Restaurant Lasne

Zoek een restaurant in Lasne

In de pers: Lasne

Le Petit-Fils, Lasne

Verschenen in eigen redactie op 16 12 2016.
foto restaurant Le Petit-Fils

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Le Petit-Fils te Lasne.
Lees het verslag

Meer over restaurant Le Petit-Fils

La Saline

Verschenen in vierbordjes.be op 10 07 2015. Citaat:
foto restaurant La Saline

Bruno Vanspauwen ging langs bij La Saline. Achter het fornaus staat Bernard Decoux, die zich omschoolde van sommelier tot kok.

De keuken van La Saline wordt omschreven als 'rechttoe-rechtaan, genereus en familiaal, met aandacht voor lichtheid en zuivere smaken'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Saline

Nieuws uit de omgeving van Lasne

Michelingids 2019: nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2018.
foto restaurant Eed

Kregen een eerste ster:

  • Eed, Leuven – Philippe Heylen
  • Les Jardins d’Anais,  Groot-Hertogdom Luxemburg
  • Nathan, Antwerpen – Nathan Van Echelpoel
  • La Plage d’Amée, Jambes – Julien Wauthier
  • Francq, Antwerpen – Tim Meuleneire
  • La Ligne Rouge, Plancenoit – Benjamin Laborie
  • Little Paris, Waterloo – Arold Bourgeois

Kregen een tweede ster:

  • Ma Langue sourit, Oetrange, Groot-Hertogdom – Cyril Molard
  • La Table de Maxime, Our – Maxime Collard
  • La Paix, Anderlecht – David Martin

Bekijk: restaurants uit dit artikel

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:
foto restaurant Nona

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Restaurant Brinz’l in Ukkel wint Gouden Delta 2017.

Verschenen in eigen redactie op 23 05 2017.
foto restaurant Brugmann

Restaurant Brinz’l in Ukkel heeft de Gouden Delta 2017 gewonnen. De Zilveren en Bronzen Delta gaan naar respectievelijk restaurant Brugmann in Vorst en Poivre Noir in Eigenbrakel. 

Dat werd bekendgemaakt op 23 mei 2017 bij de voorstelling van de Delta Gids Brussel 2017.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Visrestaurant 'La Péniche' in Waver: Een omweg waard

Verschenen in knackweekend.be op 20 04 2017. Citaat:

Het repertoire is traditioneel Belgisch, naast enkele meer avontuurlijke suggesties. Oesters komen uit Zeeland, Bretagne of Normandië. Kreeften en krabben zitten in een leefbak. Ook de mosselliefhebber komt aan zijn trekken met een vijftiental bereidingen.

La Péniche laat proeven dat het niet noodzakelijk is naar de kust te reizen voor een goed stuk verse vis en eersteklas schaal- en schelpdieren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Peniche

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Loungeatude, Louvain-la-Neuve
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 10 11 2016.
foto restaurant Loungeatude

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Loungeatude te Louvain-la-Neuve.
Lees het verslag

Meer over restaurant Loungeatude

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016.
foto restaurant Quadras

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.