Restaurant Hoeselt

Zoek een restaurant in Hoeselt

Nieuws uit de omgeving van Hoeselt

Gault Millau 2019: bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2018.
foto restaurant La Paix
  • Chef van het jaar: David Martin (La Paix in Anderlecht)
  • Gastheer van het Jaar: Fabrice D’Hulster (Sea Grill in Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: François Piscitello (La Villa des Bégards in Embourg)
  • Aziaat van het Jaar: Bún (Antwerpen)
  • Terras van het Jaar: Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) 
  • Sommelier van het Jaar: Yanick Dehandschutter (Sir Kwinten in Lennik)
  • Dessert van het Jaar: Martijn Defauw (Rebelle in Marke)
  • Brasserie van het Jaar: Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Veranda (Antwerpen)
  • Groentenchef van het Jaar: Nicolas Decloedt (humus x hortense in Brussel)
  • Wijnkaart van het Jaar: Au Gré du Vent (Seneffe)
  • Bierkaart van het Jaar: De Gebrande Winning (Sint-Truiden)
  • Prijs & Plezierverhouding van het Jaar: Le 54 (Tongeren), Le Tournant (Brussel) en Attablez-Vous (Namen)
  • Nieuwkomer van het jaar: Souvenir, met een score van 15,5/20 (Gent)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

'Beste Jonge Chef' heeft nu ook eerste Michelinster.

Verschenen in hln.be op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant Altermezzo

Jo Grootaers, die in het Tongerse restaurant Altermezzo een mix van de Belgische en Franse keuken aanbiedt, is naar eigen zeggen een autodidact. 'Ik heb wel op de kokschool gezeten, maar ben niet bij Peter Goossens of een andere topchef in de leer gegaan', zegt hij. 'Ik heb vooral al doende geleerd. Ik ben tegenwoordig een productchef die altijd zoekt naar zuivere en verse producten met een topkwaliteit. Maar ik ben ook voorstander van een eenvoudige keuken. Ik hou niet van tierlantijntjes.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Altermezzo

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant La Source

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Bekijk: restaurants uit dit artikel

Bistro Bis: Culinair mekka in Tongeren

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 21 06 2017. Citaat:
foto restaurant Bistro Bis by Magis

Bistro Bis is meer dan een omweg waard, het is de moeite om speciaal hiervoor naar Tongeren te rijden. Ja, zelfs uit West-Vlaanderen. Prijs-kwaliteit is dit ongezien.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bistro Bis by Magis

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.