Restaurant Gent

Zoek een restaurant in Gent

In de pers: Gent

Brasserie De Jacob, Gent

Verschenen in Captain Critic op 21 12 2016. Citaat:
foto restaurant Brasserie De Jacob

De Jacob op de Gentse Vrijdagmarkt is een brasserie waar je van klassiekers uit de Vlaamse keuken kan genieten.

Captain Critic werd vriendelijk en efficiënt op zijn wenken bediend. Hij was ook zeer tevreden over wat hij gegeten en gedronken had. De barman was heel gul met de hoeveelheid gin die hij in de gin tonic mengde en de chef serveerde lekker smakende waterzooi.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie De Jacob

Little Things, Sint-Amandsberg

Verschenen in Captain Critic op 09 12 2016. Citaat:
foto restaurant Little Things

Captain Critic ontdekt Little Things te Sint-Amandsberg, een leuk eethuisje waar je dagelijks kan genieten van ontbijt, brunch en lunch.

En genieten deed hij inderdaad. Zijn 'Engelse brunch' was heel lekker en in de juiste hoeveelheid geserveerd zodat er nog plaats was voor de heerlijk huisgemaakte 'American pancakes'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Little Things

't Braemhof, Gentbrugge

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant Braemhof

De overname van restaurant 't Braemhof te Gentbrugge door traiteur Van Heule blijkt een succes te zijn. Goesting Oost-Vlaanderen proefde heel lekkere en royaal geserveerde seizoenssuggesties en werd bovendien ook op de wenken bediend door het uiterst charmante personeel.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Braemhof

Restaurant Vos in Gent: Lekkere hapjes om te delen

Verschenen in Weekend Knack op 24 11 2016. Citaat:
foto restaurant VOS

Restaurant VOS te Gent is een hip en gezellig restaurant waar je tijdens de lunch of het diner eten deelt. WeekendKnack at er smakelijk in een ontspannen sfeer.

Beoordeling keuken: 7,5/10.
Prijs-kwaliteit: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant VOS

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016.
foto restaurant Vrijmoed

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Otomat, Gent

Verschenen in elidesc says op 30 10 2016. Citaat:
foto restaurant Otomat

Na het succes in Antwerpen, opende Otomat onlangs een nieuwe vestiging in Gent.

Elise van elidesc.com zakte af naar de Kleine Vismarkt om er met haar vriendin te lunchen. De pizza's hebben gesmaakt en het zal zeker niet haar laatste bezoek zijn. Ook het eigentijdse interieur scoort goede punten en de bediening verliep vlot en vriendelijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Otomat

Aroy Aroy, Gent

Verschenen in elidesc says op 21 10 2016. Citaat:
foto restaurant Aroy Aroy

Aroy Aroy is een nieuwe pop-up van Jason Blanckaert en zijn broer Michael. Hier brengen ze tot midden december heerlijke Thaise gerechten aan tafel.

Elidesc.com ging het met plezier eens proeven en was laaiend enthousiast over de lekkere gerechten. De broers hebben trouwens ook een boek, Aroy Aroy getiteld, uitgegeven met daarin avontuurlijke Thaise recepten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Aroy Aroy

Brasserie Noordhof, een toegankelijk concept.

Verschenen in eigen redactie op 20 10 2016.
foto restaurant Noordhof

De filosofie die schuilgaat achter 'brasserie Noordhof' is simpel en heeft niet veel uitleg nodig: een toegankelijk concept voor een breed publiek.

Zeg nu zelf lekker eten, lekker drinken & lekker leven, daar houdt toch iedereen van? Een brede kaart met vertrouwde gerechten, van een huisbereide vol-au-vent tot een perfect bereid stuk vlees. En in de zomer en het weekend: pannenkoeken, wafels of ijsjes tussendoor. Noordhof is complete verleiding. Voor gezinnen en voor andere levensgenieters.

Mooi interieur met open haard, terras en voor de kids een springkasteel en trampoline.

Voor de fietsers... Brasserie Noordhof ligt vlakbij knooppunten 72 en 85 uit het fietsknooppuntennetwerk van België.

Meer over restaurant Noordhof

Joery De Lille is beste sommelier van België

Verschenen in hln.be op 18 10 2016. Citaat:
foto restaurant Horseele - Ghelamco Arena

Joery De Lille mag zich de beste Belgische sommelier van 2016 noemen. De wijnober van restaurant Horseele in Gent won in Dilbeek de finale van de Belgische Sommeliersgilde. Hij haalde het van Gianluca Di Taranto (The Jane) en Stéphane Dardenne (La Table de Maxime).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Horseele - Ghelamco Arena

Volta, Gent

Verschenen in Captain Critic op 18 10 2016. Citaat:
foto restaurant Volta

Voor Captain Critic is en blijft Volta één van de mooiste restaurants te Gent.

Olly Ceulenaere staat dan misschien niet meer achter het fornuis maar zijn sous-chef Davy De Pourcq blijkt een waardige opvolger. De gerechten waren van een zeer hoog niveau met als hoogtepunt de wilde eend met butternut en cassis. De wilde eend had een perfecte cuisson en werd  vergezeld van een zalfje en enkele rauwe plakjes van butternut. Met de professionele bediening erbij, moet de totaalbeleving bij Volta voor weinigen onderdoen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Volta

Pakhuis, Gent
Pionier van biokeuken kwarteeuw open

Verschenen in hln.be op 08 10 2016. Citaat:
foto restaurant Pakhuis

Het Pakhuis, een begrip in de Gentse horecawereld, is maandag 25 jaar open. Het restaurant is altijd al een trendsetter geweest, onder meer met het interieur en de biokeuken en hebben zelf hun eigen boerderij.

Grotendeels voorzien ze hun producten uit die boerderij, waar er zo'n 1500 Bressekippen, 60 Hampshire Down-schapen, 50 Bayeuxvarkens en 900 parelhoenen rondlopen.

De groenten worden consequent op een bioboerderij gekocht, en het Pakhuis heeft eigen oesters, eigen bier, eigen brood en zelfs eigen champagne, met heel weinig suiker.

In dit feestjaar zullen er vele leuke acties georganiseerd worden en zijn er ook plannen om in januari nog eens te verbouwen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Pakhuis

Brasserie Meerakker, Sint-Amandsberg

Verschenen in Captain Critic op 07 10 2016. Citaat:
foto restaurant Brasserie Meerakker

Het menu à volonté is bij Brasserie Meerakker te Sint-Amandsberg wel letterlijk bedoeld. Dit mocht ook Captain Critic ten lijve ondervinden.

Na één voorgerecht, dat wel lekker was maar ook geen echte uitschieter, koos hij nog drie hoofgerechten, waarvan hij het laatste niet helemaal op kreeg. Verfijning op de borden kreeg hij niet maar wel lekkere kost. Aan het recordaantal van zeven hoofdgerechten op één avond kwam hij niet, dat zal hij bij een volgend bezoek nog eens proberen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie Meerakker

Plus+, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 05 10 2016. Citaat:
foto restaurant Plus+

Plus+ op de Ajuinlei te Gent is een saladbar en is ook passend ingericht. Een fris interieur van lichtgekleurd hout en pastelgroen, hangende planten en een muur vol natuurlijke drankjes. Mooi.

Ook het eten kon Elise van Goesting Oost-Vlaanderen wel bekoren. De ruime porties met uitgebreide smaakcombinaties waren echt lekker, het koudgeperste drankje subliem en de raw vegan cheescake proefde als een gezonde zonde.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Plus+

Würst, Gent

Verschenen in Captain Critic op 30 09 2016. Citaat:
foto restaurant Würst Haute Dogs

Voor Captain Critic zijn de haute dogs van Jeroen Meus in zijn restaurant Würst een voltreffer.

Hier krijg je geen ordinaire worst uit een bokaal is, maar wel een artisanaal exemplaar. Ook de 'side dishes', zoals de Sauerkraut of de nachos hebben een zeer hoog smaakgehalte. De kapitein was zeer tevreden en meer dan voldaan.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Würst Haute Dogs

Cru - en bijhorend eethuis Cuit - strijkt neer op Gentse bodem

Verschenen in Weekend Knack op 29 09 2016. Citaat:
foto restaurant Cuit by CRU

"Wie rondkuiert in de winkel, zal zo'n 50 vakmensen kunnen tegenkomen die met pretlichtjes in de ogen kunnen vertellen over hun producten. Benieuwd hoe iets smaakt? Dan is de kans bestaande dat je ter plekke kan proeven, want in het Cuit-eethuis kan je terecht voor een lekker ontbijt, snelle lunch of gezellige aperitief. Een vaste kaart komt er niet aan te pas, wel een suggestiebord of een toog vol inspiratie met dagverse seizoensproducten van CRU."

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cuit by CRU

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.