het weekend inzetten met enkele hapjes erbij? Graag, we verwennen u met plezier met een uitgebreide lijst aan hippe en traditionele drankjes.

Via de overzichtelijke en leerrijke wijnkaart kan u zelf "the perfect match" vinden tussen gerecht en wijn. Mede dankzij het feit dat er heel wat nauwkeurig geselecteerde wijnen per glas of per fles aangeboden worden, kan u gemakkelijk van verschillende wijnen genieten gedurende de maaltijd.

Prijs-kwaliteit staat voorop!

Meer over restaurant Brasserie Baarle 90

Brasserie Juste

Verschenen in june.be op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant Brasserie Juste

Tom De Poortere maakte een bewuste keuze toen hij samen met zijn partner Wendy Hoefman Brasserie Juste startte. Klassiekers tot in de perfectie bereiden. Niks van nieuwlichterij, ook geen de- en reconstructies, want daar heeft hij een broertje aan dood. En zo vind je op de kaart, naast vol-au-vent, ook stoofvlees, garnaalkroket, salades en ribstuk van West-Vlaams Rood.

De wijnkaart is gevarieerd en volledig en voor de bierkaart, met enkele zeer lokale bieren, doen we een speciale vermelding. Die passen uitstekend bij het soort keuken dat Juste wil brengen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Juste

Bistro Gustaaf

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 05 10 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Gustaaf

De ontvangst is warm, net als de sfeer en de look van het Scandinavische interieur. Zoals het een goede bistro die 'werkt met wat voor handen is' betaamt, is de kaart klein: een handvol voorgerechten, telkens vier soorten burgers, salades en desserts, zeven grillgerechten en stoofpotjes, stuk voor stuk bijzonder eerlijk geprijsd en zoveel mogelijk bereid met producten van eigen kweek.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Gustaaf

Bekende brasserie trakteert zichzelf na 25 jaar op totale make-over.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 09 2017. Citaat:

De bekende gevel en de ­gigantische terracottapot hebben plaatsgemaakt voor een strakke voorbouw in hout en glas. Brasserie Latem bestaat dit weekend vijfentwintig jaar en viert dat met een totale make-over. En met een nieuw concept. “Maar we pretenderen niet dat we een Japans restaurant zijn”, zegt chef en zaakvoerder Peter Van den Bossche.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Latem

Van ontbijt over lunch tot taart in Bar Tout Court

Verschenen in hln.be op 02 03 2017. Citaat:
foto restaurant Bar Tout Court

Het is na hun tapasbar Bar Picar en cocktailbar Lemon Bar hun derde zaak die ze in zes jaar tijd openen in Wetteren. "In Bar Tout Cour kan je 's morgens terecht in de koffiebar voor het ontbijt. We maken onze espresso's, cappucino's en machiato's volgens de regels van de kunst met de bonen van d'Or. We serveren daarbij verse brownies en koffiekoeken, yoghurt, granola's en vers fruit", zegt 'barista' Ben. Op zaterdag wordt dit uitgebreid tot een brunch.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bar Tout Court

Venuez Hospitality Awards 2016

Verschenen in eigen redactie op 13 12 2016.
foto restaurant Boury

In het casino van Knokke werden naar jaarlijkse gewoonte de Venuez Hospitality Awards uitgereikt.

Ziehier een overzicht:

  • Best Hospitality Concept: Boury, Roeselare
  • Best Restaurant Concept: Baracca, Leuven
  • Best Bar Concept: Bar Burbure, Antwerpen
  • Best Restyling: Cuchara, Lommel
  • Culinary Talent: Dimitri Proost, Dim Dining, Antwerpen
  • Rookie of the Year: Sam D’Huyvette, BLVD Boutique, Sint-Martens-Latem
  • Entrepreneur of the Year: John Verept, RAS, Antwerpen
  • Best Cocktailbar: Bijou, Antwerpen
  • Best Bartender: Didier Van Den Broeck, Dogma, Antwerpen
  • Best Hotel Concept: Jam, Brussel
  • Best Coffee Concept: Butcher's Coffee, Antwerpen
  • Best Barista: Marc Daniels, Kaffabar, Brussel
  • Dare Devil Concept: Proof, Gent
  • Best Design: Jam, Brussel

Meer over restaurant Boury

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.