Restaurant Lovendegem

Zoek een restaurant in Lovendegem

In de pers: Lovendegem

Vredesdreef 3

Verschenen in Captain Critic op 03 10 2017. Citaat:
foto restaurant Vredesdreef 3

Lekker eten, verzorgde presentatie, vriendelijke bediening en een aangenaam kader? Daarvoor zou je al ’s naar Vinderhoute trekken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Vredesdreef 3

Nieuws uit de omgeving van Lovendegem

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:
foto restaurant Nona

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Way, Gent

Verschenen in elidesc says op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant Way

In een tweede ronde krijgen we elk een bord met twee kommetjes: in het ene zit het stoofpotje met kikkererwten, wortel, ui en tomaat; in het andere quinoa met wat bieslook ter afwerking. Klein detail: van mijn kom blijkt een stukje afgebroken, iets waar ik persoonlijk een hekel aan heb. Dit doet gelukkig niets af aan het leuke eten, dat enkel nog beter wordt wanneer ook het derde deel van de lunch verschijnt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Way

Gent grote winnaar Michelinsterren.

Verschenen in tijd.be op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant Vrijmoed

Met een twee­de ster voor Vrij­moed (Mi­chael Vrij­moed) en een eer­ste ster voor Cham­bre Séparée (Kobe Des­ra­maults) en OAK (Mar­celo Bal­lar­din) maakt de Art­e­vel­de­stad een grote cu­li­nai­re sprong.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant La Source

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Baarle 90: Europese keuken met een Belgische touch.

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant Brasserie Baarle 90

Aangezien de bistro in het hartje van Latem ligt, kan het niet anders dan dat hier tal van verschillende invloeden op het bord verschijnen. En neen we hebben het niet over schilderkunsten. Chef Jérôme en zijn team verwennen u graag met hun Europese keuken dat beïnvloed wordt door hun eigen Belgische touch.

Strak, geraffineerd maar vooral gepassioneerd. Zo kan je de bar van Baarle 90 het beste definiëren. Niks moet alles mag. Wil je na het werk of de vrijdagavond met enkele collega's en vrienden het weekend inzetten met enkele hapjes erbij? Graag, we verwennen u met plezier met een uitgebreide lijst aan hippe en traditionele drankjes.

Via de overzichtelijke en leerrijke wijnkaart kan u zelf "the perfect match" vinden tussen gerecht en wijn. Mede dankzij het feit dat er heel wat nauwkeurig geselecteerde wijnen per glas of per fles aangeboden worden, kan u gemakkelijk van verschillende wijnen genieten gedurende de maaltijd.

Prijs-kwaliteit staat voorop!

Meer over restaurant Brasserie Baarle 90

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Jason Blanckaert trekt eind dit jaar de deur van restaurant J.E.F. dicht.

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 11 2017. Citaat:
foto restaurant J.E.F

Jason Blanckaert is er niet de man naar om zijn hele leven hetzelfde te doen. 'Als ik het gevoel krijg dat iets gaat beginnen tegen te steken, is het tijd om de stekker eruit te trekken. Door de twee Aroy Aroy-pop-ups kreeg ik de smaak van de Thaise keuken te pakken. Mijn broer Michael kookte Thais en ik was weggeblazen door de eenvoud en complexiteit. Dus wilden we samen doorgaan, samen Thais koken met een eigen identiteit.'

Aroy Aroy wordt eerst drie maanden een pop-up. 'Om te zien of het klikt tussen het pand en de Thaise keuken. En als dat het geval is, komt er, na een verbouwing, een écht Aroy Aroy-restaurant.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant J.E.F

Koppel start na twee jaar foodtruck eigen restaurant: Na' Guarà te Gent

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 11 2017. Citaat:
foto restaurant Na' Guarà

Volgens het koppel was er op het vlak van Zuid-Amerikaanse kost nog niet veel aanbod in Gent, zeker niet na de sluiting van het legendarische café El Negocito in de Brabantdam. “Je hebt wel de Mexicaanse tex mexrestaurants maar die hebben niet veel te maken met onze Zuid-Amerikaanse keuken”, zegt Jonckheere. “Wij staan voor artisanale gerechten en maken alles zelf: van onze empanadas tot onze kaasvingers.”

Ander kenmerk: de latino bieren, vruchtensappen én het principe: hoe meer vlees, hoe beter.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Na' Guarà

Roots

Verschenen in Captain Critic op 02 11 2017. Citaat:
foto restaurant Roots

Dat gezegd zijnde: Roots heeft een eigen stijl en signatuur, iets wat jammer genoeg maar al te zeldzaam wordt, en is meer dan terecht een culinaire hotspot. Dat er met seizoensingrediënten gewerkt wordt, is ook niet zomaar een holle belofte: hazelnoot, pompoen, knolselder, wilde eend, pastinaak, mandarijn … Kan de herfst beter in een aantal ingrediënten worden samengevat?

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Roots

De Rave

Verschenen in Captain Critic op 19 10 2017. Citaat:
foto restaurant De Rave

De duif is perfect van cuisson, mooi rood, en het portosausje smakelijk. De zoetige saus combineert mooi met het bittere witloof, dat het gros uitmaakt van de seizoensgroenten. Dat alles in combinatie met een fles Toscaanse Chianti Classico zorgt voor een gelukkige Captain Critic.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Rave

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.