Restaurant Kruibeke

Zoek een restaurant in Kruibeke

In de pers: Kruibeke

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant Hofke Van Bazel

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

restaurants uit dit artikel

Nieuws uit de omgeving van Kruibeke

Op ontdekking in de nieuwe Dôme

Verschenen in Macaron Manon op 29 06 2017. Citaat:
foto restaurant Dôme

Maar het is vooral het hoofdgerecht dat ik me nog heel lang zal herinneren. Duif d’Anjou met artisjok en ongetwijfeld één van de beste sauzen die ik ooit geproefd heb. Gemaakt met de ingewanden van de duif en bijgevolg ontzettend intens en rijk van smaak, mooi glanzend van textuur en heerlijk bij een stukje duif, rosé vanbinnen maar krokant van vel. Het gerecht is pure power en toont de oprechte passie van een chef die duidelijk met liefde kookt. Ons glas biologische cabernet franc uit Bourgeuil past er prima bij.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Dôme

Barchel, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Barchel

De naam Barchel staat voor twee vriendinnen, Charlotte en Ellen, die enkele maanden geleden dit nieuwe ontbijt/lunch-eethuis geopend hebben. Het was voor hen een ultieme droom om een dergelijke horecazaak op te starten: ze willen hun passie voor gezonde voeding delen en hun ideeën presenteren. Of

Een leuk adres vòòr of na het shoppen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Barchel

Ernest, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Ernest

Hier domineert het vakmanschap van de kok: een romige visbouillon, stuk voor stuk correct gegaarde scampi's, sliptongen, zeebaars en mosselen, krokante wortelen en selder en perfect gare aardappelen. Deze waterzooi is een omweg waard. Dat geldt ook voor het restaurant: voor de zachte prijzen en de smaakvolle bereidingen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ernest

Restaurant Nest is voorbode van nieuwe vleugel Hotel Beveren

Verschenen in nieuwsblad.be op 06 05 2017. Citaat:
foto restaurant Nest - Van der Valk

Het bestaande restaurant De Mangerie onderging de voorbije weken een metamorfose tot Nest.

"We zijn voortaan meer dan een gewoon restaurant en mikken op meer beleving. We behouden de klassiekers in ons menu, want dat verwachten de hotelgasten en onze andere klanten, maar nu kiezen we ook voor 'foodsharing' en belevingsgerechten zoals een 'hot stone'. Daarnaast starten we met 'live cooking' op vrijdag en zondag", vertelt Tim van der Valk, sinds vijf jaar zaakvoerder en al de vierde generatie van de familie van der Valk in Hotel Beveren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Nest - Van der Valk

Frites Atelier, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 03 05 2017. Citaat:
foto restaurant Frites Atelier

In de Korte Gasthuisstraat opende dus het vierde atelier van deze keten – meteen het eerste op Belgische bodem.

De steden Den Haag, Utrecht en Arnhem gingen Antwerpen al voor.

We merken van op een afstandje meteen een gezellige drukte, gelukkig blijkt snel dat de meeste mensen gewoon buiten staan te eten aan hoge tafels.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Frites Atelier

Ulcke van Zurich, Antwerpen

Verschenen in eigen redactie op 01 05 2017.
foto restaurant Ulcke Van Zurich

Het Ulcke Van Zurich ligt pal in het centrum van Antwerpen en toch afgelegen. Het dankt zijn naam aan een vrouw van lichte zeden , die rond het jaar 1500 dit pand aan de Oude Beurs bewoonde.

Ondertussen kreeg het huis een andere, meer culinaire bestemming en is “het Ulcke” voor de Antwerpenaars al meer dan 30 jaar synoniem voor gezellig tafelen in een ongedwongen sfeer.

Het warme zuiders getinte interieur, waarbij geen 2 tafels of stoelen dezelfde zijn, en de open keuken bepalen mee de eigenheid van ons charmante restaurant. De kleine maar gevarieerde kaart en de maandelijkse suggesties bieden stevige vlees- en fijne visgerechten, die door eigenaar Walter Finoulst bereid worden, maar ook slaatjes en pasta ontbreken niet.

Meer over restaurant Ulcke Van Zurich

Proefwerk: Da Fellini

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 29 04 2017. Citaat:
foto restaurant Da Fellini

Chef Ivan Di Rose, jarenlang het gezicht van La Terrazza in Wilrijk was na de start wat overspoeld door het succes, maar op een rustige moment is het genieten.

De Italiaanse gerechten zijn simpel en goed!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Da Fellini

Tafeltje Rond, Beveren

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 27 04 2017. Citaat:
foto restaurant Tafeltje Rond

Traiteur Filip Slangen droomde al een tijdje van een eigen restaurant en opende in hartje Beveren Tafeltje Rond.

Slangen brengt vernieuwing zonder al te experimenteel te worden. En dat voor een redelijke prijs.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tafeltje Rond

Bistro Natuurkost, Antwerpen

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Natuurkost

Ik proef van een oosterse salade met kip (€ 17). In mijn bord liggen gemarineerde groenten, waaronder sojascheuten, wortelen, rode kool, groene boontjes en komkommer, aangevuld met malse stukjes gebakken kip, die met zwarte en klassieke sesamzaadjes zijn afgewerkt. Heerlijk!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Natuurkost

Emma's Kitchen, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Emma's Kitchen

Eat good, feel good..het concept waar Pascal Cleppe, de man achter dit fastfoodconcept, in gelooft. Zijn inspiratie haalde hij bij het paleoprincipe dat 'lege' voedingstoffen zoals bewerkte suikers, granen, gluten en melk vermijdt. Hij heeft het meer voor de voedzame alternatieven: verse, biologische producten, mager vlees, noten en zaden.

Emma's Kitchen is een nieuw 'gezond' fastfoodconcept, dat toch nog wat vreemd aanvoelt. Het betekent misschien dat we deze manier van eten toch de kans moeten geven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Emma's Kitchen

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.