Restaurant Lubbeek

Zoek een restaurant in Lubbeek

Nieuws uit de omgeving van Lubbeek

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Sticks & Bowls

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 21 09 2017. Citaat:
foto restaurant Sticks and Bowls

Het duurt niet lang om onze poké bowls op tafel te krijgen, want in se moet je enkel nog de juiste ingrediënten bij elkaar gooien. In ons geval zijn dat gebakken kip, ananas, rode bonen, kerstomaatjes, maïs, wortel, gember, koriander, sla en currydressing in de ene bowl (€12), en rauwe tonijn, mango, edamameboontjes, wakame, rodekool, wortel, gember, sushirijst en srirachadressing in de andere bowl (€ 15).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sticks and Bowls

Het Land aan de Overkant

Verschenen in Leven in Leuven op 27 06 2017. Citaat:
foto restaurant Het Land Aan De Overkant

Een diner bij het Land aan de Overkant moet je delen met vrienden, dan smaken deze culinaire hoogstandjes het beste. Ook ditmaal had de chefkok het onderste uit de kast gehaald. Het ene oog- en tongstrelende gerecht na het andere passeerde aan onze tafel. Enkel tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht duurde de wachttijd wat te lang.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Het Land Aan De Overkant

Karamna, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 07 06 2017. Citaat:
foto restaurant Karamna

Voor een romantische tête-à-tête bij kaarslicht of een Instagramwaardige picture perfect maaltijd hoef je hier niet te komen, voor een snelle en lekkere Libanese hap dan weer wel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Karamna

Taste, Leuven

Verschenen in elidesc says op 05 06 2017. Citaat:
foto restaurant Taste

Nu begrijp ik waarom die Instagram & co posts waarvan sprake steeds met enthousiasme over Taste rapporteerden. Ik sluit me wat het eten betreft absoluut bij deze enthousiastelingen aan, alleen vind ik als nogal introverte persoon de chef en de gastvrouw net iets té aanwezig.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Taste

Officina 500

Verschenen in Leven in Leuven op 22 05 2017. Citaat:
foto restaurant Officina 500

Als hoofdgerecht kregen we een aantal verschillende soorten ravioli. Deze gang sprong er voor mij uit echt door de originele smaakcombinaties.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Officina 500

Saki Sushi, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 05 10 2016. Citaat:

Blikvanger bij Saki Sushi te Leuven is de indrukwekkende sushiboot. Je kan er zelf de lading samenstellen.

Bart Billen en tafelgenoot deden juist dat en kozen voor een mengeling van 49 stuks. Enkele vielen wat etgene maar de grote meerderheid waren gewoon goed met als uitschieter de pikante zalm, die echt top was.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Saki Sushi

La Filosofia, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 29 06 2016. Citaat:
foto restaurant La Filosofia

De nieuwe stek van restaurant La Filosofia te Leuven is een mooie opwaardering. Het interieur is modern en luxueus met veel invallend licht.

Bart Billen van Goesting magazine genoot van lekkere huisgemaakte ravioli, die nog werd afgewerkt met goed doorsmakende salie. In tegenstelling tot de venusschelpen, die hem een zeer zoute nasmaak nalieten, viel de risotto wel erg in de smaak. Uiteraard sloot hij zijn avond af met een perfecte espresso.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Filosofia

Sticky Fingers BBQ, Leuven

Verschenen in Goesting Vlaams-Brabant op 01 06 2016. Citaat:
foto restaurant Sticky Fingers BBQ

Het is heerlijk fastfood op Amerikaanse wijze bij Sticky Fingers BBQ te Leuven.

Goesting Vlaams-Brabant ging helemaal uit zijn bol bij het bestellen en genoot van zalige barbecue wings, onion rings en nacho's. De spareribs zijn de signature dish van het huis en doen deze titel alle eer aan.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sticky Fingers BBQ

Bretoense Hoeve, Leuven

Verschenen in Leven in Leuven op 24 05 2016. Citaat:
foto restaurant De Bretoense Hoeve

Restaurant Bretoense Hoeve is een gevestigde waarde te Leuven en is al veertig jaar in de handen van dezelfde familie.

Ervaring zat dus en dat vertaalde zich voor Leven in Leuven ook op het bord. De carpaccio van Wagyu-rund was speciaal, de gebakken zeebaars met een bisque van grijze garnalen uiterst lekker. Het hoofdgerecht, een perfect gegrilde kalfsentrecôte met salieboter, vergezeld van 'echte' kroketjes was ook een pareltje.

Hier krijg je een echte klassieke Frans-Belgische keuken aan een heel mooie prijs.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Bretoense Hoeve

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.