Restaurant Kraainem

Zoek een restaurant in Kraainem

In de pers: Kraainem

Maxime Colin, Kraainem

Verschenen in Avocado van de duivel op 10 05 2017. Citaat:
foto restaurant Maxime Colin

Het hoofdgerecht zal duif zijn, en daarbij krijgen we een lekker gecorseerde rode wijn met cherry toetsen van Domaine des 2 ânes Appellation Corbières Contrôlée 2015. Wat een leuk etiket ook ! Over dat duifje gesproken, dat is er (uiteraard) ééntje uit Anjou en perfect gebakken: lekker crispy velletje, mooi rosé vanbinnen, zo zalig! Daarbij komt artisjok in verschillende bereidingen, een kroketje van foie, een super intens afsmakend cremeke van paprika en een mooie rijke saus met sherry. Dit is genieten!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Maxime Colin

Nieuws uit de omgeving van Kraainem

Aan Tafel: Little Asia

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 03 2018. Citaat:
foto restaurant Little Asia

Quyên Truong Thi mag trots zijn op wat ze heeft verwezenlijkt. Vooral op het feit dat ze nu al twintig jaar lang erin slaagt de kwaliteit van de keuken en de bediening hoog te houden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Little Asia

Humus x Hortense

Verschenen in Be-Gusto op 18 02 2018. Citaat:
foto restaurant Hortense & Humus

Waarom niet eens gaan genieten van een volledig vegetarisch menu? Wanneer de chef van dienst Nicolas Decloedt is dan weet je dat je goed zit! Nicolas is fotograaf van opleiding maar culinair zeker niet aan zijn proefstuk toe. Zijn passie voor de keuken bracht hem al in topzaken zoals In de Wulf, Mugaritz, Bon Bon en Chalet de la Forêt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Hortense & Humus

Paolo Gallozza nieuwe maître bij The Bistronomy!

Verschenen in eigen redactie op 31 01 2018.
foto restaurant The Bistronomy - Living Tomorrow

Omdat ze nooit toppers genoeg kunnen hebben, haalt The Bistronomy er deze maand nog één in huis. Paolo Gallozza is voortaan de nieuwe maître van The Bistronomy!

Met Gallozza Pier-paolo zijn de gasten verzekerd van een man die hen zal bedienen volgens de regels van de kunst. Met zijn ruime staat van dienst kent hij de knepen van het vak als maître en sommelier als geen ander.

Noteer ook dat The Bistronomy voortaan ook open is op zaterdagavond!

Meer over restaurant The Bistronomy - Living Tomorrow

Aan Tafel: Le Transvaal

Verschenen in vierbordjes.be op 13 01 2018. Citaat:
foto restaurant Le Transvaal

Filet pur van Simmenthal, kalfszwezerik, kabeljauw, fazant, haas: ook in de hoofdgerechten gaat het er bourgondisch aan toe. De klassieker "fazant à la brabançonne" wordt goed uitgevoerd, met witloof, veenbes en pommes dauphines, en tot mijn genoegen krijg ik niet alleen de borst maar ook kleinere kluifstukjes geserveerd (€ 24).

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed)

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Le Transvaal

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:
foto restaurant Nona

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant D'Eugènie à Émilie

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017.
foto restaurant Plat Prefere

Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:

  • Schnitzel - Antwerpen
  • Tou.Gou - Brugge
  • Signatuur - Hoogstraten
  • Het Verschil - Lede
  • Au Filet de Sole - De Panne
  • Xaler - Ronse
  • Plat Préfére - Snaaskerke
  • Faraya - Wemmel

meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.