Restaurant Kontich

Zoek een restaurant in Kontich

In de pers: Kontich

De kracht van eigen kweek in restaurant Condacum

Verschenen in gva.be op 11 08 2017. Citaat:
foto restaurant Condacum

Op een haar na was Yvan Janssens van restaurant Condacum groentekok van het jaar. Hij kreeg wel de prijs voor de meeste groenten en fruit op het bord, een pluim voor de nieuwe stijl van deze brasserie met restaurantallures.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Condacum

Nieuws uit de omgeving van Kontich

Ardent

Verschenen in Be-Gusto op 16 10 2017. Citaat:
foto restaurant Ardent

In melk gegaarde rib eye van Duroc varken combineert de chef met warmoes en zoete aardappel. We krijgen zeer sappig vlees met intense smaak en goede korst.

Bij het dessert, alles behalve een dipje want de chef tovert zijn beste gerecht van de avond uit zijn keuken. Een mooi gepresenteerd bord met een heerlijke mousse van chocolade in synergie met verse kersen en een sorbet van kers. Verder nog cilindervormige stukjes chocolade cake en een crumble van chocolade.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Ardent

Bistro Mature

Verschenen in Goesting Antwerpen op 05 10 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Mature

De Gamba Black Tiger worden op een plankje geserveerd, daarnaast een slaatje met tomaat/look (€ 20). De gamba's smaken zeker niet te droog, de frietjes hierbij zijn heerlijk. Ik krijg een portie kraakverse kabeljauw gecombineerd met tapioca/inktviskroepoek, wulken, lamsoor en dragonolie (€ 20). Voor mij een topgerecht qua uitvoering en presentatie, een sterrenrestaurant waardig. Je proeft op het juiste moment de dragonolie, de zuren van het schuim, het zilte van de lamsoren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Mature

L’Amitié maakt eigen wijn voor verjaardag

Verschenen in gva.be op 19 09 2017. Citaat:
foto restaurant L'Amitié

Bistro-bar L’Amitié op het Zuid heeft speciaal voor haar tiende verjaardag een eigen wijn.

Speciaal voor de gelegenheid koos hij samen met sommelier Kevin Matters een grüner veltliner. Na de oogst hebben we 40% van onze wijn deels in houten vaten laten rijpen later is de rest toegevoegd",  Thomas Baeyens, chef-kok L'Amitié. "Die rijping op vat maakt de wijn wat ronder, hoewel je de typische zuurgraad van de grüner veltliner niet verliest. Verder proef je groene appel, een beetje citrus en steenfruit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant L'Amitié

Lane 12

Verschenen in Goesting Antwerpen op 11 09 2017. Citaat:

Lekker eten in een bowling? Lane 12, het nieuwe restaurant van bowling Wima in Schelle, wil dat verwezenlijken met een laagdrempelig concept en een hedendaagse keuken. Voor een professionele kok is de keuken van Lane 12 een droom: naast het klassieke arsenaal is die uitgerust met een Spaanse houtskooloven, een Italiaanse pizzaoven, een steenoven, een hoogenergetisch wokfornuis, een Japanse teppanyaki en een Amerikaanse broiler.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Lane 12

‘Thuis’-actrice opent Thais restaurant in Antwerpen

Verschenen in gva.be op 03 09 2017. Citaat:

Sally-Jane Van ­Horenbeeck heeft al jaren een grote voorliefde voor Thailand. Midden jaren negentig maakte ze kennis met het land en werd ze er overdonderd door de lokale keuken. Ze wil haar klanten verwennen met streetfood.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant SiamSally

Jinza, waar oost en west mekaar kruisen

Verschenen in beetgraag.be op 29 08 2017. Citaat:
foto restaurant Jinza

Het warme interieur geeft zin om lang te tafelen! En ook leuk: je kan af en toe eens piepen in de open keuken waar je de nieuwe chefs Arun Wytinck en Cheun “Jin” Man aan het werk kan zien.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Jinza

L' Epicerie du Cirque opent Moss & Bar Palmier

Verschenen in Macaron Manon op 22 08 2017. Citaat:
foto koffiebar Moss

Koffiebar Moss blijkt geïnspireerd op hun vakantie in Zweden waar ze mooie herinneringen aan hebben. Hier kun je terecht voor een ontbijt, een koffie en koude en warme broodjes. Moss wil ook heel toegankelijk zijn voor kinderen.

Bij Bar Palmier kom je voor het aperitief, een ongefilterd glaasje schuimwijn, een verfrissend wit wijntje uit eigen land of de testbrouwsels van Brouwerij De Koninck. Neem er meteen ook een hapje bij en proef van de huisgemaakte falafel of toastjes met avocado en gepocheerd kwartelei.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Mon

Verschenen in Goesting Antwerpen op 19 07 2017. Citaat:
foto restaurant Mon

In het 19de-eeuwse koetshuis van Hof ter Beke opende de tweede vestiging van Món. De menukaart is identiek, maar het verbouwde kasteel biedt een enorme meerwaarde.

Het verpauperde kasteel en aanpalend koetshuis kregen een grondige renovatie. Een glazen volume verbindt de twee panden en langs de slotgracht werd een strakke glazen galerij gebouwd waar het restaurant een plek kreeg, met zicht op het groen, de eenden en de waterkippen die in het water scharrelen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mon

Divin by Sepi, de gastrobar van ‘t Stad

Verschenen in Be-Gusto op 18 07 2017. Citaat:
foto restaurant Divin by Sepi

Enkele jaren geleden werd Sepideh verkozen door Gault&Millau tot sommelier van het jaar en iets later opende ze haar gastrobar op het hippe Antwerpse Zuid.

De gastrobar Divin van Sepideh Sedaghatnia is één van die ‘places to be’ voor wijnliefhebbers en fijnproevers. De gerechten zijn gevarieerd en vinden vaak hun oorsprong in een Iraans-geïnspireerde keuken. De sfeer en inrichting zorgen voor een vleugje romantiek!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Divin by Sepi

Black Smoke Rooftop

Verschenen in Goesting Antwerpen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Black Smoke

We bestellen nogmaals de heerlijk gekoelde cocktail en enkele sharing platters: Black Smoke bitterballen deluxe (€ 10) en Here fishy fishy platter (€ 26). De bitterballen hebben een heerlijk krokant omhulsel en zijn gevuld met traaggegaard, gerookt vlees met Duvel. Het dipsausje is een Carolina mosterdsaus, een originele barbecuesaus. De visschotel bestaat uit een slaatje van gegrilde octopus, koud gerookte zalm met gemarineerde venkel en limoengel en gerookte kabeljauw in dipvorm (met zure room, verse kruiden en jalapenopepers) dat je met crackers, grissini en ingemaakte groenten kan opsmullen. Dit is genieten in de overtreffende trap.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Black Smoke

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.