Restaurant Gent

Zoek een restaurant in Gent

In de pers: Gent

Nieuw bij Korenlei Twee: Rooms with a view

Verschenen in eigen redactie op 12 12 2017.
foto restaurant Korenlei Twee

'Rooms with a view' is een nieuwe realisatie van restaurant Korenlei Twee.

Ze bieden drie luxe kamers aan in een gerenoveerd historisch pand met de mooiste en uniekste zichten van Gent.

Elke kamer heeft 180° zicht op de Korenlei, de Graslei, de Leie, Oude vismijn, Oud Vleeshuis en de torens van Gent.

Alle kamers zijn uitgerust met een luxe springbox bed, een desk met koffie en thee faciliteiten, free minibar, 55 inch TV, free Wifi. De badkamers zijn ingericht met inloop douche, toilet, wastafel, badlinnen, toiletartikelen en haardroger. 

Ontdek deze unieke plek via de website: www.korenleieen.be

Meer over restaurant Korenlei Twee

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:
foto restaurant Chambre Séparée

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Viva La Puglia

Verschenen in Captain Critic op 05 12 2017. Citaat:
foto restaurant Viva La Puglia

Het restaurant vult zich aardig met klanten die op het eerste zicht vaste klanten lijken te zijn. Doorgaans een goed teken. Het interieur is op een behoorlijk stereotiepe Italiaanse wijze ingericht.

De kapitein verheugt zich te mogen zeggen dat Viva La Puglia de bruschetta-test met verve doorstaat: krokant stokbrood, look in juiste doses, verse tomaten en heerlijke olijfolie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Viva La Puglia

Bekend restaurant Grade heropent na sabbatjaar: kleiner én op nieuwe locatie

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 12 2017. Citaat:

De klassiekers – zoals kreeft en gebakken ganzenlever – zijn gebleven. De chef – Piet Rogiers – blijft ook achter de stoof.

Maar restaurant Grade begint vrijdag wel aan een tweede leven op het Ledebergplein. 'Het wordt kleiner en gezelliger. Ik wil koken en tegelijk een praatje kunnen slaan met de klanten.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Grade

Way, Gent

Verschenen in elidesc says op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant Way

In een tweede ronde krijgen we elk een bord met twee kommetjes: in het ene zit het stoofpotje met kikkererwten, wortel, ui en tomaat; in het andere quinoa met wat bieslook ter afwerking. Klein detail: van mijn kom blijkt een stukje afgebroken, iets waar ik persoonlijk een hekel aan heb. Dit doet gelukkig niets af aan het leuke eten, dat enkel nog beter wordt wanneer ook het derde deel van de lunch verschijnt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Way

Gent grote winnaar Michelinsterren.

Verschenen in tijd.be op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant Vrijmoed

Met een twee­de ster voor Vrij­moed (Mi­chael Vrij­moed) en een eer­ste ster voor Cham­bre Séparée (Kobe Des­ra­maults) en OAK (Mar­celo Bal­lar­din) maakt de Art­e­vel­de­stad een grote cu­li­nai­re sprong.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant Vrijmoed

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

restaurants uit dit artikel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
foto restaurant Chambre Séparée

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

restaurants uit dit artikel

Jason Blanckaert trekt eind dit jaar de deur van restaurant J.E.F. dicht.

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 11 2017. Citaat:
foto restaurant J.E.F

Jason Blanckaert is er niet de man naar om zijn hele leven hetzelfde te doen. 'Als ik het gevoel krijg dat iets gaat beginnen tegen te steken, is het tijd om de stekker eruit te trekken. Door de twee Aroy Aroy-pop-ups kreeg ik de smaak van de Thaise keuken te pakken. Mijn broer Michael kookte Thais en ik was weggeblazen door de eenvoud en complexiteit. Dus wilden we samen doorgaan, samen Thais koken met een eigen identiteit.'

Aroy Aroy wordt eerst drie maanden een pop-up. 'Om te zien of het klikt tussen het pand en de Thaise keuken. En als dat het geval is, komt er, na een verbouwing, een écht Aroy Aroy-restaurant.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant J.E.F

Koppel start na twee jaar foodtruck eigen restaurant: Na' Guarà te Gent

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 11 2017. Citaat:
foto restaurant Na' Guarà

Volgens het koppel was er op het vlak van Zuid-Amerikaanse kost nog niet veel aanbod in Gent, zeker niet na de sluiting van het legendarische café El Negocito in de Brabantdam. “Je hebt wel de Mexicaanse tex mexrestaurants maar die hebben niet veel te maken met onze Zuid-Amerikaanse keuken”, zegt Jonckheere. “Wij staan voor artisanale gerechten en maken alles zelf: van onze empanadas tot onze kaasvingers.”

Ander kenmerk: de latino bieren, vruchtensappen én het principe: hoe meer vlees, hoe beter.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Na' Guarà

Roots

Verschenen in Captain Critic op 02 11 2017. Citaat:
foto restaurant Roots

Dat gezegd zijnde: Roots heeft een eigen stijl en signatuur, iets wat jammer genoeg maar al te zeldzaam wordt, en is meer dan terecht een culinaire hotspot. Dat er met seizoensingrediënten gewerkt wordt, is ook niet zomaar een holle belofte: hazelnoot, pompoen, knolselder, wilde eend, pastinaak, mandarijn … Kan de herfst beter in een aantal ingrediënten worden samengevat?

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Roots

De Rave

Verschenen in Captain Critic op 19 10 2017. Citaat:
foto restaurant De Rave

De duif is perfect van cuisson, mooi rood, en het portosausje smakelijk. De zoetige saus combineert mooi met het bittere witloof, dat het gros uitmaakt van de seizoensgroenten. Dat alles in combinatie met een fles Toscaanse Chianti Classico zorgt voor een gelukkige Captain Critic.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Rave

Kaffie is Kaffie

Verschenen in elidesc says op 10 10 2017. Citaat:
foto eetcafé Kaffie is Kaffie

Lies & Lien werken al meer dan een jaar naar hun droom toe: een koffiehuis waar hun vroegere werk als ergotherapeuten tevens in verweven zit, door mensen met een beperking tewerk te stellen. Ze hadden met hun verhaal touche bij Stad Gent en mogen de zaal op de eerste verdieping van het Dienstencentrum Gentbrugge aan het Keizerspark omvormen tot hun Kaffie Is Kaffie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé Kaffie is Kaffie

Pho Saigon

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 05 10 2017. Citaat:
foto restaurant Pho Saigon

De overkant geniet intussen zichtbaar van de garnalen met Vietnamese basilicum (€ 12,50): acht mooie, doormidden gesneden jongens, krokant gewokt met partjes bloemkool, rode en gele paprika, champignons, lenteuitjes en witte kool, en opgediend met een gigantische bol rijst. Voor echte Aziatische verfijning moet je elders zijn, maar wie voor een kleine prijs wil kennismaken met Vietnam in een kommetje, weet voortaan waarheen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Pho Saigon

Nieuwe gastropub te Gent: JOINT Dokkaffee

Verschenen in eigen redactie op 05 10 2017.
foto eetcafé JOINT Dokkaffee

In september 2017 opende gastropub JOINT Dokkaffee, aan de Handelsdokkaai 4 te Gent.

Heerlijk vertoeven in een boot !

Je kan er terecht voor een (h)eerlijke hap en tap. 8 geselecteerde bieren op tap, en voor frisdranken en huisbereide lunch en snacks worden zoveel mogelijk fair-trade producten gebruikt.

Bron: YouTube.com

Meer over eetcafé JOINT Dokkaffee

Café Theâtre en Boulangerie Bloch slaan de handen in elkaar

Verschenen in eigen redactie op 04 10 2017.

Vanaf maandag 9 oktober is Bloch terug beschikbaar in het hart van de stad, op enkele passen van de Veldstraat.

Cafe Theatre, gelegen in de Schouwburgstraat nabij de Kouter, zal van maandag tot zaterdag van 8u tot 18u een ruim Bloch assortiment aanbieden.

De bar van Cafe Theatre zal gedurende de ganse dag een plek zijn om te genieten van de befaamde Bloch producten. In de ochtend kan je er ontbijten en genieten van lekkere koffiekoeken, zoals de Arad (koffiekoek met chocloade en kaneel), de Exposition (malse boterkoek gevuld met krenten) of de Bolus (Bloch specialiteit op basis van bruine suiker en rozijnen). 's Middags staan de befaamde kaasrollen van Bloch en de quiches met ham en prei op het menu. In de namiddag het klein gebak van Bloch: de Gosette (appelflap), Merveilleux, Carré Frangipan en Chocoladebol (Bloch favoriet: soezen in chocolade omhuld).

De Bloch producten kunnen ook gewoon aan de toonbank gekocht worden, zo heeft Gent er opnieuw een Bloch verkooppunt bij.

Lees ook: artikel verschenen in Het Nieuwsblad

Meer over restaurant Cafe Theatre

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.