Restaurant Gent

Zoek een restaurant in Gent

In de pers: Gent

Minne, Gent

Verschenen in eigen redactie op 16 02 2017.
foto restaurant Minne

Lunchrestaurant Minne, gelegen aan de Minnebrug te Gent, wordt gerund door neef en nicht, Simon en Margot, beiden kleinkinderen van de voormalige gerenommeerde patisserie Sobrie.

Margot neemt met een innemende smile professioneel de zaal waar en Simon kan zijn opleiding van Koksijde tot Barcelona niet verloochenen.

De formule is simpel: alle dagen een nieuwe dagschotel (donderdag veggy en vrijdag is visdag), verse soep, een boterham of een broodje. De ingrediënten zijn dagvers en het zuurdesem brood van Compaan kan je er niet alleen ter plekke proeven maar ook kopen.

Op zondag is er een uitgebreide brunch of ontbijt van 10 tot 13u00.

Meer over restaurant Minne

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017.
foto restaurant Cochon de Luxe

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

Bavet

Verschenen in Captain Critic op 12 02 2017. Citaat:
foto restaurant Bavet

Bavet pretendeert geen haute cuisine te zijn, dus dat er een losse cafésfeer hangt is geen probleem.

Het concept van Bavet is simpel: je kiest een saus, een portiegrootte, een soort spaghetti, kaas, één of meer toppings, en voor de liefhebbers: nog eens extra kaas om over het bord te strooien.

Meer over restaurant Bavet

Nata Lisboa

Verschenen in Captain Critic op 27 01 2017. Citaat:
foto restaurant NATA Lisboa

Een best aangenaam lunchadres volgens Captain Critic.

Nata Lisboa is een Portugese keten die nu ook een vestiging in centrum Gent geopend heeft. Op de kaart staan Portugees geïnspireerde sandwiches, slaatjes en andere Portugese specialiteiten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant NATA Lisboa

La Pizzeria

Verschenen in Captain Critic op 20 01 2017. Citaat:

Na ettelijke keren vruchteloos proberen, is het blogger Captain Critic eindelijk eens gelukt een tafeltje te bemachtigen bij La Pizzeria, dat na 23 jaar toch een soort cultstatus geniet in Gent. Je geraakt er zonder reserveren moeilijk aan een tafeltje, wat uiteraard ook te wijten is aan het feit dat er maar een 12-tal couverts zijn.

Het is op dit moment Captain Critic’s favoriete pizzeria in het Gentse. La Pizzeria is volgens hem een uitstekend adres voor een smakelijke pizza zonder veel poespas. De zaak zelf is eenvoudig, maar net daardoor ook charmant. 

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant La Pizzeria

Gado-Gado, Gent

Verschenen in Captain Critic op 12 01 2017. Citaat:
foto eetcafé Gado-Gado

Indonesische restaurants zijn niet wijd verspreid in Gent, iets wat recensent Captain Critic best betreurenswaardig vindt.

De gerechten die hij proefde in Gado-Gado waren heerlijk: lumpia semarang (met kip, garnalen en bamboe) en lumpia sayur (met verse groenten) als voorgerecht en saté ayam (Javaanse kipspiesjes met pindasaus en zoete soja) en saté kambing (versie met lam ipv. kip) als hoofdgerecht.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over eetcafé Gado-Gado

Brasserie De Jacob, Gent

Verschenen in Captain Critic op 21 12 2016. Citaat:
foto restaurant Brasserie De Jacob

De Jacob op de Gentse Vrijdagmarkt is een brasserie waar je van klassiekers uit de Vlaamse keuken kan genieten.

Captain Critic werd vriendelijk en efficiënt op zijn wenken bediend. Hij was ook zeer tevreden over wat hij gegeten en gedronken had. De barman was heel gul met de hoeveelheid gin die hij in de gin tonic mengde en de chef serveerde lekker smakende waterzooi.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Brasserie De Jacob

Little Things, Sint-Amandsberg

Verschenen in Captain Critic op 09 12 2016. Citaat:
foto restaurant Little Things

Captain Critic ontdekt Little Things te Sint-Amandsberg, een leuk eethuisje waar je dagelijks kan genieten van ontbijt, brunch en lunch.

En genieten deed hij inderdaad. Zijn 'Engelse brunch' was heel lekker en in de juiste hoeveelheid geserveerd zodat er nog plaats was voor de heerlijk huisgemaakte 'American pancakes'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Little Things

't Braemhof, Gentbrugge

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 07 12 2016. Citaat:
foto restaurant Braemhof

De overname van restaurant 't Braemhof te Gentbrugge door traiteur Van Heule blijkt een succes te zijn. Goesting Oost-Vlaanderen proefde heel lekkere en royaal geserveerde seizoenssuggesties en werd bovendien ook op de wenken bediend door het uiterst charmante personeel.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Braemhof

Restaurant Vos in Gent: Lekkere hapjes om te delen

Verschenen in Weekend Knack op 24 11 2016. Citaat:
foto restaurant VOS

Restaurant VOS te Gent is een hip en gezellig restaurant waar je tijdens de lunch of het diner eten deelt. WeekendKnack at er smakelijk in een ontspannen sfeer.

Beoordeling keuken: 7,5/10.
Prijs-kwaliteit: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant VOS

Michelin Bib Gourmand 2017 - Nieuwkomers België

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2016.

Michelin heeft de nieuwste Bib Gourmand 2017 voorgesteld. In totaal staan er 165 restaurants in België, waaronder 25 nieuwkomers.

Lees het volledige artikel

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016.
foto restaurant Vrijmoed

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Otomat, Gent

Verschenen in elidesc says op 30 10 2016. Citaat:
foto restaurant Otomat

Na het succes in Antwerpen, opende Otomat onlangs een nieuwe vestiging in Gent.

Elise van elidesc.com zakte af naar de Kleine Vismarkt om er met haar vriendin te lunchen. De pizza's hebben gesmaakt en het zal zeker niet haar laatste bezoek zijn. Ook het eigentijdse interieur scoort goede punten en de bediening verliep vlot en vriendelijk.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Otomat

Aroy Aroy, Gent

Verschenen in elidesc says op 21 10 2016. Citaat:
foto restaurant Aroy Aroy

Aroy Aroy is een nieuwe pop-up van Jason Blanckaert en zijn broer Michael. Hier brengen ze tot midden december heerlijke Thaise gerechten aan tafel.

Elidesc.com ging het met plezier eens proeven en was laaiend enthousiast over de lekkere gerechten. De broers hebben trouwens ook een boek, Aroy Aroy getiteld, uitgegeven met daarin avontuurlijke Thaise recepten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Aroy Aroy

Brasserie Noordhof, een toegankelijk concept.

Verschenen in eigen redactie op 20 10 2016.
foto restaurant Noordhof

De filosofie die schuilgaat achter 'brasserie Noordhof' is simpel en heeft niet veel uitleg nodig: een toegankelijk concept voor een breed publiek.

Zeg nu zelf lekker eten, lekker drinken & lekker leven, daar houdt toch iedereen van? Een brede kaart met vertrouwde gerechten, van een huisbereide vol-au-vent tot een perfect bereid stuk vlees. En in de zomer en het weekend: pannenkoeken, wafels of ijsjes tussendoor. Noordhof is complete verleiding. Voor gezinnen en voor andere levensgenieters.

Mooi interieur met open haard, terras en voor de kids een springkasteel en trampoline.

Voor de fietsers... Brasserie Noordhof ligt vlakbij knooppunten 72 en 85 uit het fietsknooppuntennetwerk van België.

Meer over restaurant Noordhof

Joery De Lille is beste sommelier van België

Verschenen in hln.be op 18 10 2016. Citaat:
foto restaurant Horseele - Ghelamco Arena

Joery De Lille mag zich de beste Belgische sommelier van 2016 noemen. De wijnober van restaurant Horseele in Gent won in Dilbeek de finale van de Belgische Sommeliersgilde. Hij haalde het van Gianluca Di Taranto (The Jane) en Stéphane Dardenne (La Table de Maxime).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Horseele - Ghelamco Arena

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.