Restaurant Lubbeek

Zoek een restaurant in Lubbeek

Nieuws uit de omgeving van Lubbeek

Michelin Gids 2020 - nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2019.
foto restaurant L.E.S.S.

Bij de 3 sterren blijft de situatie onveranderd. Enkel het Hof van Cleve van chef-kok Peter Goossens krijgt drie sterren toegekend.

Nieuwkomer met 2 sterren is restaurant Cuchara te Lommel, van chef-kok Jan Tournier.

Nieuwkomers met één ster zijn:

  • La Canne en Ville, Brussel
  • Le Gastronome, Paliseul
  • Essenciel, Leuven
  • Souvenir, Gent
  • Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
  • Ogst, Hasselt
  • L.E.S.S, Brugge

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Gastrobar Hop

Verschenen in Feeling.be op 06 04 2018. Citaat:
foto restaurant Gastrobar Hop

Het lunchmenu gaat van start met een verrassend hapje: vlaswijting in een krokant korstje van bierbeslag. Daarbij komt een lepeltje pesto van daslook en een dressing van mierikswortel. Zo wordt het frisse, seizoensgebonden verhaal van de chef geïntroduceerd. Een speciaal woordje van lof toch ook voor het origineel afsmakende brood, met een hint van citrus en anijs.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gastrobar Hop

Proefwerk: Eed, Leuven

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 12 01 2018. Citaat:
foto restaurant Eed

Het strak ingerichte restaurant aan het gerechtsgebouw - bemerk het woordspelletje in de naam - heeft alles in huis om het de Leuvense foodie naar zijn zin te maken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Eed

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Sticks & Bowls

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 21 09 2017. Citaat:
foto restaurant Sticks and Bowls

Het duurt niet lang om onze poké bowls op tafel te krijgen, want in se moet je enkel nog de juiste ingrediënten bij elkaar gooien. In ons geval zijn dat gebakken kip, ananas, rode bonen, kerstomaatjes, maïs, wortel, gember, koriander, sla en currydressing in de ene bowl (€12), en rauwe tonijn, mango, edamameboontjes, wakame, rodekool, wortel, gember, sushirijst en srirachadressing in de andere bowl (€ 15).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sticks and Bowls

Bavet by Deliveroo

Verschenen in Leven in Leuven op 10 09 2017. Citaat:
foto restaurant Bavet

De spaghetti (een bavegarian voor mij en een Kenny the phoenix voor mijn vriend) werd geleverd in een stevig plastic potje met de bijhorende kaas apart verpakt.

En het mag gezegd: de spaghetti was heerlijk: de pasta was niet te plat gekookt en de saus was heel erg smakelijk. Ik genoot van de vegetarische balletjes (geleverd door Greenway). Bij de levering hoorden ook twee grote bavetten, kwestie van niet al smikkelend onze kleren te bevuilen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bavet

Steve Van Bael tekent maandelijks nieuwe strip voor Brasserie Gempemolen

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 08 2017. Citaat:
foto restaurant Gempemolen

De Tieltse striptekenaar Steve Van Bael maakt, in samenspraak met Hans Meus van Brasserie Gempemolen in Sint-Joris-Winge, maandelijks een strip bij de nieuwe menukaart.

Steve heeft al een groot aantal strips gemaakt en werkt vaak in opdracht.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gempemolen

Het Land aan de Overkant

Verschenen in Leven in Leuven op 27 06 2017. Citaat:
foto restaurant Het Land Aan De Overkant

Een diner bij het Land aan de Overkant moet je delen met vrienden, dan smaken deze culinaire hoogstandjes het beste. Ook ditmaal had de chefkok het onderste uit de kast gehaald. Het ene oog- en tongstrelende gerecht na het andere passeerde aan onze tafel. Enkel tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht duurde de wachttijd wat te lang.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Land Aan De Overkant

Karamna, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 06 2017. Citaat:
foto restaurant Karamna

Voor een romantische tête-à-tête bij kaarslicht of een Instagramwaardige picture perfect maaltijd hoef je hier niet te komen, voor een snelle en lekkere Libanese hap dan weer wel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Karamna

Taste, Leuven

Verschenen in elidesc says op 05 06 2017. Citaat:
foto restaurant Taste

Nu begrijp ik waarom die Instagram & co posts waarvan sprake steeds met enthousiasme over Taste rapporteerden. Ik sluit me wat het eten betreft absoluut bij deze enthousiastelingen aan, alleen vind ik als nogal introverte persoon de chef en de gastvrouw net iets té aanwezig.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Taste

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.