Restaurant Gent

Zoek een restaurant in Gent

In de pers: Gent

Volta’s Summer Pop-up Camp van woensdag 9 augustus tot en met zaterdag 9 september 2017

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 08 2017. Citaat:
foto restaurant Volta

Restaurant Volta organiseert voor het vierde jaar op rij een Summer Pop-up Camp.

Na twee jaar genieten in de Zomergemse maïs en één kamp rond de oude brouwerij in Merendree, kiest Volta dit jaar voor Merendree én de mais. Plaats van afspraak is het veld achter De Stekvogel waar zaakvoerder Peter Vyncke tegen het einde van het jaar zijn nieuwe zaak The Barn wil lanceren.

Volta’s Summer Pop-up Camp vindt plaats van woensdag 9 augustus tot en met zaterdag 9 september in de Veldestraat in Merendree.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Volta

Eat Love Lasagna

Verschenen in Captain Critic op 28 07 2017. Citaat:
foto restaurant Eat Love Lasagna

De enige hoofdgerechten op de kaart zijn een zevental verschillende lasagnes, onderverdeeld in ‘lasagna rossa’ (met tomatensaus) en ‘lasagna bianca’ (met bechamel en zonder tomatensaus). Voor de kapitein wordt het een bianca, met name de formaggio met drie verschillende kazen: heerlijke Pas de Bleu en Pas de Rouge van Het Hinkelspel en een schapenkaas van schapenmelkerij De Bosschelle. In de lasagne is er verder ook nog broccoli terug te vinden en krokante amandelschilfers. De eerste happen van de lasagne smaken snel naar meer: flinterdunne pasta en heerlijk volle smaken van de kazen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Eat Love Lasagna

Cochon de Luxe: revisited

Verschenen in Avocado van de duivel op 19 07 2017. Citaat:
foto restaurant Cochon de Luxe

Waar we beide vorige keer wel een puntje van kritiek hadden dat het zoete soms overheerste in de gerechten, zijn de originele kwinkslagen en doldwaze woordspelingen nu de zoethouders van de maaltijd.

Chef Tom Van Lysebettens heeft helemaal zijn draai gevonden lijkt het. Maar ook als je even voorbij de grappen en grollen kijkt, proef je geweldige combinaties op het bord, en dat is wat blijft hangen…

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Cochon de Luxe

Chambre Séparée

Verschenen in Captain Critic op 19 07 2017. Citaat:
foto restaurant Chambre Séparée

De eerste vleesgang is eend (boven het houtvuur gerookt en verder afgegaard in de oven) met koolrabi en koriander. De twee bereidingen van eend - zowel de borst als de rollade - zijn heerlijk en de cuisson is meer dan perfect. De kalfszwezerik die volgt is gecombineerd met cassisbes en dragon en is gewikkeld in een blad, zodat die met de hand gegeten kan worden. De zwezerik zelf is om duimen en vingers bij af te likken (en niet enkel omdat je die met de handen eet), hoewel de combinatie met de overige ingrediënten niet voor Captain Critic’s favoriete bereiding van de avond zorgt. Het laatste hoofdgerecht van de avond is als fingerfood geconcipieerde duif uit Steenvoorde, die een maand gerijpt werd op hooi. De ‘verstorven’ smaak van de duif (die de kapitein herkent zoals bij een goeie hazenrug, of een gerijpte entrecôte) is uiterst subtiel en de garing is eens te meer de perfectie voorbij. Als er universitaire cursussen ‘cuisson’ gegeven werden, dan zou deze duif een hoofdstuk op zichzelf mogen zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Chambre Séparée

Eat Aly

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 17 07 2017. Citaat:
foto restaurant Eat Aly

Ik smul van mille foglie di melanzane: gegratineerde aubergines met parmezaan ( € 12). Super! Ik vervolg met tagliatelle salsiccia e tartufo, perfect beetgare pasta met een romige saus met stukjes worst en truffel ( € 17,50).

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Eat Aly

Alix, Gent

Verschenen in Captain Critic op 03 07 2017. Citaat:
foto restaurant Alix - Table & Jardin d' Amis

De grootste trekpleister lijkt toch de zondagse picnic (brunch in de winter) te zijn, die doorgaat in de betoverende tuin.

De tuin moet ongetwijfeld een van de indrukwekkendste stadstuinen van Gent zijn. Volledig ommuurd, met grasperken, een terras, een zitput …

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Alix - Table & Jardin d' Amis

Michael Vrijmoed blaast eeuwenoude familietraditie nieuw leven in

Verschenen in Culinaire Ambiance op 26 06 2017. Citaat:
foto restaurant Vrijmoed

Jenever heeft een beetje een oubollig imago. Onterecht, want deze spirit behoort net zo goed als bier tot ons Belgisch erfgoed. Michael Vrijmoed heeft samen met zijn sommelier Benjamin De Buck en meester-distilleerder Bas Van Ostaden van The Bassets Crafts Distillery een jenever ontwikkeld die ambachtelijke tradities koppelt aan een moderne twist.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Vrijmoed

Dit is het beste ‘casual restaurant’ van het land

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 06 2017. Citaat:
foto restaurant De Superette - Bakkerij Kobe Desramaults

De Superette in de Guldenspoorstraat is het hoogst genoteerde Belgische restaurant in de Europese Gourmet Casual, een Europese lijst met 200 ‘casual’ restaurants.
 
Voor het eerst brengt Opinionated About Dining (OAD), de website van de invloedrijke foodblogger Steve Plotnicki, een Europese top tweehonderd uit voor gourmet casual restaurants. De lijst bundelt chefs die hebben gekozen voor een informeel concept, in plaats van een gastronomisch restaurant. Ze serveren degustatiemenu’s voor minder dan 75 euro per persoon of hoofdgerechten tussen 20 en 30 euro.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant De Superette - Bakkerij Kobe Desramaults

Libanese Snack, Gent

Verschenen in elidesc says op 18 06 2017. Citaat:
foto restaurant Libanese snack

Zalige falafel met yoghurtdip. Het valt op dat de balletjes binnenin groener zijn dan doorsnee, ik juich het gebruik van veel verse kruiden alleen maar toe!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Libanese snack

Janine's

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 31 05 2017. Citaat:
foto restaurant Janine's

Misschien eerst over mijn compagnon: daar ontwaar ik een verrukkelijk uitziende Thaise salade met ferme stukken kort gebakken rund, granaatappel en een brede glimlach. Zelf krijg ik een stevige kipburger voorgeschoteld met homemade guacamole, dito tomatensalsa, een slaatje en pittig gekruide aardappelwedges.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Janine's

Pakhuis, Gent

Verschenen in Captain Critic op 29 05 2017. Citaat:
foto restaurant Pakhuis

De eerste gang volgt al snel: gebakken eendenlever met een vinaigrette van rode wijnazijn, jonge uitjes en spek, witloofscheuten en kropsla uit de biotuin, en zuurdesemcroutons. Het bord is no-nonsense gepresenteerd, maar een beetje jammer is toch wel het klein uitgevallen stuk eendenlever. Lekker, maar het had gerust wat groter mogen zijn. De vinaigrette met spekjes is smakelijk en de groenten uit de biotuin zijn lekker knapperig.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Pakhuis

Vos, Gent

Verschenen in Captain Critic op 18 05 2017. Citaat:
foto restaurant VOS

Waar vroeger lunchcafé Walry gevestigd was, bevindt zich nu al enige tijd VOS. Deels koffiebar, deels lunchplek, deels foodsharing-restaurant. Elk gerecht wordt in het midden van de tafel gezet en gedeeld per twee. Of met de woorden van VOS zelf: ‘a joy shared is a joy doubled’.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant VOS

Table Stories

Verschenen in Captain Critic op 12 05 2017. Citaat:
foto restaurant Table Stories

Attente bediening, een aangenaam interieur en originele gerechten met verrassende combinaties van smaken en ingrediënten, en dat voor de eerlijke prijs van € 22,50.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Table Stories

Kantien, Gent

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 27 04 2017. Citaat:
foto restaurant Kantien

Tapa na tapa verrast in positieve zin: telkens lekker, werelds en dus onze complimenten voor de chef.

Wat een plezierige plek - en dan spreek ik nog niet over het verhoogde terras met zicht op de sportieve Watersportbaan!

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Kantien

Tuana, Mariakerke

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Tuana

Ik heb voor een klassieker gekozen: mixed grill (€ 21), met kip -en lamsbrochette, lamskotelet, köfte (lamsburger) en adana (lamsgehakt), uitstekend bereid en mooi gepresenteerd op een lei met koude en warme groenten, aardappel en rijst.

De keuken is hier echt wel in orde. Het interieur kan nog wat werk .

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Tuana

Mie Vie, Gent

Verschenen in Captain Critic op 26 04 2017. Citaat:
foto restaurant Mie Vie

De ‘caesar salad’ van Mie Vie bestaat uit ‘vegan chick pieces’, romeinse sla, preikiemen, pijpajuin, tomaat, dressing, geroosterde pittenmix en edelgist. Zoveel aanpassingen aan de klassieke versie dat de vraag rijst of je dit überhaupt nog een caesar salad mag noemen. Enkel de romeinse sla blijft namelijk over.

De kapitein wil echter niet muggenziften, en vooral niet omdat de salade zeer smakelijk blijkt te zijn. Krokante sla, een lekkere dressing waarin de aangename smaak van tahine te ontwaren valt, een absoluut heerlijke pittenmix en preikiemen die voor een pittige toets zorgen. En de ‘vegan chick pieces’? Die blijken gemaakt te zijn op basis van soja en moeten - geloof het of niet - nauwelijks onderdoen voor een stukje gebakken kipfilet.

Lees het volledige artikel (externe link)

Meer over restaurant Mie Vie

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.