Restaurant Kruibeke

Zoek een restaurant in Kruibeke

In de pers: Kruibeke

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant Hofke Van Bazel

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

restaurants uit dit artikel

Restaurant De Ceder opent B&B 'Ceder 10'

Verschenen in eigen redactie op 15 03 2015.
foto restaurant De Ceder

Toen er een pand vrijkwam dat grenst aan het terras van hun restaurant De Ceder, groeide bij Frederick en Katrijn het idee om daar een B&B te starten. En zo geschiede.

Na een totale renovatie werd dit oude gebouw omgetoverd tot de moderne en stijlvolle B&B 'Ceder 10'.

De gezellige living met haard, de patio en de stadsvijver geven een heel ontspannen gevoel. In de ontbijtruimte met open keuken wordt 's ochtend voor een lekker streekgebonden ontbijt gezorgd.

Er zijn 5 kamers waarvan 3 op het gelijkvloers,
1 suite op de 1ste verdieping met luxe badkamer en privé terras, en 1 kamer op de 2de verdieping met zicht op Kruibeeks groen.

In de pers: artikel Het Laatste Nieuws

Meer over restaurant De Ceder

Nieuws uit de omgeving van Kruibeke

Lane 12

Verschenen in Goesting Antwerpen op 11 09 2017. Citaat:

Lekker eten in een bowling? Lane 12, het nieuwe restaurant van bowling Wima in Schelle, wil dat verwezenlijken met een laagdrempelig concept en een hedendaagse keuken. Voor een professionele kok is de keuken van Lane 12 een droom: naast het klassieke arsenaal is die uitgerust met een Spaanse houtskooloven, een Italiaanse pizzaoven, een steenoven, een hoogenergetisch wokfornuis, een Japanse teppanyaki en een Amerikaanse broiler.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lane 12

De kracht van eigen kweek in restaurant Condacum

Verschenen in gva.be op 11 08 2017. Citaat:
foto restaurant Condacum

Op een haar na was Yvan Janssens van restaurant Condacum groentekok van het jaar. Hij kreeg wel de prijs voor de meeste groenten en fruit op het bord, een pluim voor de nieuwe stijl van deze brasserie met restaurantallures.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Condacum

Mon

Verschenen in Goesting Antwerpen op 19 07 2017. Citaat:
foto restaurant Mon

In het 19de-eeuwse koetshuis van Hof ter Beke opende de tweede vestiging van Món. De menukaart is identiek, maar het verbouwde kasteel biedt een enorme meerwaarde.

Het verpauperde kasteel en aanpalend koetshuis kregen een grondige renovatie. Een glazen volume verbindt de twee panden en langs de slotgracht werd een strakke glazen galerij gebouwd waar het restaurant een plek kreeg, met zicht op het groen, de eenden en de waterkippen die in het water scharrelen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mon

Proefwerk: Da Fellini

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 29 04 2017. Citaat:
foto restaurant Da Fellini

Chef Ivan Di Rose, jarenlang het gezicht van La Terrazza in Wilrijk was na de start wat overspoeld door het succes, maar op een rustige moment is het genieten.

De Italiaanse gerechten zijn simpel en goed!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Da Fellini

Proefwerk: Wilford T

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 18 04 2017. Citaat:
foto restaurant Wilford T

Het voorgerecht is een en al finesse. Chef Tom Vermeiren weet in een trio rond aardpeer, yuzu en licht gebrande oester de smaak van elk onderdeel naar boven te laten komen en er tegelijk één geheel van te maken.

In een dubbele bereiding rond kalfsvlees, morieltjes en langoustine draait hij de kraan van de smaakintensiteit verder open. Een ragout van kaf krijgt meerwaarde door een sterke combinatie van morieltjes met wat geschaafde truffel, fijngesneden asperges en een diepe jus.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Wilford T

Biestro H-Eat

Verschenen in Goesting Antwerpen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant Biestro H-eat

De gekke spelling moet duidelijk maken dat er naast klassiekers ook hippere interpretaties op het menu staan. In de keuken staan twee koks die elkaars tegenpolen zijn, maar samen tot unieke combinaties komen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Biestro H-eat

Toque Tok

Verschenen in Goesting Antwerpen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant Toque-Tok

De magneet van het huis is de halve kip aan 't spit (€ 13,50), mals en sappig, met een licht krokante korst.

Ik neem er een klassieke sla bij met tomaat, ei en komkommer en een dressing met opnieuw wat zoet (€ 4,25) en uitstekende frieten (€ 4).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Toque-Tok

't Korennaer in de culinaire top

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2016. Citaat:
foto restaurant 't Korennaer

Gisteren stelde Michelin zijn nieuwe gids voor en daarin werden ook de nieuwe éénsterrenrestaurants bekend gemaakt.

Daarbij hoort ook restaurant 't Korennaer te Nieuwkerken-Waas van chef Edwin Van Goethem, die natuurlijk dolblij was met deze onderscheiding.

De gelukkige Edwin reageert aan Het Nieuwsblad: 'We zijn al twintig jaar actief, alle beslommeringen zijn weggevallen. We concentreren ons volledig op onze kwalitatieve keuken en daar worden we nu voor beloond. ‘t Korennaer is nu echt wel de culinaire top van het Waasland.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Korennaer

Bistro Camille neemt vliegende start onder ervaren zaakvoerders

Verschenen in gva.be op 28 10 2016. Citaat:

Het voormalige restaurant De Suggestie is overgenomen en omgedoopt naar Bistro Camille.

Michael Schah en Ralf Ponickau, die al zo'n 40 jaar keukenervaring heeft, zijn de nieuwe eigenaars. Het restaurant werd verbouwd en de visibiliteit naar de buurt werd vergroot met een mooi logo. Het interieur oogt strak maar gezellig en naar de zomer toe zijn er plannen om een mooi terras te voorzien.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Camille

Wereldkeuken Temse

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 01 06 2016. Citaat:
foto restaurant Wereldkeuken Temse

Sinds recent is er in Temse een nieuw restaurant waar je à volonté kunt genieten van de Aziatische keuken.

In dit all you can eat buffetstijl restaurant is aangenaam vertoeven en is het personeel supervriendelijk. Goesting Oost-Vlaanderen was ook over het algemeen redelijk tevreden over het eten. Zeker de à la minute bereide gerechten waren de lekkerste.

Beoordeling: 3 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Wereldkeuken Temse

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.