Restaurant Gits
Zoek een restaurant in Gits
Nieuws uit de omgeving van Gits
Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren
Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.
De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.
Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.
Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).
Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.
Bekijk: restaurants uit dit artikel
Pieter Kookt, Roeselare
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 27 04 2017. Citaat:
Begin 2016 sloot Eethuis Pieter. Een jaar later keert chef Pieter Lauwers terug met opgeladen batterijen en een nieuwe naam: Pieter Kookt. Het verschil? Minder couverts en minder personeel.
Pieter pikt de draad probleemloos terug op en zijn klanten lijken - terecht - meteen de weg terug te vinden.
Gastro Henri, Roeselare
Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 31 03 2017. Citaat:
Foodsharing zit in de lift en dat is ook de jonge Roeselaarse chef Jonas Aernout niet ontgaan!