Restaurant Gent

Zoek een restaurant in Gent

In de pers: Gent

Mémé Gusta…op bezoek bij ons bomma

Verschenen in cuberdon-macaron.be op 22 03 2017. Citaat:
foto restaurant Mémé Gusta

Het eten en de inrichting doen je aan vroeger denken. Een vleugje melancholie is dan ook niet vreemd bij deze restaurantbeleving.

De gerechten worden geserveerd op oude borden met grote porties en echte smaken, gewoon terug naar de basis zonder zalfjes en vergeten groenten.

Je kan er heel ontspannen eten, geen stress in de keuken of in de zaal.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mémé Gusta

Vrijmoed

Verschenen in Captain Critic op 21 03 2017. Citaat:
foto restaurant Vrijmoed

Vertrouwde lezers kennen de voorkeur van de luitenant, en Michaël Vrijmoed benadert hier in het Gentse - aan uiterst schappelijke prijzen - wat voor de luitenant tot nog toe onevenaarbaar leek.

Een spetterend fris, overdonderend kleurrijk, en wat voor een smakelijk bord. In dit geval wordt avocado gecombineerd met sint-jacobsvruchten en prachtig rozig-gemarmerde gerookte paling in een dashi-bouillon.

De luitenant zou er bijna de hand van die andere grootheid, De Mangeleer, in herkennen, ware het niet dat dit gerecht hoger wordt getild door andermaal een romig ijsje van ditmaal de eerdere gerookte paling. Later zou de optant nog een ijsje van Engelse Stilton kunnen krijgen. Met eerder het aardpeerijs kunnen we over een eigen handtekening spreken. Driewerf hoezee!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Vrijmoed

Vos

Verschenen in Captain Critic op 20 03 2017. Citaat:
foto restaurant VOS

Vos is waarlijk een aanwinst. Het concept is leuk, en het eten is lekker. Dankzij helden als bij Vos, wordt Gent beetje bij beetje meer een wereldstad.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant VOS

Sticky Fingers BBQ, Gent

Verschenen in Captain Critic op 10 03 2017. Citaat:
foto restaurant Sticky Fingers BBQ

Het leuke aan een American style barbecue- en grillrestaurant als dit is dat de sides bijna even belangrijk kunnen zijn als het hoofdgerecht zelf.

Sticky Fingers BBQ is een aanwinst voor Gent.

Even ter info... Sticky Fingers BBQ heeft ook een locatie in Leuven.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sticky Fingers BBQ

Naturell

Verschenen in Captain Critic op 23 02 2017. Citaat:
foto restaurant Naturell

De eerste gang is meteen de mooiste: paling - rode biet - buikspek.

Buikspek is best een hip stuk vlees geworden, na jaren van verwaarlozing. Elk zichzelf respecterend restaurant met culinaire aspiraties zet het tegenwoordig op de kaart. Bij Naturell laat men het buikspek samengaan met paling, verschillende structuren van rode biet en frisse groene kruiden. De presentatie en de kleuren zijn een lust voor het oog, de smaak is zo mogelijk nog beter.

Beoordeling: uitstekend.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Naturell

Sofraya, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 22 02 2017. Citaat:
foto restaurant Sofraya

Chef Leyla Kurhan neemt ons in Sofraya - Perzisch voor 'een rijk gedekte tafel waar iedereen welkom is' - mee voor een gezellige karavaan van geuren en smaken. Een midden-oosterse must voor de fans van verfijnd Turks!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Sofraya

Greek Time

Verschenen in elidesc says op 19 02 2017. Citaat:

De mezze valt bij beiden écht in de smaak. De dips smaken huisgemaakt en dat valt ook op bij de calamares. We kennen allemaal die diepvriestoestanden, maar niets van dat bij Greek Time! Deze inktvisringen zijn zo veel beter dan hun bevroren soortgenoten. We doen onze uiterste best, toch lukt het ons niet om de schotel en de begeleidende kommen volledig leeg te eten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Greek Time

Uitbaters cafés Millie Vanillie en Mòris runnen leescafé Krook

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 02 2017. Citaat:
foto eetcafé Krookcafe

Bart Meyskens, Tim Seynaeve en Julien Malingreau, de mensen achter de cafés Mòris (Klein Turkije) en Millie ­Vanillie (Sint-Niklaasstraat) gaan met hun bvba MTM het leescafé van de Krook exploiteren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé Krookcafe

Minne, Gent

Verschenen in eigen redactie op 16 02 2017.
foto restaurant Minne

Lunchrestaurant Minne, gelegen aan de Minnebrug te Gent, wordt gerund door neef en nicht, Simon en Margot, beiden kleinkinderen van de voormalige gerenommeerde patisserie Sobrie.

Margot neemt met een innemende smile professioneel de zaal waar en Simon kan zijn opleiding van Koksijde tot Barcelona niet verloochenen.

De formule is simpel: alle dagen een nieuwe dagschotel (donderdag veggy en vrijdag is visdag), verse soep, een boterham of een broodje. De ingrediënten zijn dagvers en het zuurdesem brood van Compaan kan je er niet alleen ter plekke proeven maar ook kopen.

Op zondag is er een uitgebreide brunch of ontbijt van 10 tot 13u00.

Meer over restaurant Minne

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Cochon de Luxe

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bavet

Verschenen in Captain Critic op 12 02 2017. Citaat:
foto restaurant Bavet

Bavet pretendeert geen haute cuisine te zijn, dus dat er een losse cafésfeer hangt is geen probleem.

Het concept van Bavet is simpel: je kiest een saus, een portiegrootte, een soort spaghetti, kaas, één of meer toppings, en voor de liefhebbers: nog eens extra kaas om over het bord te strooien.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Bavet

Nata Lisboa

Verschenen in Captain Critic op 27 01 2017. Citaat:
foto restaurant NATA Lisboa

Een best aangenaam lunchadres volgens Captain Critic.

Nata Lisboa is een Portugese keten die nu ook een vestiging in centrum Gent geopend heeft. Op de kaart staan Portugees geïnspireerde sandwiches, slaatjes en andere Portugese specialiteiten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant NATA Lisboa

La Pizzeria

Verschenen in Captain Critic op 20 01 2017. Citaat:

Na ettelijke keren vruchteloos proberen, is het blogger Captain Critic eindelijk eens gelukt een tafeltje te bemachtigen bij La Pizzeria, dat na 23 jaar toch een soort cultstatus geniet in Gent. Je geraakt er zonder reserveren moeilijk aan een tafeltje, wat uiteraard ook te wijten is aan het feit dat er maar een 12-tal couverts zijn.

Het is op dit moment Captain Critic’s favoriete pizzeria in het Gentse. La Pizzeria is volgens hem een uitstekend adres voor een smakelijke pizza zonder veel poespas. De zaak zelf is eenvoudig, maar net daardoor ook charmant. 

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Pizzeria

Gado-Gado, Gent

Verschenen in Captain Critic op 12 01 2017. Citaat:
foto eetcafé Gado-Gado

Indonesische restaurants zijn niet wijd verspreid in Gent, iets wat recensent Captain Critic best betreurenswaardig vindt.

De gerechten die hij proefde in Gado-Gado waren heerlijk: lumpia semarang (met kip, garnalen en bamboe) en lumpia sayur (met verse groenten) als voorgerecht en saté ayam (Javaanse kipspiesjes met pindasaus en zoete soja) en saté kambing (versie met lam ipv. kip) als hoofdgerecht.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé Gado-Gado

Brasserie De Jacob, Gent

Verschenen in Captain Critic op 21 12 2016. Citaat:
foto restaurant Brasserie De Jacob

De Jacob op de Gentse Vrijdagmarkt is een brasserie waar je van klassiekers uit de Vlaamse keuken kan genieten.

Captain Critic werd vriendelijk en efficiënt op zijn wenken bediend. Hij was ook zeer tevreden over wat hij gegeten en gedronken had. De barman was heel gul met de hoeveelheid gin die hij in de gin tonic mengde en de chef serveerde lekker smakende waterzooi.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie De Jacob

Little Things, Sint-Amandsberg

Verschenen in Captain Critic op 09 12 2016. Citaat:
foto restaurant Little Things

Captain Critic ontdekt Little Things te Sint-Amandsberg, een leuk eethuisje waar je dagelijks kan genieten van ontbijt, brunch en lunch.

En genieten deed hij inderdaad. Zijn 'Engelse brunch' was heel lekker en in de juiste hoeveelheid geserveerd zodat er nog plaats was voor de heerlijk huisgemaakte 'American pancakes'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Little Things

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.