Restaurant Lovendegem

Zoek een restaurant in Lovendegem

In de pers: Lovendegem

Vredesdreef 3

Verschenen in Captain Critic op 03 10 2017. Citaat:
foto restaurant Vredesdreef 3

Lekker eten, verzorgde presentatie, vriendelijke bediening en een aangenaam kader? Daarvoor zou je al ’s naar Vinderhoute trekken.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Vredesdreef 3

Fou du Goût, Lovendegem

Verschenen in eigen redactie op 20 10 2016.

Restaurant Fou du Goût is al sinds 2009 een vaste waarde in en rond Lovendegem.

Van bij het begin kenmerkt de stijl van chef Thomas Cocquyt zich door de bereiding van voortreffelijke gerechten, gebaseerd op een eerlijke keuken met kwaliteitsvolle en vooral verse producten.

In het voorjaar van 2016 creëerden Thomas en Marieke een nieuwe, spannende episode aan hun succesverhaal: het restaurant werd grondig verbouwd. Samen met het hele team kan Fou du Goût hun klanten nu nog beter bedienen, met oog voor detail in zowel de gerechten, het interieur, als in de bediening. Zo kunnen zij elke dag voortreffelijk koken, en kan je er een fijne ervaring beleven.

Bij Fou du Goût kan je zowel ‘s middags als ’s avonds genieten van een heerlijk menu, waar met passie aan is gewerkt. Zowel voor een gezellig diner, een snelle lunch of een zakendiner kan je er terecht en in de zomer is het genieten in de groene, gezellige tuin.

Meer over restaurant Fou du Goût

Nieuws uit de omgeving van Lovendegem

Da Gouden Klok

Verschenen in Captain Critic op 26 10 2018. Citaat:
foto restaurant De Gouden Klok

Ja, De Gouden Klok is een uiterst klassiek restaurant. Hipsters, scumbro’s en andere types van kwade wil zouden het misschien wat lacherig oubollig durven noemen, maar dan dwalen zij. Ja, ook Captain Critic houdt van restaurants die mee zijn met de laatste trends en chefs die zichzelf en hun zaak met de regelmaat van de klok heruitvinden, maar het één hoeft het andere niet uit te sluiten. Niets zo erg als eenheidsworst. De kapitein vindt het fantastisch dat er nog restaurants als De Gouden Klok bestaan, met een vakman in de keuken die al meer dan 30 jaar dezelfde gerechten bereidt en die gedurende al die tijd geperfectioneerd heeft.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Gouden Klok

Brasserie Boulevard

Verschenen in Captain Critic op 07 06 2018. Citaat:
foto restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Brasserie Boulevard behoort tot de categorie van de ‘betere brasserie’, zoals je misschien wel kan verwachten in Sint-Martens-Latem (denk in hetzelfde genre bv. ook aan Brasserie Latem, even verder op dezelfde Kortrijksesteenweg). Duurder dan een gewone brasserie, maar de kwaliteit ligt er doorgaans dan ook een stuk hoger. De combinatie van lekkere klassiekers met een vriendelijke bediening maakt van Brasserie Boulevard een adres waar de kapitein zich nog wel ’s zal laten zien

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Boulevard blvd.

Baarle 90: Europese keuken met een Belgische touch.

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant Brasserie Baarle 90

Aangezien de bistro in het hartje van Latem ligt, kan het niet anders dan dat hier tal van verschillende invloeden op het bord verschijnen. En neen we hebben het niet over schilderkunsten. Chef Jérôme en zijn team verwennen u graag met hun Europese keuken dat beïnvloed wordt door hun eigen Belgische touch.

Strak, geraffineerd maar vooral gepassioneerd. Zo kan je de bar van Baarle 90 het beste definiëren. Niks moet alles mag. Wil je na het werk of de vrijdagavond met enkele collega's en vrienden het weekend inzetten met enkele hapjes erbij? Graag, we verwennen u met plezier met een uitgebreide lijst aan hippe en traditionele drankjes.

Via de overzichtelijke en leerrijke wijnkaart kan u zelf "the perfect match" vinden tussen gerecht en wijn. Mede dankzij het feit dat er heel wat nauwkeurig geselecteerde wijnen per glas of per fles aangeboden worden, kan u gemakkelijk van verschillende wijnen genieten gedurende de maaltijd.

Prijs-kwaliteit staat voorop!

Meer over restaurant Brasserie Baarle 90

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Bekende brasserie trakteert zichzelf na 25 jaar op totale make-over.

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 09 2017. Citaat:

De bekende gevel en de ­gigantische terracottapot hebben plaatsgemaakt voor een strakke voorbouw in hout en glas. Brasserie Latem bestaat dit weekend vijfentwintig jaar en viert dat met een totale make-over. En met een nieuw concept. “Maar we pretenderen niet dat we een Japans restaurant zijn”, zegt chef en zaakvoerder Peter Van den Bossche.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Latem

Alix, Gent

Verschenen in Captain Critic op 03 07 2017. Citaat:
foto restaurant Alix - Table & Jardin d' Amis

De grootste trekpleister lijkt toch de zondagse picnic (brunch in de winter) te zijn, die doorgaat in de betoverende tuin.

De tuin moet ongetwijfeld een van de indrukwekkendste stadstuinen van Gent zijn. Volledig ommuurd, met grasperken, een terras, een zitput …

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Alix - Table & Jardin d' Amis

Kantien, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 27 04 2017. Citaat:
foto restaurant Kantien

Tapa na tapa verrast in positieve zin: telkens lekker, werelds en dus onze complimenten voor de chef.

Wat een plezierige plek - en dan spreek ik nog niet over het verhoogde terras met zicht op de sportieve Watersportbaan!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kantien

Venuez Hospitality Awards 2016

Verschenen in eigen redactie op 13 12 2016.
foto restaurant Boury

In het casino van Knokke werden naar jaarlijkse gewoonte de Venuez Hospitality Awards uitgereikt.

Ziehier een overzicht:

  • Best Hospitality Concept: Boury, Roeselare
  • Best Restaurant Concept: Baracca, Leuven
  • Best Bar Concept: Bar Burbure, Antwerpen
  • Best Restyling: Cuchara, Lommel
  • Culinary Talent: Dimitri Proost, Dim Dining, Antwerpen
  • Rookie of the Year: Sam D’Huyvette, BLVD Boutique, Sint-Martens-Latem
  • Entrepreneur of the Year: John Verept, RAS, Antwerpen
  • Best Cocktailbar: Bijou, Antwerpen
  • Best Bartender: Didier Van Den Broeck, Dogma, Antwerpen
  • Best Hotel Concept: Jam, Brussel
  • Best Coffee Concept: Butcher's Coffee, Antwerpen
  • Best Barista: Marc Daniels, Kaffabar, Brussel
  • Dare Devil Concept: Proof, Gent
  • Best Design: Jam, Brussel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Brasserie Noordhof, een toegankelijk concept.

Verschenen in eigen redactie op 20 10 2016.
foto restaurant Noordhof

De filosofie die schuilgaat achter 'brasserie Noordhof' is simpel en heeft niet veel uitleg nodig: een toegankelijk concept voor een breed publiek.

Zeg nu zelf lekker eten, lekker drinken & lekker leven, daar houdt toch iedereen van? Een brede kaart met vertrouwde gerechten, van een huisbereide vol-au-vent tot een perfect bereid stuk vlees. En in de zomer en het weekend: pannenkoeken, wafels of ijsjes tussendoor. Noordhof is complete verleiding. Voor gezinnen en voor andere levensgenieters.

Mooi interieur met open haard, terras en voor de kids een springkasteel en trampoline.

Voor de fietsers... Brasserie Noordhof ligt vlakbij knooppunten 72 en 85 uit het fietsknooppuntennetwerk van België.

Meer over restaurant Noordhof

Karreaux, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 07 09 2016. Citaat:

In de keuken van restaurant Karreaux te Gent staat de jonge chef Karel in de potten te roeren. Hij doet dat met vol overtuiging en succes. Goesting Oost-Vlaanderen genoot met volle teugen van een prima bereid en verfijnd menu.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Karreaux

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.