Restaurant Lochristi

Zoek een restaurant in Lochristi

In de pers: Lochristi

Fleur de Lys

Verschenen in Captain Critic op 31 01 2018. Citaat:
foto restaurant Fleur de Lys

De transformatie van restaurant Leys naar Fleur de Lys lijkt best een positieve verandering geweest te zijn. Een klassieke Franse keuken blijft de basis, maar moderne toetsen worden niet geschuwd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Fleur de Lys

Poer-voe, Lochristi

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 30 03 2017. Citaat:
foto restaurant Poer-Voe

Op de kaart staan overwegend brasserieklassiekers, maar ook vegetarische gerechten.

Al bij al hebben we degelijk gegeten voor een redelijk bedrag.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Poer-Voe

Nieuws uit de omgeving van Lochristi

Nieuwe gastropub te Gent: JOINT Dokkaffee

Verschenen in eigen redactie op 05 10 2017.
foto eetcafé JOINT Dokkaffee

In september 2017 opende gastropub JOINT Dokkaffee, aan de Handelsdokkaai 4 te Gent.

Heerlijk vertoeven in een boot !

Je kan er terecht voor een (h)eerlijke hap en tap. 8 geselecteerde bieren op tap, en voor frisdranken en huisbereide lunch en snacks worden zoveel mogelijk fair-trade producten gebruikt.

Bron: YouTube.com

Meer over eetcafé JOINT Dokkaffee

Café Theâtre en Boulangerie Bloch slaan de handen in elkaar

Verschenen in eigen redactie op 04 10 2017.

Vanaf maandag 9 oktober is Bloch terug beschikbaar in het hart van de stad, op enkele passen van de Veldstraat.

Cafe Theatre, gelegen in de Schouwburgstraat nabij de Kouter, zal van maandag tot zaterdag van 8u tot 18u een ruim Bloch assortiment aanbieden.

De bar van Cafe Theatre zal gedurende de ganse dag een plek zijn om te genieten van de befaamde Bloch producten. In de ochtend kan je er ontbijten en genieten van lekkere koffiekoeken, zoals de Arad (koffiekoek met chocloade en kaneel), de Exposition (malse boterkoek gevuld met krenten) of de Bolus (Bloch specialiteit op basis van bruine suiker en rozijnen). 's Middags staan de befaamde kaasrollen van Bloch en de quiches met ham en prei op het menu. In de namiddag het klein gebak van Bloch: de Gosette (appelflap), Merveilleux, Carré Frangipan en Chocoladebol (Bloch favoriet: soezen in chocolade omhuld).

De Bloch producten kunnen ook gewoon aan de toonbank gekocht worden, zo heeft Gent er opnieuw een Bloch verkooppunt bij.

Lees ook: artikel verschenen in Het Nieuwsblad

Meer over restaurant Cafe Theatre

Gekapt

Verschenen in elidesc says op 01 10 2017. Citaat:
foto restaurant Gekapt

Ik ben zelfs al tevreden van mijn keuze alvorens ik geproefd heb… De vol-au-vent ziet er net zo uit alsof ik die thuis gemaakt heb, alleen hoef ik er geen uren voor in de keuken te staan. De zalige combi van kip, gehaktballetjes en champignons krijgt het gezelschap van puree en een bladerdeegkoekje. Ik eet mijn vol-au-vent liever zonder bouché, bijgevolg ben ik blij dat ze voor zo’n type bladerdeeg gaan bij Gekapt. We genieten beiden van onze portie dagelijkse kost en de nodige calorieën voor het tweede deel van de werkdag.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gekapt

't Fondueloft, Gent

Verschenen in gentlemen.be op 13 09 2017. Citaat:
foto restaurant 't Fondueloft

Het gaat heel vlot in de keuken, want kort na onze aperitiefronde zijn alle schaaltjes en kommetjes op tafel geplaatst. We zien drie verschillende soorten vleesblokjes, met daarbovenop kleurrijke rijtjes gehaktballetjes – eveneens op drie verschillende manieren bereid. De kip, het varken en het rund zien er allemaal even vers uit. Ook de vis is populair en wordt samen met frieten al snel aangevuld. Naast de gepresenteerde gebruikelijke vissoorten vindt Gentelmen het leuk om te merken dat er ook wulken en mosselen in de aanbieding zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Fondueloft

Barbaro

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 12 09 2017. Citaat:
foto restaurant Barbaro

Ik lonk naar de antipasto om te delen, alleen liggen die prijzen (€ 25 à € 29) relatief hoog en aarzel ik of er daarna nog wel een pizza bij kan. De joviale uitbater van Limburgse oorsprong reikt ons echter de oplossing aan: deel één plank en vervolgens één pizza. Deal! Dus verschijnt eerst de Gustoso (€ 29) met Italiaanse charcuterie, kazen, gegrilde groenten en olijven als deelbaar voorgerecht. Het begeleidend huisgemaakt brood blijkt nog wat warm en hemels. Ook de vleesjes en kaasjes van excellente kwaliteit bevallen absoluut: denk pancetta, lardo, mortadella, denk pecorino, taleggio, gorgonzola.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Barbaro

Eat Love Lasagna

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 12 09 2017. Citaat:
foto restaurant Eat Love Lasagna

Vrij snel laat ik mijn oog vallen op de tasting menuformule (€ 35). Ik antwoord automatisch affirmatief als de ober vraagt of we dit menu tweemaal willen. Even later kijken we verlekkerd naar een plank antipastini met fritura mista van groenten (wortel, bloemkool en aubergine) en mini-mozzarella in buikspek van Cuore di Puglia. Verder wordt de tafel gevuld met focaccia, hummus van kikkererwten en gazpacho - een Spaans omwegje. Hoef ik nog te zeggen dat dit een stevige starter is? Gelukkig smaakt alles o zo vers en huisgemaakt!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Eat Love Lasagna

Brood-Boter

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 11 09 2017. Citaat:
foto koffiebar Brood-Boter

Brood-Boter is gevestigd in een lange, smalle ruimte, die ooit een schrijnwerkerij was. De aankleding is sober: betonnen vloer, witte muren, wat licht hout, een oude fiets en heel erg aangenaam licht. Op de kaart vind je naast verschillende soorten ontbijt ook broodjes, toast, salades, pasta's, quiche en meer.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Brood-Boter

Naturell, Gent

Verschenen in june.be op 29 08 2017. Citaat:
foto restaurant Naturell

Hebben we met alle zintuigen gegeten? Yep. Smaak- en geurzin zaten goed, we gaven onze ogen en oren de kost en konden het niet laten om aan de verse kruiden naast ons tafeltje te zitten frunniken. Een naturelle houding, quoi.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Naturell

Volta Summer Pop-Corn Camp

Verschenen in Captain Critic op 21 08 2017. Citaat:
foto restaurant Volta

De hoge maïs houdt de occasionele wind dan wel wat tegen, wat extra warmte is geen overbodige luxe op een gemiddelde zomeravond in Merendree. Met de extra warmte is de kapitein meteen ook gewapend voor het vervolg van het menu, met eerst en vooral boterzachte schelvis met tomaat en Taggiasca-olijf. Qua presentatie is het bord (zoals alle borden overigens) een plaatje: compositie, kleur: het klopt allemaal perfect. De vis, tomaten en olijven zorgen voor eenvoudige, pure smaken. Meer moet dat ’s zomers in een maïsveld in Merendree soms niet zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Volta

Eat Aly

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Eat Aly

Ik smul van mille foglie di melanzane: gegratineerde aubergines met parmezaan ( € 12). Super! Ik vervolg met tagliatelle salsiccia e tartufo, perfect beetgare pasta met een romige saus met stukjes worst en truffel ( € 17,50).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Eat Aly

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.