Restaurant Ingelmunster

Zoek een restaurant in Ingelmunster

Nieuws uit de omgeving van Ingelmunster

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant La Source

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Het Bierkasteel

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Bierkasteel

Emelgem is sinds kort een kasteel rijker. Niet in een gotische of barokstijl, maar gewoon een industriële snelbouw: Het Bierkasteel, waar brouwerij Van Honsebrouck zijn Kasteel en ander bier brouwt en een heus belevingscentrum met bierwinkel én restaurant onderbrengt.

Het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping en heeft écht iets van een kasteel, met een imposante haard, glas in lood en een goudkleurige muur met pompeuse luchters. De obers bedienen het eten op grote plateaus die ze met veel zwier op hun handen dragen. De kaart is vrij uitgebreid, met ook gerechten klaargemaakt op de mibrasa grill, én bij alle gerechten staan bijpassende bieren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bierkasteel

La Durée viert 10-jarig bestaan met 10 'Signatuur Dishes'

Verschenen in hln.be op 30 04 2017. Citaat:
foto restaurant La Duree

Tweesterrenrestaurant La Durée blaast tien kaarsjes uit en wil dat decennium culinair genot niet zomaar laten voorbijgaan.

Chef-kok Angelo Rosseel en zijn equipe serveren nog tot deze zomer een speciale menukaart, waar tien 'Signature Dishes' van de chef op prijken. Bovendien zullen het menu én het interieur een metamorfose ondergaan.

Lees ook: Blog Chefs & Meesters

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Duree

Pieter Kookt, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 27 04 2017. Citaat:
foto restaurant Pieter Kookt

Begin 2016 sloot Eethuis Pieter. Een jaar later keert chef Pieter Lauwers terug met opgeladen batterijen en een nieuwe naam: Pieter Kookt. Het verschil? Minder couverts en minder personeel.

Pieter pikt de draad probleemloos terug op en zijn klanten lijken - terecht - meteen de weg terug te vinden.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Pieter Kookt

Gastro Henri, Roeselare

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 31 03 2017. Citaat:
foto restaurant Gastro Henri

Foodsharing zit in de lift en dat is ook de jonge Roeselaarse chef Jonas Aernout niet ontgaan!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gastro Henri

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017.
foto restaurant Oud Walle

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Michelin 2017
Nog maar net eigen restaurant en al Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2016. Citaat:
foto restaurant Castor

Nog twee nieuwkomers met één ster in de nieuwe Michelingids 2017 zijn Castor te Beveren-Leie en Vol-Ver te Marke.

Zowel Maarten Bouckaert als Sébastien Ververken hebben hun ervaring opgedaan bij driesterrenchef Peter Goossens en openden nog maar net hun eigen restaurant.

In een reactie aan Het Nieuwsblad vertelt Maarten dat een ster niet in zijn ambitie was maar dat hij heel gelukkig is dat hij nu echt zijn eigen ding kan doen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Castor

Ter Weyngaerd, een culinaire aanrader

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2016.
foto restaurant Ter Weyngaerd

De jury van De Gouden Vork ging eind 2016 langs bij Ter Weyngaerd te Izegem.

Hun beoordeling was unaniem: "Ter Weyngaerd heeft alles in huis: een gezellige en verzorgde inrichting, een gastvrouw die uit het goed hout is gesneden en een kok met ambitie en kennis, die beheerst en puur kookt. Dit is een culinaire aanrader."

Lees de beoordeling via Facebookpagina De Gouden Vork

Meer over restaurant Ter Weyngaerd

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.