Restaurant Gent

Zoek een restaurant in Gent

In de pers: Gent

Oak Gent

Verschenen in In Search of Taste op 10 09 2018. Citaat:
foto restaurant Oak

"We zijn hier nu al een paar keer geweest en telkens zijn we hier met een fijn gevoel van tafel gegaan, maar nu was het toch echt fantastisch! Marcello en zijn gouden keukenteam hebben ons nu echt omver geblazen! De ster die ze eind vorig jaar eindelijk gekregen hebben, is dubbel en dik verdiend!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Oak

Paul's Boutique

Verschenen in Captain Critic op 09 09 2018. Citaat:
foto restaurant Paul's Boutique

Ook al staan er nog een klein aantal andere dingen op de kaart, waar het bij Paul’s Boutique allemaal om draait, zijn uiteraard de burgers. En dat zijn er in totaal maar liefst 37 (!) verschillende; beef, kip, vis en veggie opgeteld.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Paul's Boutique

Cochon de Luxe

Verschenen in Captain Critic op 24 04 2018. Citaat:
foto restaurant Cochon de Luxe

Dat humor en gastronomie dus blijkbaar wél samengaan, bewijst Cochon De Luxe met verve. Het menu is origineel, somptueus, verrassend, grappig en vooral: heerlijk. Op termijn zou het jonge team gerust een voet kunnen zetten naast vergelijkbare intieme zaken als Publiek en Oak. Benieuwd wat de toekomst brengt …

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cochon de Luxe

Souvenir: een overheerlijk stukje Ijsland in Gent

Verschenen in Feeling.be op 24 04 2018. Citaat:
foto restaurant Souvenir

Wat een talent is die Vilhjalmur toch: hij geeft een banale knol zo veel lagen van smaak en aroma dat het even lijkt alsof ik een gerijpte biefstuk aan het eten ben.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Souvenir

Augustijntje

Verschenen in Captain Critic op 20 04 2018. Citaat:
foto restaurant Augustijntje

Het hoofdgerecht is Gentse stoverij, gemaakt met (hoe kan het ook anders) Augustijnbier. Een bord met hetzelfde gemengd slaatje als bij het voorgerecht gaat vergezeld van een kom frieten met mayonaise en een reusachtige kom stoverij die er weliswaar wat onverzorgd (de randen van de kom hangen vol saus), maar tegelijkertijd enorm smakelijk uitziet, contradictorisch maar waar. De stoverij is geslaagd: de saus is smaakvol en de stukken vlees (het zijn er wel een achttal) zijn zo zacht dat je ze met een vork uiteen kan trekken. Stoverij zoals het hoort dus.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Augustijntje

Pleasures en Boutique slaan handen in elkaar

Verschenen in chefsenmeesters.be op 22 03 2018. Citaat:
foto restaurant Pakhuis

Boulevard Boutique, de Latemse foodbar van Sam D’Huyvetter, wordt herdoopt tot Pleasures Boutique.

De foodstore valt voortaan onder het kwaliteitslabel Pleasures, dat verschillende locaties en producten omvat: drie brasseries (Pakhuis in Gent, Dock’s in Antwerpen, La Quincaillerie in Brussel), de hoeve ‘Le Devant’ en het gastenverblijf ‘Laudonie’ beide in Frankrijk, de Bressekip AOP, en nog een heel aantal kwaliteitsproducten.

En nu komt er met Pleasures Boutique dus een extra locatie bij in het Pleasures verhaal.

Meer info over Pleasures: www.pleasures.be

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Pastoor

Verschenen in Captain Critic op 09 03 2018. Citaat:

Het hoofdgerecht is wat Captain Critic betreft het hoogtepunt van de avond: parelhoen met witloof en knolselder. Witloof in de vorm van een bitter zalfje en enkele rauwe blaadjes, de knolselder als een stevige plak. Wat mosterdzaadjes en een heerlijke notenpraliné geven een lekkere kick, maar de ster van het bord is toch de parelhoen. Zoals het hoort bij parelhoen nog heel erg zacht en sappig van cuisson en met een lekker krokante, pittig gekruide velkant. Net als bij het visgerecht worden de restjes vlees en groenten die na de dressering van alle borden nog overbleven, in een schaal op tafel gezet. Een schaal waar de kapitein maar al te graag nog enkele stukken parelhoen uit graait.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Pastoor

Seli's Noodlebar

Verschenen in Captain Critic op 27 12 2017. Citaat:
foto restaurant Seli's Noodlebar

Dat Seli’s Noodlebar de beste Chinees van Gent is, lijkt onbetwistbaar, en betere of meer hartelijke bediening zal je ergens anders niet snel vinden. Op het vlak van de Aziatische keuken moet Seli’s eigenlijk enkel onderdoen voor A Food Affair, maar dat is dan weer een ander soort restaurant, eerder gastronomisch dan voor de snellere hap.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Seli's Noodlebar

Nieuw bij Korenlei Twee: Rooms with a view

Verschenen in eigen redactie op 12 12 2017.
foto restaurant Korenlei Twee

'Rooms with a view' is een nieuwe realisatie van restaurant Korenlei Twee.

Ze bieden drie luxe kamers aan in een gerenoveerd historisch pand met de mooiste en uniekste zichten van Gent.

Elke kamer heeft 180° zicht op de Korenlei, de Graslei, de Leie, Oude vismijn, Oud Vleeshuis en de torens van Gent.

Alle kamers zijn uitgerust met een luxe springbox bed, een desk met koffie en thee faciliteiten, free minibar, 55 inch TV, free Wifi. De badkamers zijn ingericht met inloop douche, toilet, wastafel, badlinnen, toiletartikelen en haardroger. 

Ontdek deze unieke plek via de website: www.korenleieen.be

Meer over restaurant Korenlei Twee

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:
foto restaurant Chambre Séparée

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Viva La Puglia

Verschenen in Captain Critic op 05 12 2017. Citaat:
foto restaurant Viva La Puglia

Het restaurant vult zich aardig met klanten die op het eerste zicht vaste klanten lijken te zijn. Doorgaans een goed teken. Het interieur is op een behoorlijk stereotiepe Italiaanse wijze ingericht.

De kapitein verheugt zich te mogen zeggen dat Viva La Puglia de bruschetta-test met verve doorstaat: krokant stokbrood, look in juiste doses, verse tomaten en heerlijke olijfolie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Viva La Puglia

Bekend restaurant Grade heropent na sabbatjaar: kleiner én op nieuwe locatie

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 12 2017. Citaat:

De klassiekers – zoals kreeft en gebakken ganzenlever – zijn gebleven. De chef – Piet Rogiers – blijft ook achter de stoof.

Maar restaurant Grade begint vrijdag wel aan een tweede leven op het Ledebergplein. 'Het wordt kleiner en gezelliger. Ik wil koken en tegelijk een praatje kunnen slaan met de klanten.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Grade

Way, Gent

Verschenen in elidesc says op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant Way

In een tweede ronde krijgen we elk een bord met twee kommetjes: in het ene zit het stoofpotje met kikkererwten, wortel, ui en tomaat; in het andere quinoa met wat bieslook ter afwerking. Klein detail: van mijn kom blijkt een stukje afgebroken, iets waar ik persoonlijk een hekel aan heb. Dit doet gelukkig niets af aan het leuke eten, dat enkel nog beter wordt wanneer ook het derde deel van de lunch verschijnt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Way

Gent grote winnaar Michelinsterren.

Verschenen in tijd.be op 20 11 2017. Citaat:
foto restaurant Vrijmoed

Met een twee­de ster voor Vrij­moed (Mi­chael Vrij­moed) en een eer­ste ster voor Cham­bre Séparée (Kobe Des­ra­maults) en OAK (Mar­celo Bal­lar­din) maakt de Art­e­vel­de­stad een grote cu­li­nai­re sprong.

Lees het volledige artikel (externe link)

restaurants uit dit artikel

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017.
foto restaurant Vrijmoed

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

restaurants uit dit artikel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Meer over restaurant D'Eugènie à Émilie

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.