Restaurant Kruibeke
Zoek een restaurant in Kruibeke
In de pers: Kruibeke
Gault Millau 2018 - Laureaten
Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.
- Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
- Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
- Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
- Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
- Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
- Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
- Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
- Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
- Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
- Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
- Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
- Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
- Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
- Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
- Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
- Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
- Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
- Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
- Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
- Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
- Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
- Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
- Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
- Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
- Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
- Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
- Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
- Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
- Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.
Nieuws uit de omgeving van Kruibeke
Gault Millau 2020 - bekroningen
Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019.
Overzicht awards Gault Millau 2020:
- Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
- Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
- Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
- Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
- Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
- Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
- Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
- Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
- Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
- Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
- Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
- Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
- Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
- Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
- Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
- De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
Vieux Château (Modave) - De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
- De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)
Bekijk: restaurants uit dit artikel