Restaurant Gent

Zoek een restaurant in Gent

In de pers: Gent

Kaffie is Kaffie

Verschenen in elidesc says op 10 10 2017. Citaat:
foto eetcafé Kaffie is Kaffie

Lies & Lien werken al meer dan een jaar naar hun droom toe: een koffiehuis waar hun vroegere werk als ergotherapeuten tevens in verweven zit, door mensen met een beperking tewerk te stellen. Ze hadden met hun verhaal touche bij Stad Gent en mogen de zaal op de eerste verdieping van het Dienstencentrum Gentbrugge aan het Keizerspark omvormen tot hun Kaffie Is Kaffie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé Kaffie is Kaffie

Proefwerk: Chambre Séparée

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 07 10 2017. Citaat:
foto restaurant Chambre Séparée

Ja, de nieuwe Kobe is duur. Maar met dat geld koop je een ticket voor een zinderend stuk theater aan het open vuur en proef je gerechten die soms tot in het diepste van de ziel ontroeren.

Kom ik terug? Er zijn weinig theaterstukken die zo aan de ribben blijven plakken: ik kom terug!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Chambre Séparée

Pho Saigon

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 05 10 2017. Citaat:
foto restaurant Pho Saigon

De overkant geniet intussen zichtbaar van de garnalen met Vietnamese basilicum (€ 12,50): acht mooie, doormidden gesneden jongens, krokant gewokt met partjes bloemkool, rode en gele paprika, champignons, lenteuitjes en witte kool, en opgediend met een gigantische bol rijst. Voor echte Aziatische verfijning moet je elders zijn, maar wie voor een kleine prijs wil kennismaken met Vietnam in een kommetje, weet voortaan waarheen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Pho Saigon

Nieuwe gastropub te Gent: JOINT Dokkaffee

Verschenen in eigen redactie op 05 10 2017.
foto eetcafé JOINT Dokkaffee

In september 2017 opende gastropub JOINT Dokkaffee, aan de Handelsdokkaai 4 te Gent.

Heerlijk vertoeven in een boot !

Je kan er terecht voor een (h)eerlijke hap en tap. 8 geselecteerde bieren op tap, en voor frisdranken en huisbereide lunch en snacks worden zoveel mogelijk fair-trade producten gebruikt.

Bron: YouTube.com

Meer over eetcafé JOINT Dokkaffee

Café Theâtre en Boulangerie Bloch slaan de handen in elkaar

Verschenen in eigen redactie op 04 10 2017.

Vanaf maandag 9 oktober is Bloch terug beschikbaar in het hart van de stad, op enkele passen van de Veldstraat.

Cafe Theatre, gelegen in de Schouwburgstraat nabij de Kouter, zal van maandag tot zaterdag van 8u tot 18u een ruim Bloch assortiment aanbieden.

De bar van Cafe Theatre zal gedurende de ganse dag een plek zijn om te genieten van de befaamde Bloch producten. In de ochtend kan je er ontbijten en genieten van lekkere koffiekoeken, zoals de Arad (koffiekoek met chocloade en kaneel), de Exposition (malse boterkoek gevuld met krenten) of de Bolus (Bloch specialiteit op basis van bruine suiker en rozijnen). 's Middags staan de befaamde kaasrollen van Bloch en de quiches met ham en prei op het menu. In de namiddag het klein gebak van Bloch: de Gosette (appelflap), Merveilleux, Carré Frangipan en Chocoladebol (Bloch favoriet: soezen in chocolade omhuld).

De Bloch producten kunnen ook gewoon aan de toonbank gekocht worden, zo heeft Gent er opnieuw een Bloch verkooppunt bij.

Lees ook: artikel verschenen in Het Nieuwsblad

Meer over restaurant Cafe Theatre

Gekapt

Verschenen in elidesc says op 01 10 2017. Citaat:
foto restaurant Gekapt

Ik ben zelfs al tevreden van mijn keuze alvorens ik geproefd heb… De vol-au-vent ziet er net zo uit alsof ik die thuis gemaakt heb, alleen hoef ik er geen uren voor in de keuken te staan. De zalige combi van kip, gehaktballetjes en champignons krijgt het gezelschap van puree en een bladerdeegkoekje. Ik eet mijn vol-au-vent liever zonder bouché, bijgevolg ben ik blij dat ze voor zo’n type bladerdeeg gaan bij Gekapt. We genieten beiden van onze portie dagelijkse kost en de nodige calorieën voor het tweede deel van de werkdag.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Gekapt

Oak

Verschenen in In Search of Taste op 27 09 2017. Citaat:
foto restaurant Oak

Als hoofdgerecht stond er mooi duifje op het menu. En omdat Marcello het ‘van top tot teen ‘ principe hanteert, werd het duifje volledig verwerkt en kregen we verschillende bereidingen op ons bord. Centraal van het bord kregen we de borst die eerst op het karkas gegaard was en dan nog even kort op de bbq gerookt werd. Daarbij kregen we een gekonfijt boutje en nog een mousse van de duif. Omdat de herfst in aantocht is, kreeg het duifje al het gezelschap van de warme kleuren en smaken van butternut pompoen, zoete aardappel en granaatappel. FINGER LICKIN’ GOOD!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Oak

't Fondueloft, Gent

Verschenen in gentlemen.be op 13 09 2017. Citaat:
foto restaurant 't Fondueloft

Het gaat heel vlot in de keuken, want kort na onze aperitiefronde zijn alle schaaltjes en kommetjes op tafel geplaatst. We zien drie verschillende soorten vleesblokjes, met daarbovenop kleurrijke rijtjes gehaktballetjes – eveneens op drie verschillende manieren bereid. De kip, het varken en het rund zien er allemaal even vers uit. Ook de vis is populair en wordt samen met frieten al snel aangevuld. Naast de gepresenteerde gebruikelijke vissoorten vindt Gentelmen het leuk om te merken dat er ook wulken en mosselen in de aanbieding zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant 't Fondueloft

Barbaro

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 12 09 2017. Citaat:
foto restaurant Barbaro

Ik lonk naar de antipasto om te delen, alleen liggen die prijzen (€ 25 à € 29) relatief hoog en aarzel ik of er daarna nog wel een pizza bij kan. De joviale uitbater van Limburgse oorsprong reikt ons echter de oplossing aan: deel één plank en vervolgens één pizza. Deal! Dus verschijnt eerst de Gustoso (€ 29) met Italiaanse charcuterie, kazen, gegrilde groenten en olijven als deelbaar voorgerecht. Het begeleidend huisgemaakt brood blijkt nog wat warm en hemels. Ook de vleesjes en kaasjes van excellente kwaliteit bevallen absoluut: denk pancetta, lardo, mortadella, denk pecorino, taleggio, gorgonzola.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Barbaro

Eat Love Lasagna

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 12 09 2017. Citaat:
foto restaurant Eat Love Lasagna

Vrij snel laat ik mijn oog vallen op de tasting menuformule (€ 35). Ik antwoord automatisch affirmatief als de ober vraagt of we dit menu tweemaal willen. Even later kijken we verlekkerd naar een plank antipastini met fritura mista van groenten (wortel, bloemkool en aubergine) en mini-mozzarella in buikspek van Cuore di Puglia. Verder wordt de tafel gevuld met focaccia, hummus van kikkererwten en gazpacho - een Spaans omwegje. Hoef ik nog te zeggen dat dit een stevige starter is? Gelukkig smaakt alles o zo vers en huisgemaakt!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Eat Love Lasagna

Brood-Boter

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 11 09 2017. Citaat:
foto koffiebar Brood-Boter

Brood-Boter is gevestigd in een lange, smalle ruimte, die ooit een schrijnwerkerij was. De aankleding is sober: betonnen vloer, witte muren, wat licht hout, een oude fiets en heel erg aangenaam licht. Op de kaart vind je naast verschillende soorten ontbijt ook broodjes, toast, salades, pasta's, quiche en meer.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over koffiebar Brood-Boter

Café Congé, Gent

Verschenen in elidesc says op 03 09 2017. Citaat:
foto eetcafé Café Congé

Café Congé spaghetti: de spaghettislierten blijken perfect al dente gekookt, de saus bestaat uit heerlijk grove brokken kwaliteitsgehakt en dito stukken groenten. Ook de diepe smaak van de bolognaise zit helemaal goed. Ik geef zelfs toe dat deze spaghetti bolognaise mijn eigen thuisversie overtreft! Veel lovende woorden voor een simpel bord spaghetti.

Café Congé staat vanaf nu op de radar voor doordeweekse avonden zonder zin om te koken of zin om lang / duur te tafelen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé Café Congé

Fou d'O

Verschenen in Captain Critic op 31 08 2017. Citaat:
foto restaurant Fou d'O

De vol-au-vent is heerlijk: lekkere stukken zachte kip, paddestoelen, lente-ui en een bladerdeeggebakje dat voor de gelegenheid een soort langwerpige vorm heeft meegekregen i.p.v. het klassieke torentje. Alsof dat alles nog niet genoeg zou zijn wordt de vol-au-vent vervolledigd door twee glorieuze stukken kalfszwezerik. Perfect krokant gebakken, zacht van structuur en simpelweg afgewerkt met wat grof zout. Daarbij frietjes met huisgemaakte mayonaise, frietjes die Captain Critic voor één keer nagenoeg onaangeroerd laat, daarvoor is de portie vol-au-vent te aanzienlijk. In het leven moet men prioriteiten stellen. Ja, zelfs Captain Critic.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Fou d'O

Naturell, Gent

Verschenen in june.be op 29 08 2017. Citaat:
foto restaurant Naturell

Hebben we met alle zintuigen gegeten? Yep. Smaak- en geurzin zaten goed, we gaven onze ogen en oren de kost en konden het niet laten om aan de verse kruiden naast ons tafeltje te zitten frunniken. Een naturelle houding, quoi.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Naturell

Volta Summer Pop-Corn Camp

Verschenen in Captain Critic op 21 08 2017. Citaat:
foto restaurant Volta

De hoge maïs houdt de occasionele wind dan wel wat tegen, wat extra warmte is geen overbodige luxe op een gemiddelde zomeravond in Merendree. Met de extra warmte is de kapitein meteen ook gewapend voor het vervolg van het menu, met eerst en vooral boterzachte schelvis met tomaat en Taggiasca-olijf. Qua presentatie is het bord (zoals alle borden overigens) een plaatje: compositie, kleur: het klopt allemaal perfect. De vis, tomaten en olijven zorgen voor eenvoudige, pure smaken. Meer moet dat ’s zomers in een maïsveld in Merendree soms niet zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Volta

Cochon de Luxe: revisited

Verschenen in Avocado van de duivel op 19 07 2017. Citaat:
foto restaurant Cochon de Luxe

Waar we beide vorige keer wel een puntje van kritiek hadden dat het zoete soms overheerste in de gerechten, zijn de originele kwinkslagen en doldwaze woordspelingen nu de zoethouders van de maaltijd.

Chef Tom Van Lysebettens heeft helemaal zijn draai gevonden lijkt het. Maar ook als je even voorbij de grappen en grollen kijkt, proef je geweldige combinaties op het bord, en dat is wat blijft hangen…

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cochon de Luxe

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.